Vitiligo, sedef gibi bazı deri hastalıkları olan bireylere, 18 yaş altındaki bireylere, uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmeye bağlı yoğun bronzlaşma veya yanık gelişmiş hastalara, son 6 ay içerisinde akne tedavisi ilacı kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.
Kişide hormonal bir düzensizlik varsa veya kişi ergenlik döneminde ise lazer epilasyona yanıt alınması güçleşir, kıllarda dökülme olmaz. Sizin durumunuzda bu iki neden de olmadığı için kılların dökülmemesinin tek nedeni, uygulamada kullanılan sistemdir.
Lazer epilasyon sonrasında kılların hepsinin hemen dökülmesi söz konusu değildir. Lazer epilasyon esnasında kılların geneli yanıp buharlaşmaktadır. Böylece kılların çoğu giderilmektedir. Ancak epilasyon sonrasında kıllar, kendiliğinden dökülmeye başlayacağı için kişinin kılları koparmaması veya yolmaması gerekmektedir.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Lazer işleminden sonra tüyler ve kıllar, hemen hemen 2 hafta içerisinde dökülebilir. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bu sürenin uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmesi olasıdır. Lazer epilasyon 1. seans sonrası kıl dökülmesinde hemen sonuç alınması beklenmez.
İlgili 17 soru bulundu
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Merhabalar, seans aralarında işlem yapılan kıl köklerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır. Özellikle ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemlerden, Buz Lazer epilasyon tedavi süreci boyunca, kesinlikle uzak durmak gerekir. Eğer uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa jilet ile kısaltabilirsiniz.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır.
Merhabalar,lazer epilasyon büyüme evresindeki kıllarda etkili olur. Vücuttaki tüm kıllar aynı evrede olamayacağından büyüme evresi dışındaki kıllar yeniden büyür. Seanslar arttıkça tüm kıllar etkilenmeye başlar ve kılların ortalama %80-90'u bir daha çıkmaz.
Lazer ışınları cilt üzerini değil yalnızca kıl köklerini etkiler. Kıl kökleri dışında vücut ve cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmayan lazer epilasyon, bu nedenle güvenli bir yöntemdir.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir.
Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar. Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır. Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir.
Uygulamanın ardından geçen bu sürede bölgedeki kılların tamamının bir anda dökülmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Kılların dökülmesi ile kullanılan lazer cihazının arasında direkt olarak bir ilişki yoktur. 2 ya da 3 seans sonra kılların dökülmemesi gibi durumlarla karşılaşılıyor.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri