Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Lcd ekranınızı temizlemeden önce cihazınızı tamamen kapatmalısınız. Temizlik ürün olarak bilgisayar ekranları için özel üretilen dezenfektanlı ıslak mendilleri tercih edebilirsiniz. Elinizde bu ürün yoksa sirkeli su yardımıyla da temizleyebilirsiniz.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Doğal içerikli malzemeler ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, aseton, yağ çözücü, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi sorunları da beraberinde getirir. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı yüksek dikkat gerektiren bir konudur.
İlgili 44 soru bulundu
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
OLED Ekran Temizliği ve korunması, olağanüstü görsel kalitelerini korumak ve ömürlerini uzatmak için önemlidir. Bir ekranı temizlemek için önce gücünü kapatın, ardından tozu, parmak izlerini ve lekeleri çıkarmak için nazik, dairesel bir hareketle mikrofiber bir bez kullanın.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Bu yazıda bahsi geçen teknikleri; masaüstü bilgisayarların, tabletlerin ve cep telefonlarının temizlik aşamasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez. Bu ürünler, laptop ekranı için zararlı olabilecek çeşitli kimyasal bileşenler barındırabilir.
Ekranınıza camsil ile temizleyebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın, ekranı çizebilirsiniz.
Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Bezin üzerine sıkacağınız temizlik sıvısının çok fazla olmaması gerekiyor. Bezin hafif nemli olması yeterli temizliği sağlıyor. Ekran temizliği konusunda mikrofiber bez dışında kağıt havlu, penye tişört ya da daha yumuşak olması için tuvalet kağıdı gibi malzemeler kullanmıyoruz.
- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz.
Daima yumuşak bir mikrofiber bez kullanın. Kuru veya ıslak bez gibi sert bezler kullanmaktan kaçının.
en iyisi microfiber bez ve su dur. şimdiye kadar gördüğüm en iyi ekran temizleyici ikilisi.
Cihazların ekranını silerken yumuşak, yüzeylere zarar vermeyen, çizmeyen bir ekran temizleme bezi olması gerekiyor. Elimizin altında daha kolay bulunuyor olsalar bile kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, gazete ya da farklı bezler yardımıyla cihazın ekranını silmekten kaçının.
Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir. Fakat deterjan yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırın. Mikrofiber bezi bu suya hafifçe daldırıp sıkın. Nemli bez ile ekranı dikkatli bir şekilde silin.
Televizyonlarınız için mikro fiber bez (kuru olmasına dikkat edin) kullanmanızı öneririz. Eğer mikro fiber beziniz yoksa yumuşak bir dokuya sahip bir bezin üstüne lens temizleyici solüsyon dökün ve yüzeyi fazla bastırmadan silin. LCD ekranlar için bir diğer seçenek ekran cilasıdır.
İdeal olarak, mikrofiber bez gibi yumuşak bir bez kullanılmalıdır. Ayrıca, özel olarak ekran temizliği için üretilen temizlik solüsyonları da tercih edilebilir. Fakat bu solüsyonlar yerine ev yapımı karışımlar da kullanılabilir. Bunun için, su ve sirke veya su ve etil alkol karıştırılabilir.
Telefon ekranlarını temizlemek için temel malzemeler arasında yumuşak bir mikrofiber bez bulunur. Bu bez, ekranın yüzeyindeki tozu nazikçe temizler ve çizilmelere karşı korur. Ayrıca özel telefon ekranı temizleme solüsyonları veya su bazlı hafif temizleyiciler kullanmak da önemlidir.
Ekran temizleme suyu+mikrofiber bez. Senelerdir bu şekilde temizlerim bilgisayarımı. Tertemiz oluyor ve içiniz rahat oluyor ekrana zarar vermeme garantisi olduğu için.
Ben mikrofiber bez ile her gün temizliyorum. Bir de küçük bir fırçam var. Çok fazla toz varsa onunla birlikte araları temizliyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri