Toner isimli sarf malzemesiyle çalışan lazer yazıcılar, yazdırma işlemi için toner tozunu statik elektrik kullanarak kağıda aktarır. Kağıda yapıştırılan toner tozları ısıtılır ve bu tozlar kağıt üzerinde eriyerek istenen baskıyı oluşturur. Lazer yazıcıların çalışma prensibini yukarıdaki şekilde özetlemek mümkündür.
Lazer yazıcılar, elektrofotografi prensibiyle çalışırlar. Bu prensip, bir elektrofotografik tamburun yüksek enerjili bir lazer ışığı ile yüklenmesini içerir. Lazer ışığı, bilgisayar tarafından gönderilen verilere göre tambura yüklenir. Ardından, yüklenen tambur, toner adı verilen bir tozun yapışmasını sağlar.
Lazer yazıcı ne demek sorusu kullanıcılar tarafından oldukça merak edilir. Likit mürekkep yerine karbon ve polimer yapıdaki toz boyalar kullanılarak baskı kalitesi ve ömrü uzatılır. Defalarca çıktı alabileceğiniz teknolojik donanım kalitesiyle ön plana çıkan ürün yüksek donanım gücüne sahiptir.
Mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılar arasındaki en temel fark, mürekkep püskürtmeli yazıcıların ıslak, lazer yazıcıların kuru süreçlere dayanmalarıdır.
Lazer yazıcılar, bir ışık kaynağı ve bir toner kartuşu kullanarak yazdırma işlemi yaparlar. Işık kaynağı, toner kartuşundan geçen elektrik akımını kontrol eder ve toner kartuşundan çıkan tozun ısı ile kağıda yapışmasını sağlar. Lazer yazıcılar, genellikle hızlı ve yüksek hacimli baskı işlemlerinde tercih edilirler.
İlgili 31 soru bulundu
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz. Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Lazer yazıcılar en yüksek çözünürlükte ve en kaliteli baskıyı yapabilen yazıcılardır. Üretildiğinden beri masaüstü yayıncılık alanında vazgeçilmez bir araçtır. Bu yazıcılardan, matbaa kalitesinde çıkış alınabilmektedir. Özellikle aydınger ya da asetat üzerine çıkış alınabilmesi önemli bir özelliğidir.
İlk olarak toner nedir sorusuna cevap verelim. En kısa ve basit tanımıyla toner, lazer yazıcıları ve fotokopi makinelerinde baskı yaparken kullandığı ve baskı anında kağıt üzerine bıraktıkları kimyasal içerikli bir tozdur. Bu nedenle oldukça sık kullanılan ve satın alınan bir sarf malzemesidir.
Lazer yazıcı metin ve görüntüleri kağıda aktarmak için odaklanmış ışın veya ışık kullanan bir yazıcıdır. Popüler inanışın aksine, lazer görüntüleri kağıda dikkatlice yakmaz. Bunun yerine, kağıt yazıcıdan geçerken, lazer ışını fotoreseptör adı verilen silindirik bir tamburun yüzeyinde ateşlenir.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Ev ve iş yerlerinde en sık tercih edilen yazıcı türüdür. Kaliteli baskı işlemlerini hızlı ve sessiz bir şekilde gerçekleştiren lazer yazıcılar fotokopi makinesine benzer bir sistem ile çalışmaktadır. Kartuş ve toner ile baskı yapan bu makineler adını baskı işleminde kullanılan lazer tabancasından almaktadır.
Toner, bilgisayar baskı teknolojilerinde önemli bir role sahip olan bir malzemedir. Genellikle lazer yazıcılar ve fotokopi makinelerinde kullanılır. Tonerin ana işlevi, belirli bir yüzeye (genellikle kağıda) elektriksel yük taşıyan ve ısı ile yapışabilen toz halindeki bir malzemenin iletilmesini sağlamaktır.
Yazıcının zarar görmesini önlemek için, sadece lazer yazıcılarda kullanılmak üzere tasarlanmış asetatlar kullanın.
Bu teknik daha sonra EARS denilen ve Xerox Palo Alto Araştırma Merkezi' n de 1969' da geliştirilmeye başlanarak 1971' in Kasım ayında tamamlanan ilk lazer yazıcının temelini oluşturmuştur. Bir Xerox mühendisi olan Gary Starkweather Xerox kopyalayıcısını, ona bir lazer ışını ekleyerek geliştirmiştir.
All-in-one olarak da bilinen çok fonksiyonlu lazer yazıcılar faks, fotokopi, baskı ve tarama fonksiyonlarını tek başına yerine getirirler. Çok yönlülükleri ile öne çıkan bu yazıcı türü, özellikle ofis ortamları için bire birdir.
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar kaliteli baskı yapsa da baskı süreleri lazerli yazıcılara göre oldukça uzundur ve yer olarak daha az yer işgal eder. Lazer yazıcılar hem siyah hem de renkli baskı yapan modellere ve çok fazla baskı sayısına sahiptir.
Lazer yazıcı fotokopi çekmek amacıyla da kullanılan cihazlardır. Negatif yüklü olan bu alanlar, lazer yazıcı toner tozlarını kendisine çeker. Lazer yazıcı olarak üretilen cihazlar, normal yazıcılara göre büyük avantajlara sahiptir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Her Ortama Uygun Renkli Lazer Yazıcı Kullanışlı yapısı ile ön plana çıkan ürün çeşitleri, her koşulda ve yerde rahatlıkla çalıştırılabilir. Ev veya işyeri gibi farklı mekanların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır. Siyah beyaz ve renkli sunduğu baskı teknikleri sayesinde oldukça sık tercih şekilde edilir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri