F10: Windows 10 için yerleşik Bluetooth özelliklerini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur. Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi).
Fn Lock'u etkinleştirmek ve kısayol tuşu işlevini devre dışı bırakmak için Fn + Esc tuşlarına basın.
F LOCK ışığı yanmadığında, alternatif komutlar etkinleştirilir. Çalışmasını istediğiniz modu seçebilir veya sık kullandığınız komutlara erişim sağlamak için F LOCK tuşunu açıp kapatabilirsiniz. F1 ile F12 arasındaki İŞLEV tuşlarının özel alternatif komutları bulunmaktadır. Bu tuşlara gelişmiş işlev tuşları denir.
Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir. Örneğin Windows işletim sistemi kurulu olan bir bilgisayar içerisinde ALT ve F4 tuşlarına aynı anda basıldığında açık olan işlem penceresini kolayca kapatabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Fn + / (F9/F10)
Görüntü veya belge boyutundaki değişiklikler çalışmakta olan uygulamada görüntülenir. Uzaklaştırmak için, Fn+F9 tuşlarına basın. Yakınlaştırmak için Fn+F10 tuşlarına basın.
PC Yöneticisi uygulamasını bilgisayardan kaldırırsanız F10 tuşuna basılması uygulamanın açılmasına yardımcı olmayacaktır. Bu sorunu gidermek için PC Yöneticisi uygulamasını tekrar yükleyin ve PC Yöneticisi > Ayarlar > Sistem ayarları > Kısayol tuşu önceliği seçimini yaparak işlev tuşlarını yapılandırın.
F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows'ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.
Alternatif olarak, fn + f8 tuşlarına beraber basılması, bir web tarayıcısını küçültür ve büyütür. Devre Dışı: İşlev tuşlarında yazdırılan eylemleri kullanmak, fn tuşuna basmayı gerektirir. Örneğin, f1 tuşuna basılması, bir yardım penceresi açar.
F4: Mikrofonların sesini kapatır veya açar. Mikrofonların sesi kapatıldığında tuş üzerindeki gösterge yanar. F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın.
F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın. F6: Bilgisayar (LCD) ekranını aydınlatın. F7: Klonlamayı veya genişletilmiş masaüstünü etkinleştirmek için harici ekranları yönetin.
Bilgisayar klavyelerinde yer alan fonksiyon tuşlarını diğer tuşlardan ayıran en temek özellik, bu tuşların bazı kolay komutları yerine getirebilmesidir. Bilgisayarda yer alan uygulamaların ya da programların, belirli eylemleri gerçekleştirmesini sağlayan bu yazılım tuşlarından bir tanesi de F11 tuşudur.
Ancak genellikle F7 çoğu kelime işlemcide yazım denetimi yapmak için, F8 Windows'ta güvenli modda başlatma seçeneğini sunmak için, F9 birçok programda e-postaları göndermek için, F10 menü çubuğu seçeneklerini aktive etmek için, F11 tarayıcılarda tam ekran moduna geçmek için ve F12 de genellikle 'Kaydet' işlevi için ...
Laptop fanlarını doğrudan kontrol eden bir uygulamamız yok ancak Lenovo Vantage uygulaması ve FN+Q kısayolu ile Performans, Dengeli ve Sessiz modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu modlar size fanlar üzerinde doğrudan kontrol sağlamayabilir, ancak bilgisayarınızın kullandığı termal modu değiştirmenize izin verir.
FN Tuşu Nerede? Küçük klavyelerin vazgeçilmez tuşlarından biri olan Fn genellikle CTRL ile Win (Windows) tuşunun ortasında yer almaktadır.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Windows tuşunun yanındaki FN tuşuna basılı tutarak hangi işlemi gerçekleştirmek istiyorsan ona beraber basarak aktif edebilirsiniz. Genelde F8 ses kapatma F9 ses kısma F10 ses açma F11 parlaklık kısma F12 parlaklık açma olacak şekilde kullanılır.(ama tekrar hatırlayım FN+F?)
F9 - Sağ Fare Tuşu Menüsü: Kart ve fişlerde işlem menü seçeneklerini listeler.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme.
Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir. Klavyenizde Fn tuşu yoksa bir işlev tuşuna basarken Kontrol tuşunu basılı tutmayı deneyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri