Lazer epilasyon uygulamasının sonuçları asla %100 olmamaktadır, genelde %70-85 oranında başarı sağlanmaktadır. Ayrıca uygulanan bölgeye, kişinin cilt tipine ve kıl yapısına göre seans belirlenmekte ve her seans sonrası azalma görülmektedir.
8-10 seans yaptırdıktan sonra dökülmeler kişiden kişiye değişsede ortalama %90 sonuç alınmaktadır. Tabi yaşam boyu herhangi bi sağlık problemi ile beraber hormonel yapınızda değişiklik yok ise sonuçlar kalıcı olarak görülmektedir.
Lazer epilasyon kalıcılık süresi bazı faktörlere göre değişkenlik gösterebilir. Zayıf ve seyrek kıl köklerine sahip bireylerde neredeyse ömür boyu etki görülebilir. Seanslara zamanında gitmek ve uygulayıcının önerilerine uymak da süre konusunda belirleyici olabilmektedir.
Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir.
Lazer epilasyon bu gibi durumlarda ihtiyaca gore yılda 1 veya 2 seans tekrarlanabilir. Lazer epilasyonda kalıcı bir sonuç beklemek için genellikle bayanlarda 18 yaş ve erkeklerde ise 20 yaş altında olmamak gerekir. Ergenlik dönemini atlatmadan yapılan tedavilerde sonuçların kalıcı olmadığı gözlemlenmiştir.
İlgili 26 soru bulundu
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Ayva tüylerinde en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Diğer lazer cihazlarına göre buz lazer daha ince ve açık tüyleri görür. Bu yüzden yüz ve diğer hassas bölgeler için de en uygun lazer epilasyon cihazı buz lazerdir.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Dünyada kabul edilen kriter lazer epilasyonun istenmeyen kıllarda % 80 oranında başarı (azalma) sağlamasıdır. Buz Lazer ile bu oran %90-95 civarındadır.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Braun Silk·Expert Pro3 PL3111 300.000 Atım Kablolu Lazer Epilasyon Cihazı 3 ay kadar kısa bir sürede tüyleri kalıcı olarak azaltır. Klinik olarak test edilmiş ve dermatolojik açıdan onaylanmıştır.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir. Çıkan benin yeniden alınması mümkündür.
Çok ince ve açık renkli kıllara lazer epilasyon yapılırsa kılları uyarıcı etki yapar ve ince tüyleri kalınlaştırır, tüy olmayan yerlerde tüy-kıl çıkarabilir. Onu niçin yüz bölgesine lazer epilasyon yapmadan önce doktor tarafından kontrol edilip lazer epilasyon için uygun olup olmadığına karar verilmelidir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
'' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. '' Buz lazer, ütüleme lazer ve IPL lazer cihazlarının başarı oranı Alexandrite ve Diod lazere göre oldukça düşüktür.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
Buz lazer ince kıllar için de uygun mu, kol ve yüzümdeki kılları görür mü? Teşekkür ettim. Merhabalar, Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinin epilasyonunda etkilidir.. Lazer epilasyonun ince kıllarda etkili olabilmesi için yüksek enerji seviyeleri ile çalışılması gerekir.
Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-8 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir. Lazer epilasyon kaç seansta biter sorusunun cevabı aşağıdaki faktörler ile yakından ilişkilidir.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Kalıcı ve iyi bir sonuç almak için en az 4 seans mutlaka gereklidir. Çoğunlukla vücut bölgelerinde 6 seansta tedavi tamamlanmaktadır.Hormonal dengesizlikleri olan, aşırı krem/kozmetik ürünler kullanan ve koyu cilt yapısına sahip kişilerde ortalama üzeri seanslar gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri