Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Lazer Yazıcının Mürekkebi Biter Mi? Lazer yazıcılar baskı işleminde mürekkep kullanmaz. Yani hayır, lazer yazıcının mürekkebi olmadığı için bitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak lazer yazıcılarda baskı için kullanılan toner belirli bir kullanımdan sonra bitecektir.
Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz. Ancak düzenli olarak küçük miktarda belge ve renkli görüntü basacaksanız, mürekkep püskürtmeli yazıcılar işi halledecektir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar kaliteli baskı yapsa da baskı süreleri lazerli yazıcılara göre oldukça uzundur ve yer olarak daha az yer işgal eder. Lazer yazıcılar hem siyah hem de renkli baskı yapan modellere ve çok fazla baskı sayısına sahiptir.
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Lazer yazıcılarının sarf malzemesi tonerdir. (Tonerlerde kartuşlar gibi pahalı ve sıfır bir toner neredeyse yazıcı parasıdır) Tonerler dolum olabilen bir baskı ünitesidir tonerler chipsiz ve chipli olmak üzere ikiye ayrılır.
Lazer yazıcı modelleri daha az yer kaplamaktadır. Bunun yanı sıra lazer yazıcı modelleri hem siyah hem de renkli baskı yapmaktadır. Lazer yazıcı modelleri ile 400 ya da 500 arası baskı yapabilirsiniz. Ancak mürekkep püskürtmeli yazıcılarda yapabileceğiniz baskı sayısı yalnızca 100 olmaktadır.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Bir toner kartuşunun kaç kere doldurulabileceği, birkaç faktöre bağlıdır: Kartuş tipi: OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir.
İdeal olan her dolumda ama aksi bir durum olmadıkça gelen olarak renkli tonerlerin drumları iki dolumda bir siyah beyaz tonerin ise üç-dört dolumda bir değiştirilir. Her marka ve her model yazıcının kendine özgü toner tozu vardır.
Lazer Yazıcılar
Lazer yazıcı renkli ya da renksiz çıktılar almanıza yardımcı olan yeni nesil cihazlardır. Yüksek çözünürlüğü olan lazer fotokopi makinesi olarak da satışa sunulan ürünler vardır.
All-in-one olarak da bilinen çok fonksiyonlu lazer yazıcılar faks, fotokopi, baskı ve tarama fonksiyonlarını tek başına yerine getirirler. Çok yönlülükleri ile öne çıkan bu yazıcı türü, özellikle ofis ortamları için bire birdir.
Siyah ve renkli çıktılar almanıza imkân sağlayan, çözünürlük kalitesi yüksek ürün sayesinde çalışmalarınızı profesyonel, sorunsuz, rahat şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Mono lazer yazıcılar sadece siyah, beyaz baskı çıkarırken renkli lazer yazıcı ile hem siyah hem beyaz hem de renkli çıktılar alabilirsiniz.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Lazer yazıcı olarak da adlandırılan tonerli yazıcı içerisinde bulunan toner ve bileşenleriyle kâğıda baskı yapar. Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Toner, bilgisayar baskı teknolojilerinde önemli bir role sahip olan bir malzemedir. Genellikle lazer yazıcılar ve fotokopi makinelerinde kullanılır. Tonerin ana işlevi, belirli bir yüzeye (genellikle kağıda) elektriksel yük taşıyan ve ısı ile yapışabilen toz halindeki bir malzemenin iletilmesini sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri