Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz. Bu şekilde hem pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olabilir hem de kıl köklerini tamıyla almayarak, kılların lazer cihazında görünmesini sağlayabilirsiniz.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
İyi günler, lazer epilasyon sensları arasında aralarda uzayan bazı kıllar oluyor. bir diğer seansa kadar böyle dolaşmak yerine jilet yapsam zararı olur mu,bir sonraki seansın etkisini azaltır mı? Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur.
Bu nedenle seans aralarında cımbız kullanmak ve ağda yaptırmak kesinlikle doğru değildir. Sizi çok rahatsız eden kıllar için jilet veya makasla kısaltabilirsiniz.
Ağda, cımbız gibi tüy giderme işlemleri lazer epilasyondan minimum 1 ay önce bırakmak gerekir. Lazer ışını kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilerek kıl köküne iletilir, kıl kökünde hasar yaratır.
İlgili 28 soru bulundu
Bu nedenle seans aralarında jilet, ağda ve tüy dökücü gibi epilasyon yöntemleri kullanılması tavsiye edilmez. Kıl köklerine etki eden lazer harici uygulamalar kılların dökülmesine yavaşlatarak engel olur. Dolayısıyla lazer epilasyon seansları tamamen bitmeden lazer sonrası jilet yapılmamalıdır.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işleminde 21-28 gün aralığında kılların dökülme dönemleri gerçekleşmektedir. Bu dönemde gerçekleşecek dökülmeleri el yerine kese yaptırmanızı tavsiye ederiz.
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Lazer işleminden sonra tüyler ve kıllar, hemen hemen 2 hafta içerisinde dökülebilir. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bu sürenin uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmesi olasıdır. Lazer epilasyon 1. seans sonrası kıl dökülmesinde hemen sonuç alınması beklenmez. Kişinin cilt ve kıl tipine göre bu süreç değişebilir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.
Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Lazer epilasyonun ilk seansına gidilmeden önce kılların jilet yardımıyla alınmasına gerek yoktur. İkinci seans için önceki seans sonrası çıkan tüyler yüz bölgesi hariç jilet ile alınmalıdır. Epilasyon seans süreleri tamamen kişiye özel belirlenmekte olup her kişide eşit seans uygulanmamaktadır.
Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz.
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Lazer epilasyon ciltte hassasiyet yaratabilmektedir ve bu hassasiyet kese gibi aşındırıcı işlemler sonucu artabilir. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra 1 hafta süreyle kese yapılmaması gerekir. Sizin durumunuzda Buz Lazer uygulamasının üzerinden 1 hafta geçmiş olacağı için kese yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
İlk lazer epilasyon seansından önce, tüylerin ideal uzunluğa sahip olması önemlidir. Seans öncesinde tüylerin çok uzun olmaması, genellikle jilet ile kısaltılması tavsiye edilir. Bu, lazer ışığının doğrudan tüy köküne ulaşmasını ve böylece tedavinin etkinliğini maksimize etmesini sağlar.
Lazer epilasyon sonrasında kalan kıllar jiletle kısaltılabilir. Bunun için 15 gün beklemek en uygundur.
Klinik araştırmalarda 3 hafta gibi kısa bir sürede tüylerde %93'e kadar azalma olduğunu gösterir,3 ve 4 uygulama 2 haftada bir yapılmalıdır,Daha etkili sonuç elde edersiniz.
Bu döngü tüm lazer epilasyon yöntemlerinde aynıdır. Uzayan kılların dökülmesi tamamlandıktan sonra ortalama 4 ile 6 hafta arası kadar bir süre kıl uzamaz. Bu süreçten sonra artık yavaş yavaş tekrar kıllar uzamaya başlar. Kılların yeniden uzamaya başlaması yeni bir seansın geldiğinin habercisidir.
Merhabalar,eğer hormonal bir probleminiz yoksa vücut bölgesi için ortalama 6-8 seans yeterlidir. Kılların rengi, kalınlığı, cilt renginiz gibi faktörlere bağlı olarak daha az veya daha çok seans gerekebilir. İyi günler,buz lazer epilasyon seans sayısı bölgeden bölgeye değişirmi?
Lazer epilasyon sonrası hemen peeling ve kese yapılmamalıdır. Bu uygulamalar lazer sonrası cildi tahriş edebilir. Ancak uygulamadan 1 hafta sonra yapılacak olan peeling ve kese işlemleri kılların dökülmesine yardımcı olarak lazer etkisini hızlandırmaktadır.
Merhabalar, Buz Lazer başlıkları her uygulamadan sonra alkol ile dezenfekte edilir. Bu şekilde uygulama esnasında kullanılan jelin artıkları da başlık yüzeyinden giderilmiş olur. Alkol tamamen uçtuktan ve başlık yüzeyi kuruduktan sonra bir diğer uygulamaya geçilir.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri