Lazer ışığı kılda ısı enerjisine dönüştüğünden uzun kıllarda bu enerji köklere ulaşmayabilir. Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir.
Kıllar işlem günü alınırsa ya da tüyler uzunken lazer yapılırsa kişi acı hisseder ve etkinlik azalır. Bu noktada buz lazer epilasyon öncesi 2-3 gün önce jilet yardımıyla tüylerinizi 1-2 mm olmak şartı ile kısaltabilirsiniz.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon seansları arasında jilet önerilmez. Ancak tatil, düğün vs gibi istinai durumlarda bir kereye mahsus jilet yapılabilir. Merhabalar, lazer epilasyon seansından ortalama 2-3 hafta sonra uzayan kıllar kendiliğinden dökülür. Bu nedenle uzayan kılların jiletle alınmasına gerek yoktur ve önerilmemektedir.
Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır. Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır. Kısaltma işlemi 3 gün öncesinde evde jilet ya da makine ile yapılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer sonrası jilet yapmak uygun mu? Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar. Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir.
sorusuna net bir şekilde cevap vermek gerekirse, genel olarak cevabımız hayır olacaktır. Çünkü lazer epilasyon kişinin kıl köklerini yaktığı için kıl köklerinden yeni tüylerin çıkması olanaksızdır.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Bu noktada da cevabımız evet olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası tüyleriniz uzadığında jilet kullanmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca seanslar arasında da tıraş olmanız gerekmektedir. En iyi sonuçlara ulaşmak için lazer epilasyon tedavisine gelmeden 24 saat önce tıraş olmanız gerekmektedir.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
15 günde bir lazer yapılır mı konusunda ilk seans sonrasındaki 15 gün genel kontrol yapılır. Ortalama iki ay seanslar arasında olabilir. Bu süre içinde lazer epilasyon işlemi yapılan alanda tüyler dökülmeye başlayacaktır. Tüylerin tekrar çıkmaya başladığı ikinci seans sonrasında ise kıl kökleri zayıflamaya başlar.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri