Lazer yazıcılar, sık kullanım için tasarlanmıştır ve önemli miktarda baskı gerektiren herhangi bir ofiste maliyetleri azaltabilir. Lazer yazıcılar, mükemmel keskin siyah metinler ürettikleri için belge yazdırmak için idealdir.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Lazer Yazıcı Mürekkebi Biter Mi? Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
İlgili 26 soru bulundu
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Öte yandan, lazer yazıcılar toner tozunu ısı ile kağıda birleştiren bir drum ünitesine sahiptir. Böylece, bir yazıcı türü mürekkep, diğeri de toz kullanır.
Lazer Yazıcılar
Lazer yazıcı renkli ya da renksiz çıktılar almanıza yardımcı olan yeni nesil cihazlardır. Yüksek çözünürlüğü olan lazer fotokopi makinesi olarak da satışa sunulan ürünler vardır.
İş yerlerinde yoğun olarak kullanılan ofis araçlarının başında gelir. Lazer yazıcı öğrenci, öğretmen ve evde çalışanların rahatlıkla faydalanabileceği teknolojik tasarım cihazdır. Çıktı almanın yanı sıra fotokopi çekme ve belge tarama gibi pek çok işlemi kolay ve pratik şekilde gerçekleştirir.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Mürekkep püskürtmeli yazıcıların ön maliyeti daha düşüktür, ancak uzun vadede kartuşlara daha fazla para harcayabilirsiniz. Toner ayrı ayrı daha maliyetlidir, ancak kartuşlar kadar sık değiştirilmesi gerekmez. Bu yüzden işletmeniz için sayfa başına maliyeti belirlemelisiniz.
İlk olarak toner nedir sorusuna cevap verelim. En kısa ve basit tanımıyla toner, lazer yazıcıları ve fotokopi makinelerinde baskı yaparken kullandığı ve baskı anında kağıt üzerine bıraktıkları kimyasal içerikli bir tozdur. Bu nedenle oldukça sık kullanılan ve satın alınan bir sarf malzemesidir.
Lazer yazıcı modelleri daha az yer kaplamaktadır. Bunun yanı sıra lazer yazıcı modelleri hem siyah hem de renkli baskı yapmaktadır. Lazer yazıcı modelleri ile 400 ya da 500 arası baskı yapabilirsiniz. Ancak mürekkep püskürtmeli yazıcılarda yapabileceğiniz baskı sayısı yalnızca 100 olmaktadır.
Lazer yazıcı metin ve görüntüleri kağıda aktarmak için odaklanmış ışın veya ışık kullanan bir yazıcıdır. Popüler inanışın aksine, lazer görüntüleri kağıda dikkatlice yakmaz. Bunun yerine, kağıt yazıcıdan geçerken, lazer ışını fotoreseptör adı verilen silindirik bir tamburun yüzeyinde ateşlenir.
Lazer yazıcılar en yüksek çözünürlükte ve en kaliteli baskıyı yapabilen yazıcılardır. Üretildiğinden beri masaüstü yayıncılık alanında vazgeçilmez bir araçtır. Bu yazıcılardan, matbaa kalitesinde çıkış alınabilmektedir. Özellikle aydınger ya da asetat üzerine çıkış alınabilmesi önemli bir özelliğidir.
Yazıcının zarar görmesini önlemek için, sadece lazer yazıcılarda kullanılmak üzere tasarlanmış asetatlar kullanın.
Bu teknik daha sonra EARS denilen ve Xerox Palo Alto Araştırma Merkezi' n de 1969' da geliştirilmeye başlanarak 1971' in Kasım ayında tamamlanan ilk lazer yazıcının temelini oluşturmuştur. Bir Xerox mühendisi olan Gary Starkweather Xerox kopyalayıcısını, ona bir lazer ışını ekleyerek geliştirmiştir.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Hızlı ve kaliteli baskı almak için tercih edilen lazer yazıcı; ofis, ev ve iş yerlerinde kullanıma uygun bir yazıcı modelidir. Lazer ışınları yardımıyla yoğun baskı ve çıktı ihtiyacına uygun çözümler üretir. Sessiz çalışma mekanizması ile lazer yazıcılar, fotokopi makinelerine benzeyen bir sisteme sahiptir.
Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Lazer yazıcılarının sarf malzemesi tonerdir. (Tonerlerde kartuşlar gibi pahalı ve sıfır bir toner neredeyse yazıcı parasıdır) Tonerler dolum olabilen bir baskı ünitesidir tonerler chipsiz ve chipli olmak üzere ikiye ayrılır.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri