Özel formülü sayesinde, bitlerin saça yaklaşmasını engelleyerek çocuk ve yetişkinleri bitlerden korur ve bitlenmeyi önler. Var olan biti de kaçırır. Kullanımı: Günde 1 defa, kuru saça 20-30 cm uzaktan 1-2 kere spreyle püskürterek uygulanır.
Kullanımı: Günde 1 defa, kuru saça 20-30 cm uzaktan 1-2 kere spreyle püskürterek uygulanır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Dilerseniz su ile saçınızı ıslatabilir ya da spreyi doğrudan kafa derinize sıkabilirsiniz. Lavanta suyunu şampuan şişesine ekleyerek de kullanabilirsiniz. Böylece saçınızı her yıkadığınızda lavanta suyu da cildinize nüfuz eder. Lavanta yağının kullanımı bir hayli pratiktir.
Kafa derisine masaj yapın: Elinize sıktığınız birkaç damla lavanta yağını direkt olarak saç derisine sürebilirsiniz. Burada 10 ila 15 dakika arası saçınıza parmak uçlarınızda masaj yaptıktan sonra lavanta yağını yarım saat kadar kafanızda bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
İlgili 24 soru bulundu
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Kullanım şekli: Saç ve saç diplerine püskürtülerek günde 1 defa uygulanır. Uygulandıktan sonra yıkanmasına gerek yoktur.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Saç ve saç derisi problemlerinden birçoğuna iyi gelen lavantanın saça olan faydalarını daha yakından inceleyelim. Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur.
Böylece saç renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu suya birkaç damla lavanta yağı da damlatabilirsiniz. Böylece sirkenin keskin kokusunu önleyerek daha keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız bu işlemle güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.
Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur. Saçtaki yağlanmayı azaltır, kepeği önler.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Lavanta yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Öncelikle, lavanta yağının cildi yatıştırma özelliği vardır, hassas ciltler için mükemmel bir seçenektir. Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Lavanta yağı cilde uygulanabilir ancak doğrudan yüze sürülmesi önerilmez. Cilt tahrişi, kızarıklık veya hassasiyet gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, saf lavanta yağı cildi kurutabilir. Bu nedenle, lavanta yağı yüz bakımı için kullanılacaksa, mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Saçlarınıza hasar vermeden bu sorunu çözmek için, saç uçlarınıza nem desteği sağlamanız gerekir. Bu sayede yumuşayan saç tellerinizi çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bu işlem için dolaşık saç açıcı sprey ya da yağ çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.
1 limon suyunu sık ve 2 su bardağı ılık suyla karıştır. Bu karışımı spreyli şişeye doldur ve saçlarını şekillendirdikten sonra sabitlemek için saçlarına sık. Eğer hassas, kepekli veya kaşıntılı saç derisi varsa limonlu saç sabitleme spreyini saç diplerine yaklaştırmamalısın.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı kıl köklerini güçlendirmek ve saç uzatmak için kullanılan doğal yöntemler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kirpik ve kaş bakımında da sıklıkla kullanılıyor.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri