“Toner nedir?” ya da “Toner ne demek?” sorularının en basit cevabı, gelişen teknoloji ile birlikte klasik yazılardan daha çok kullanılmaya başlanan, lazer yazıcı modellerindeki mürekkebin depolandığı, toz formunda olan ve çıktılar üzerinde baskı oluşmasını sağlayan toz madde denilebilir.
Toner nedir derseniz, karbon esaslı mürekkep tozlarıyla çalışan yazıcı parçasıdır. İlk kullanıldığı dönemlerde karbon içerikli tozlar kullanılan bu yazıcı tonerlerinde, sonraları polimer kullanılmıştır. Lazer yazıcı olarak da adlandırılan tonerli yazıcı içerisinde bulunan toner ve bileşenleriyle kâğıda baskı yapar.
Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz. Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkebi kağıt üzerine uygularken, lazer yazıcılar yüksek sıcaklıktaki bir silindir ile sayfayla kaynaştırılan kuru toner kullanır.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Lazer yazıcılar, sık kullanım için tasarlanmıştır ve önemli miktarda baskı gerektiren herhangi bir ofiste maliyetleri azaltabilir. Lazer yazıcılar, mükemmel keskin siyah metinler ürettikleri için belge yazdırmak için idealdir.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
İş yerlerinde yoğun olarak kullanılan ofis araçlarının başında gelir. Lazer yazıcı öğrenci, öğretmen ve evde çalışanların rahatlıkla faydalanabileceği teknolojik tasarım cihazdır. Çıktı almanın yanı sıra fotokopi çekme ve belge tarama gibi pek çok işlemi kolay ve pratik şekilde gerçekleştirir.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Lazer Yazıcılar
Lazer yazıcı renkli ya da renksiz çıktılar almanıza yardımcı olan yeni nesil cihazlardır. Yüksek çözünürlüğü olan lazer fotokopi makinesi olarak da satışa sunulan ürünler vardır.
Çipli Toner Dolumu Nasıl Yapılır ve Çip Resetleme
Toneri cihazınıza uygun şekilde satın alabilirsiniz. Dolum deliğine uygun bir enjektörle doldurabilir, delik geniş ise enjektöre gerek kalmadan da dolum yapabilirsiniz. Ardında da çipi değiştirmeniz gerekir.
Lazer yazıcılar, elektrofotografi prensibiyle çalışırlar. Bu prensip, bir elektrofotografik tamburun yüksek enerjili bir lazer ışığı ile yüklenmesini içerir. Lazer ışığı, bilgisayar tarafından gönderilen verilere göre tambura yüklenir. Ardından, yüklenen tambur, toner adı verilen bir tozun yapışmasını sağlar.
Toner dolumu, yazıcıların ve fotokopi makinelerinin toner kartuşlarının içindeki toner tozunu yeniden doldurma işlemidir. Bu, maliyeti düşürmek ve çevresel etkiyi azaltmak için tercih edilen bir seçenektir.
İlk olarak toner nedir sorusuna cevap verelim. En kısa ve basit tanımıyla toner, lazer yazıcıları ve fotokopi makinelerinde baskı yaparken kullandığı ve baskı anında kağıt üzerine bıraktıkları kimyasal içerikli bir tozdur. Bu nedenle oldukça sık kullanılan ve satın alınan bir sarf malzemesidir.
Lazer yazıcı metin ve görüntüleri kağıda aktarmak için odaklanmış ışın veya ışık kullanan bir yazıcıdır. Popüler inanışın aksine, lazer görüntüleri kağıda dikkatlice yakmaz. Bunun yerine, kağıt yazıcıdan geçerken, lazer ışını fotoreseptör adı verilen silindirik bir tamburun yüzeyinde ateşlenir.
Lazer (tonerli) yazıcılar
Lazer yazıcılarının sarf malzemesi tonerdir.
Tonerli yazıcı nedir sorusunun en temel cevabı, içerisinde toner tozu bulunan ve bu tozu yakarak kağıda aktaran yazıcı türü olarak verilebilir. Lazer yazıcılarda sıklıkla kullanılan tonerler, pudra kıvamında ve mıknatıslanma özelliği barındıran kimyasal bileşenlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri