Lavanta yağını pamuğa sıkarak cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda lavanta yağı, pek çok egzama, sivilce, yanık, yara, kesik, siyah nokta gibi cilt sorunlarının tedavi edilmesinde etkilidir. Lavanta yağı, saçların daha sağlıklı, parlak ve bakımlı görünmesine de yardımcı olur.
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı, böcek ısırıklarını önlemeye ve yatıştırmaya yardımcı olur.
"Lavanta yağı yüze sürülür mü?" sorusu da sık sorulan sorulardan biridir. Aktardan alınan lavanta yağını direkt cilde sürmek istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı gibi başka yağlarla 1-2 damla karıştırılabilir.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Kadınlar regl dönemlerinde karın bölgelerine lavanta yağı sürüp masaj yaparak ani krampların etkilerini en aza indirebilir. Birçok cilt bakım ürününde de kullanılan lavanta yağı cilde sürerek içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt koruması sağlanabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Güzel ve kalıcı kokusunun yanı sıra, lavanta uzun yıllardır iyileştirici etkisiyle de bilinir. Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir.
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
GECE YATMADAN ÖNCE AYAKLARINIZIN ALTINA LAVANTA YAĞI SÜRÜN
Uçucu yağlar arasında sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisiyle öne çıkan lavantayı ayak altına sürüp uyumak, sağlıklı ve dinlendirici bir gece geçirmenizi sağlıyor.
Cilt hastalıkları için de lavanta yağını direkt olarak kullanabilirsiniz. Bir pamuk üzerine 3-4 damla lavanta yağını egzama, sivilce, akne ve sedef hastalığı gibi durumlarda sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda iyileşme olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Lavanta yağını duş suyunuza ekleyebilir veya birkaç damla damlatılarak küvette rahatlatıcı bir terapi yapabilirsiniz. Kıyafet dolaplarınıza veya iç çamaşır ve çorap çekmecelerine bir pamuğa veya pamuk bir kumaşa damlatarak koyabilirsiniz.
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
Lavanta yağının içeriğinde bulunan doğal iltihap önleyici özellikteki beta-karyofillen ile yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinir. Lavanta yağı faydaları cilt için ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliğe de sahiptir. Bu konuda yapılan bazı araştırmalar cildin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösterir.
Yara ve yanık tedavisinde kullanılır. Cilt tonunu eşitler. Antiaging etkisi ile cildi güzelleştirir. Antioksidan etkilidir.
Satın aldığınız uçucu yağların etiketinde mutlaka %100 saf (pure) ve doğal (natural) olduğu belirtilmelidir. Örneğin lavanta uçucu yağı satın alacaksanız, etikette "Lavanta Uçucu Yağı" yazmalıdır.
LAVANTA VE ÇAY AĞACI YAĞLARINI KULLANIN
Cilt nemlendirme ve parlaklık kazandırma etkilerinin yanı sıra istenmeyen yüz tüylerine karşı da oldukça etkilidir. Lavanta ve çay ağacı yağlarının bölgesel olarak uygulanmasının kalınlaşan ve koyu renk dönüşümü yaşayan tüylere karşı etkili olduğu keşfedildi.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Lavanta Yağı Saça Zararları
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Lavanta yağının ağrıyı azaltıcı ve yangısal reaksiyonları önleyici (antiinflamatuar) özelliği olduğu için (5) varislerin üzerine sürülmesi bacaklarda rahatlama hissi oluşturacaktır. Ayrıca banyo sırasında da kullanılabilir.
Lavanta yağının koklamak veya el bileklerinize sürmek, sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu sayede stres, gerginlik, anksiyete, depresyon ve yorgunluğu hafifletmek için harika bir alternatiftir. Meditasyon için ideal bir yardımcıdır.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Özel formül lavanta yağı sayesinde tüyleri ve cildi besler. Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır.
Lavanta yağını uykudan önce avuç içlerine birkaç damla döküp ısıtmak ve akabinde ayak, bilek, boyun, karın ve ellere masaj yaparak yedirmek vücudunuzun rahatlamasını sağlar. Lavanta yağıyla yapılan birkaç dakikalık masaj zihnen sizi uykuya hazırlarken bedenen rahatlamanızı, gevşemenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri