İçerisinde süt ürünü bulunduğu için buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmektedir. Laz böreği olabildiğince taze tüketilmelidir.
Bir tepsiye dizeceğiniz çiğ haldeki böreklerinizi, üzerini hava almayacak şekilde kapatarak 1 gece bu şekilde buzdolabında (buzlukta değil) bekletmelisiniz. Ardından buzdolabından çıkardığınız börekleri yine hava almayacak ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirmelisiniz.
Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin ve birbirine değmemesine özen gösterin. Üzerini hava almayacak şekilde kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün börekleri dolaptan çıkartın ve saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Üzerine tarih etiketi yapıştırın ve hava almayacak şekilde kapatın.
Pişmemiş börek için en uygun saklama yeri buzdolabıdır. Öncelikle tepsiye dizdiğimiz çiğ börekleri hava almayacak şekilde kapatarak 1 gün kadar buzdolabında bekletmemiz gerekir.
Yeni pişmiş börekler dondurucuya kaldırılmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
İlgili 27 soru bulundu
İster hemen pişirin,ister akşam yapın sabah kahvaltıya hazır olsun. veya dondurucuya atın aylar sonra bile çıkarıp pişirebilirsiniz.
FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA DİKKAT EDİN
* Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Ardından tepsinin üzerine bu bezi örtün. Böylelikle böreğinizin yapısı bozulmayacaktır.
Akşamdan hazırladım ben sabah pişirdim. En az 2 saat dinlenmesi gerekiyor arkadaşlar. 180 derecede en alt katta pişirelim. Piştikten sonra sofra bezi örtüp 10 dakika dinlendirelim sonra servis yapalım.
Ispanaklı Peynirli Kırpık Börek (Bir Gece Önceden Hazırlayıp Ertesi Gün Pişirebilirsiniz)
Akşamdan hazırlayıp ertesi güne sadece pişmesi kalan, en lezzetli böreklerden biriside diyebiliriz.
Tüm börekleri sardıktan sonra çukur bir kap içine börekleri koyup üzerine su döküp içerisinde 3-4 saniye beklettikten sonra süzüp suyunu hafif elinizle sıkıp saklama kabına yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada börekleri suda bekletmeden direkt saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Örneğin börekte iç harcın uzun süre bekletilmesi bu ihtimali artırıyor. Kıymalı börek gibi et harcı içeren ürünlerin artan kısımlarını mutlaka buzlukta saklamalı ve yiyeceğiniz zaman 65 derece ve üzeri sıcaklıkta ısıtmalısınız.
Dolaba sığacak bir tepsi ile arasına yağlı kağıt koyup dondurun ki lazım olunca istediğiniz kadar kullanabilesiniz. Daha sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın.
Laz böreği (Doğu Lazcası: Paponi); yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşididir. Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır.
170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız laz böreğinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1/2paketbaklavalık yufka(44 adetlik) 200gramtereyağı
Pişmiş olan yemek en fazla 2 saat dışarda tutulmalı, sonrasında buzdolabında saklanmalı. Hava çok sıcak ise yemek bir saatten fazla dışarıda tutulmamalı.
- Böreğinizi pişmeye hazır hale getirdikten sonra 10 ya da 15 dakika boyunca dinlenmeye almanız. Bu işlem böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. - Börek için çıtır çıtır bir lezzet istiyorsanız, fırına vermeden önce böreğin üzerine çırpılmış yumurta sarısı ya da yoğurt sürebilirsiniz.
Biliyoruz misafirler gelecek, vaktiniz kısıtlı. Ancak böreği fırına koymadan önce acele etmemelisiniz. Böreği buzdolabında yaklaşık 1 saat bekleterek malzemelerin dinlenmesini sağladığınızda ve sosunu çekmesini, iç harcın iyice oturmasını beklediğinizde böreğiniz tam kıvamında pişecek ve çok daha lezzetli olacaktır.
Hamura sirke ilave edin sonra da klasik börek adımlarını uygulayın. Kızartma aşamasında böreğinizin çok az yağ çektiğini gözlemeyeceksiniz. Sebebi sirke kullanmanızdan başkası değil. Ayrıca sirke, hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Tepside ki hazır halde ki böreği kare kare kesin.. karelerin iyi kesildiğinden emin olun.. Şimdi böreği bu şekilde en az 3 saat bekletin börek yağı çeksin dinlensin.. vaktiniz varsa tepsiyi 1 gece buzdolabında bu şekilde de bekletebilirsiniz..
Börek kesilir. Maden suyu dökülür 10 dakika beklenir ardından kalan sos dökülür her tarafa eşit bir şekilde yayılır.
Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı. Oda sıcaklığındaki sütü yufkalarınızın ya da milföy hamurlarınızın arasına sürebilirsiniz. Yağ sürmek de böreklerinize hem lezzet katacaktır hem de pişerken kurumamalarına yardımcı olacaktır.
-- Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün. Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.
Böreğin daha yumuşacık ve lezzetli olması için yoğurt ya da süt veya ikisi birlikte sosların içerisinde kullanabiliyor. Kıyırlık vermesi için sirke, puf puf kabartmak için ise soda kullanmak gerekiyor.Sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı da sosa girip böreklerin kurumasına engel oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri