merhaba lazer ile varis tedavisini devlet sgk karşılıyormu masrafı varmı teşekkürler. Merhaba SGK karşılamıyor maalesef.
Genel olarak lazerle varis tedavisi, radyofrekansla varis tedavisi, yapıştırıcı (zamk) ile varis tedavisi ve açık varis ameliyatı şeklindeki varis tedavisi fiyatları devlet yada SGK tarafından karşılanmaktadır.
Varis tedavisi yapan devlet hastaleri genel olarak cerrahi yöntemlerle varisleşmiş damarı ameliyat ile bacak dokularının içinden koparılarak çıkarılıyordu. Varis ameliyatı esnasında işlemin doğası gereği yapılan kesiler ve koparmalar dolayısıyla kanamalar oluyor, işlem sonrasında bacakta ağrı oluyordu.
Fiyatlar uygulanacak yönteme (cerrahi müdahale, radyofrekans, skleroterapi, lazer tedavisi gibi) göre de değişiklik gösterebilir. Tedavi edilmesi gereken alanın büyüklüğü ve varislerin yaygınlığı da fiyatı etkilemektedir. Genellikle varis tedavisi fiyatları 3.000 TL – 3.500 TL'den başlamaktadır.
Kaç Seans Gerekir? ND Yag lazer ile işlem yapılan varisli damarlar 1 ila 2 seansta tedavi edilir.
İlgili 15 soru bulundu
Kılcal Damar Oluşumu Genellikle Bacaklarda ve Yüzde Görülür!
Bu sorunun çözümlenmesi için devlet hastaneleri iki yöntem belirlemiştir. Sorun bir sağlık sorunu olarak görülür ise tedavi Devlet Hastanelerinde yapılmaktadır. Fakat sorun estetik bir sorun olarak kabul edildiğinde Devlet Hastaneleri tedavi yapmamaktadır.
Bu işlem uygulanırken herhangi bir kesi ya da iğne uygulanmasına gerek yoktur. Lazerle varis tedavisi olanlar tedaviden 30 gün sonra iyileşme kaydederler.
Özel sağlık sigortalarının birçoğu poliçelerinde varis tedavisini de kapsam içine almaktadır.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
Tıbbi adı SKLEROTERAPİ'dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir. Daha sonra dışarıdan enjeksiyon sahasına baskı uygulamak suretiyle damarın kapanması sağlanır. İşe yaramaz hale gelmiş damar bir süre sonra vücut tarafından yok edilir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Varis tedavisi sırasında hastalar normal şartlarda hiç bir şekilde ağrı hissetmemesi için gereken hazırlık yapılmalıdır. Lazerle varis tedavisi ya da köpük tedavisinin ağrılı olduğunu bildiren hastalar vardır. Uygun ağrı kesme yöntemleri kullanıldığında varis tedavisinin hiç birinde ağrı hissedilmez.
Çoğunlukla ayak damarlarında oluşan bir rahatsızlık olması sebebiyle varis hastalığı olan bireyler, mutlaka Kalp Damar Cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.
Damar İçi Lazer Sonrası
İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur. Böylece işleme bağlı ağrı, şişlik ve morluk gibi yakınmalarınız azalır.
Lazerle varis tedavisi; özel olarak geliştirilmiş kateter yardımı ile yetmezlikli damarın içerisine girilerek uygulanmaktadır. Lazer enerjisi ile damar içeriden yakılmakta ve işlevsiz hale getirilmektedir. Böylece dolaşım sistemine dahil olacak kanın diğer toplardamarlara ulaşması sağlanmaktadır.
Evet bu mümkündür. Sadece tek seansla tüm varislerin tamamen kaybolması mümkün değildir, çünkü dünyada böylesine etkili bir yöntem yoktur. Genel olarak büyük varisler çok kolay tedavi olur. Orta boy ağ şeklindeki yeşil varisler de genellikle 1-2 seansta tamamen kaybolabilir.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Hasta varis ameliyatı sonrasında en az 15 gün boyunca istirahat etmek zorundadır.
Evet, varis çorabı gibi olan bası giysileri SGK tarafından karşılanır. Bunlar için ilgili hekimden rapor alınması gereklidir.
Hastanın işlem sonrası bacağı elastik bandaja sarılır ve genelde 1 gece hastanede tutulur. Ertesi gün taburcu edilir. Kasıktaki dikiş, genelde estetik ya da cilt altı olarak bilinen alınmasına gerek olmayan tarzdadır.
Kişi günlük hayatında birçok ağrı yaşıyorsa, varis ameliyatı için başvurmalıdır. Ayaklarda aşırı şişlik oluşabilir ve ağırlık meydana gelebilir, bu durumlarda ameliyat kişi için gereklidir. Ayrıca bunlara ek olarak geceleri dayanamayacak derecede bacaklarınıza kramp giriyorsa, ameliyat olmanız şarttır.
Varisli damarlar içinde kan akımı yavaşladığı için diğer bazı faktörlerinde etkisi ile pıhtı oluşabilir.
Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konulmuş olan varis ilaçlarına örnek üç marka vardır. Daflon Tablet ve Doxium Kapsül ve Venoruton Forte bu ilaçlardır. Bu ilaçların mutlak surette doktor muayenesi ve renkli Doppler ile yapılacak varis muayenesi sonrasında varis hastalığının teşhisi sonrasında kullanılması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri