Tonerler: Tonerler, lazer yazıcılar ve lazer tabanlı fotokopi makineleri gibi toner tabanlı baskı cihazlarında kullanılır. Tonerler, toz halindeki karbon bazlı bir malzemeden oluşur ve bu tozun ısı yardımıyla kağıda yapıştırılmasıyla baskı yapılır.
Lazer yazıcı olarak da adlandırılan tonerli yazıcı içerisinde bulunan toner ve bileşenleriyle kâğıda baskı yapar. Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Öte yandan, lazer yazıcılar toner tozunu ısı ile kağıda birleştiren bir drum ünitesine sahiptir. Böylece, bir yazıcı türü mürekkep, diğeri de toz kullanır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkebi kağıt üzerine uygularken, lazer yazıcılar yüksek sıcaklıktaki bir silindir ile sayfayla kaynaştırılan kuru toner kullanır.
Lazer Yazıcılar
Lazer yazıcı renkli ya da renksiz çıktılar almanıza yardımcı olan yeni nesil cihazlardır. Yüksek çözünürlüğü olan lazer fotokopi makinesi olarak da satışa sunulan ürünler vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Lazer yazıcılar, sık kullanım için tasarlanmıştır ve önemli miktarda baskı gerektiren herhangi bir ofiste maliyetleri azaltabilir. Lazer yazıcılar, mükemmel keskin siyah metinler ürettikleri için belge yazdırmak için idealdir.
Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Toner ve kartuş arasındaki en temel fark, tonerin toz halinde mürekkebi kağıt üzerine baskılaması, kartuşun ise mürekkebi doğrudan püskürtmesi olarak açıklanabilir. Mürekkepli kartuşlar sadece renkli baskılar yaparken, toner kullanılan yazıcılar hem renkli hem de siyah beyaz baskı yapabilir.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Toner ; Kısaca lazer yazıcı kartuşlarının içerisinde toz halinde bulunan kimyasal maddesidir. Bir kartuşun ömrü içerisindeki kimyasal toz ile sınırlıdır. Toner için yaygın düşünce lazer yazıcılarının içerisindeki bittiğinde değiştirilen parça olduğu düşünülmektedir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcıların ön maliyeti daha düşüktür, ancak uzun vadede kartuşlara daha fazla para harcayabilirsiniz. Toner ayrı ayrı daha maliyetlidir, ancak kartuşlar kadar sık değiştirilmesi gerekmez. Bu yüzden işletmeniz için sayfa başına maliyeti belirlemelisiniz.
Toner ve kartuş çeşitleri arasında bulunan farklardan bir diğeri ise basılma şekilleridir. Kartuşlar, baskı esnasında yazıcı nozullarının püskürtme yoluyla kağıda baskı yapılmasını sağlar. Tonerler ise yazıcı içerisinde bulunan fırınlarda baskı esnasında tozun ısıtılarak kağıt üzerine yapıştırılmasını sağlar.
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Lazer yazıcı tonerinin değişim süresi kullandığınız tonere ve aldığınız baskı sayısına göre değişiklik gösterebilir. Ancak yaygın olarak tamamıyla dolu bir lazer yazıcı toneri ortalama 400 – 500 sayfa baskı verme kapasitesine sahiptir.
Lazer yazıcılar, elektrofotografi prensibiyle çalışırlar. Bu prensip, bir elektrofotografik tamburun yüksek enerjili bir lazer ışığı ile yüklenmesini içerir. Lazer ışığı, bilgisayar tarafından gönderilen verilere göre tambura yüklenir. Ardından, yüklenen tambur, toner adı verilen bir tozun yapışmasını sağlar.
Laser yazıcı kartuşu yazıcınızın baskı yapmasını sağlayan ekipmanlardır. Dolu bir toner ile yaklaşık olarak 400-500 arasında baskı yapabilirsiniz.
Lazer yazıcı metin ve görüntüleri kağıda aktarmak için odaklanmış ışın veya ışık kullanan bir yazıcıdır. Popüler inanışın aksine, lazer görüntüleri kağıda dikkatlice yakmaz. Bunun yerine, kağıt yazıcıdan geçerken, lazer ışını fotoreseptör adı verilen silindirik bir tamburun yüzeyinde ateşlenir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Deskjet yazıcılar, renkli ve siyah-beyaz baskı işlemi gerçekleştirir. Farklı kağıt türlerini kullanabilme özelliğine sahip olan deskjet yazıcılar aynı zamanda kaliteli baskı da yapar. Photoret Precision Teknolojisi'nin kullanıldığı deskjet yazıcılar paralel ve USB portlarına sahiptir.
Toner Sıkça Sorulan Sorular
%18 indirimle Lexmark 56F5U0E Siyah Toner 4.900 TL'ye, %8 indirimle Brother HL2040 / HL2045 TN-2025 Muadil Toner 200 TL'ye, %7 indirimle Canon CRG-057 3009C002 Siyah Toner 1.245 TL'ye, %7 indirimle Canon CRG-725 Siyah Toner 355 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri