- Serumu yüzün merkezinden dışa doğru masaj yaparak, alın, burun, yanaklar ve çenenize doğru uygulayın. Bu masajı 3 kez ardarda tekrarlayın. Bu şekilde serum cildinize tamamen yedirilir ve lekelere nüfuz eder. İşte o noktada lekelerle savaşınız ciddi olarak başlar!
Leke karşıtı serum kullanırken güneş koruması kullanmak önemlidir. Leke karşıtı ürünler, cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirebilir. Leke karşıtı serumu düzenli olarak kullanmak önemlidir. Üreticinin önerdiği kullanım sıklığına uyarak serumu sabah ve akşam rutininize dahil edebilirsiniz.
Eğer cildini güneşten korumak konusunda kendine güvenmiyorsan, dışarı çıkarken güneş kremini unutma eğilimin varsa leke kremlerini gündüzleri hiç kullanmanı önermiyoruz. Çünkü leke krem ve serumların içeriğindeki asitler, güneş ile birleştiğinde cildinde yeni leke oluşturmaya müsait hale gelir.
Traneksamik asit, niasinamid ve HEPES ile zenginleştilmiş formüle sahip. 2 haftalık kullanımdan itibaren daha eşit ve aydınlık bir cilt tonu görünümü sağlıyor. Hem inatçı leke görünümünde, hem de cilt problemleri sonrası oluşan leke görünümünde ve ayrıca ciltteki renk düzensizliğinde etkili.
Leke Karşıtı Serum Ne İşe Yarar? Akne ve sivilce lekeleri, hamilelik lekeleri, güneş lekeleri, yaşlanma lekeleri ve cilt tonu eşitsizliklerinde etkilidir. Lekelerin görünümünü azaltarak yok etmeyi hedefler. Ciltteki ton eşitsizliklerini gidermeye yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
Cilt bakım rutinin serum kullanıldıktan sonra genellikle yüz yıkanmaz. Serumların cilt tarafından emilmesine izin verirler ve bu sayede aktif bileşenler cildin derin tabakalarına nüfuz ederek etkilerini gösterirler.
Cilt serumları günde iki kere kullanılmaya uygun ürünlerdir. Sabah ve akşam olmak üzere bu ürünleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Yalnız kullanılan ürünün talimatlarına dikkat edilmesinde fayda vardır. Çünkü bazı serumlar yalnızca gece kullanmaya uygun ürünlerdir.
Yüz serumları ince yapılara sahip olmaları nedeniyle hemen emilim sağlamaktadır. Bu nedenle gündüz sürülen yüz serumundan 1 dakika sonra kremi rahatlıkla sürebilirsiniz. Ancak gece yüz serumu sürerken 2 ila 3 dakika beklemeniz ve ardından nemlendirici bazlı gece kremi sürmeniz gerekmektedir.
Serumlar hem sabah hem akşam temizlenmiş cilde uygulanır. İnce yapıda olduğundan 1 dakika içinde emilir. Üzerine gündüzleri nemlendirici, akşamları gece kremi sürebilirsiniz.
Cevap: evet. Glikolik asit, leke ve mat görünüme neden olan cilt yüzeyinde biriken ölü cilt hücrelerini uzaklaştırarak C vitaminin etkilerini güçlendirir. Stabilitesini arttırır. Cilt yüzeyini ölü dokudan arındırdığı için C vitamini cildin daha derin katmanlarına ulaşır.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
İlk önce tonik, ardından serum uygulanır. İlk Önce Peeling mi Uygulanır Maske mi? Cildinizi temizledikten sonra peeling, ardından maske uygulamalısınız.
Cilt temizliğinin ardından göz çevresi haricinde iyice kurulanmış cilde nazikçe uygulanır. 10 dakika bekletilir, bol su ile durulanır.
Cildin en üst katmanını da hafifçe soyduğu için gündüz kullanılan serumlar güneşle buluşunca leke riskini artırıyor. Yaz aylarında serumunuzu gece nemlendiricinizin altında kullanın. 3 saatte bir güneş koruyucu sürebilecek disiplinde olanlar elbette gündüz de serum kullanabilir.
Bir Sonraki Adım: Serum
Nemlendiriciden önce mi yoksa sonra mı uygulanması gerektiği çoğu zaman karıştırılan bir durumdur. Serum, cilt bakım sıralaması içinde nemlendiriciden “önce” kullanılması gereken bir üründür. Çünkü serumlar yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir; cilt tarafında çok hızlı bir şekilde emilirler.
Cilt bakım serumu, cildinizi cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra günde bir ya da iki kere yüzünüze ve boynunuza cilt bakım serumu kullanabilirsiniz.
Arbutin ile C vitamini kullanılır mı? Bu iki içerik bir arada tercih edilebilir. Günlük rutininizde sabah yeni bir güne uyandığınızda c vitamini tercih edebilir ve gün sonunda ise gece bakımında arbutin uygulayabilirsiniz.
Cildinize esneklik de kazandıran bu ürün, göz çevrenizdeki morluklar ve halka görünümleri için de etkili bir çözüm olabilir. Böylece C vitamini serumu göz altına sürülür mü sorusuna da yanıt bulmuş olursunuz.
CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI
Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
Göz çevresi serumu, diğer cilt bakım ürünleri ile birlikte kullanılabilir. Sabah ve akşam rutinlerinizde göz çevresi serumu uygulayarak, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olabilirsiniz.
Yüz serumlarını her yaşta kullanabilirsiniz; 20 yaşında da, 50 yaşında da. Ama elbette ne kadar erken o kadar iyi! 20'li yaşlarda yüz serumu kullanmaya başlarsanız, sonraki yıllar için cildinizi desteklemiş, daimi bir sıkılığa ve bakıma kavuşturmuş olursunuz.
Antioksidan, asitler, vitaminler gibi aktif içerikleri yoğun olarak barındıran cilt bakım ürünlerini serum olarak adlandırıyoruz. Serumlar cildinizdeki nem dengesini korumalarının yanı sıra uzun dönemde kolajen üretimini artırmaya yardımcı olurlar ve kolajen artışı cilt için oldukça önemlidir.
C Vitamini Serumu Kaç Yaşında Kullanılır? C vitamini serumu, antioksidan özelliği yüksek, zengin vitamin kaynağı özel bir bakım ürünü olarak 30 - 35 yaş arası kişiler için idealdir. Daha olgun cilt yapısına sahip kişiler cilt uzmanından onay aldıktan sonra bu serumları kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri