Chandra Namaskar (Aya Selam), Surya Namaskar (Güneşe Selam) serisinin tamamlanması durumudur. Güneş, sıcak ve dışa dönük ay ise serin ve içe dönüktür. Yumuşak hareketlerle bedeni sakinleştirir ve zihni dinlendirir.
Bu farkındalık; yoganın temelidir. Güneşe selam anlamına gelir ve Surya Namaskar farkındalık geliştirmek için gerekli olan yaşamsal enerjiyi açığa çıkarır. Surya Namaskar kendi başına neredeyse tam bir sadhanadır. Uygulamanın temel yapısı içinde asana, pranayama ve meditasyon teknikleri içerir.
Ay'a Selam Nedir, Faydaları Nelerdir? Ay anlamına gelen 'chandra' ile selamlama anlamında kullanılan 'namaskar' kelimelerinden oluşan Chandra Namaskar yani Ay'a Selam; tıpkı Ay'ın Güneş'ten aldığı ışığı yansıtması gibi yogada da Güneş'e Selam serisinin bir yansıması olarak uygulanır.
Namaskar: Selamlamak “tüm benliğiyle önünde saygı ile eğilmek”. 12 adet yoga pozundan oluşur ve ısınma serisi olarak yoga derslerinde kullanılır. Güneşi selamlamak; vücudumuzu, nefesimizi ve zihnimizi birleştiren, döngüyü ve enerjiyi canlandırmak, bedenin zihnini uyandırmak için kullanılır.
Namaste, “Sana boyun eğiyorum.” anlamına gelen Sanskritçe bir kelime. Namah veya Namas “yay”, te ise “sen/size” anlamına gelir. Namaste; Hint kültüründe, Budist ve Hindu inanç sistemlerinde saygılı bir selamlama, hürmet içeren saygı veya iyi niyetin bir göstergesi olarak görülür.
İlgili 42 soru bulundu
Her Gün Yoga Yaparsak Ne Olur? Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Selâmlaşma, Müslümanlardan birinin diğerine “Selâm sizin üzerinize olsun, Allah sizi her türlü kaza ve belâdan korusun” anlamına gelen “selâmün aleyküm/es-selâmü aleyküm” diyerek hayır duada bulunması; diğerinin de “ve aleyküm selâm/aleykümü's-selâm” diyerek aynı duayla karşılık vermesidir.
Hz. Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir. Salât-ü selam getirmek için belirli bir vakit ve sayı yoktur.
Selam, “selime” sözcüğünden geliyor. Sözlük anlamı olarak, sıkıntı ve belalardan kurtulmak demektir. Aleyküm de “üzerinize olsun” anlamını taşıyor. İslami literatürde “es-selamünaleyküm” şeklinde söylenir.
Namaste kelimesi insanlar arasında saygı ve sevginin devam etmesini amaçlayan bir kelime olarak kullanılmaktadır. Selam ve hoşgeldin anlamında kullanıldığı gibi hoşçakal da demektir. Namaste kelimesi çoğunlukla yoga felsefesinde yer alan insanlara sevgi ve saygının sunulduğu bir kelimedir.
Namaste kelimesi olduğu zaman genelde akla ilk olarak Hindistan gelir. Ancak bu kelimenin aynı zamanda Felsefi bir yönü vardır ve yoga öğretileri için büyük bir öneme sahiptir.
Sanskritçe namastē ""sana boyun eğiyorum", Hintçe selam sözü" sözcüğünden alıntıdır. Sanskritçe sözcük Sanskritçe namas नमस् "boyun eğerek saygı gösterme, temenna etme" sözcüğünden türetilmiştir.
Şalom aleihem (İbranice: שָׁלוֹם עֲלֵיכֶם, romanize: Şālóm ʻalêiḥem), Yahudiler'in kendi aralarında kullandıkları ve İbranicede "barış seninle olsun" anlamına gelen sözlü selamlamadır. Bu selamlamaya karşılık ise aleihem şalom ( עֲלֵיכֶם שָׁלוֹם; lit. 'barış, seninle de olsun') cevabı verilir.
Uygur Türkçesinde salam, essilam, essilamualeyküm sözcükleri selamlaşmada; elvida, vidalaş- ve razi, razilaş-, razilaşiş ise ayrılırken vedalaşmada kullanılmaktadır (Necipoviç 1995: 112, 117, 331, 338, 453).
ezendik bolzın “selam olsun” anlamlarına gelmektedir.
Allahümme ebliğ ruha seyyidina muhammedin minni tehıyyeten selaten ve selema. En kuvvetli salavatı şerif arayanlar yukarıdaki salevatları zikredebilirler. Gün içerisinde ezberleyip her fırsatta tekrarlamak oldukça tesirli olacaktır.
"Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd." şeklindedir. Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; "Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed." şeklinde söylenir.
Esmaül hüsnada yer alan El Fettah ismi şerifi Allahu Tealanın iyilikleri için sonsuz kapılar açan yaratıcı olduğunu anlatmaktadır. El Fettah esması kapalı işlerin açılmasına vesile olan bir esmadır.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi bir açıklamasının olmadığını belirtti. '''Günaydın demeyin' demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır" diyen Erbaş, kendisinin de ''Günaydın'' ifadesini kullandığını söyledi.
Erkeğin, kendisine mahrem olmayan yabancı kadınlara selâm vermesiyle ilgili ise şöyle bir detay vardır: Kadın yaşlı olduğu takdirde erkeğin musâfaha yapmaksızın kendisine selâm vermesi ve kadının bu selâma karşılık vermesinde bir sakınca yoktur.
4- Gıybet edenlere, 5- Şarkıcılara, 6- Fasıklara [Açıktan günah işleyenlere], 7- Kadınlara, kızlara bakanlara selam verilmez.
Aslında herkes yoga yapabilir. Her yaş grubundan insan bu derslere katılabilir. Ama bedeninizin farkında olmanız ve size uygun sınıfları seçmeniz koşuluyla. Kronik rahatsızlıkları olanlar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon riski taşıyanlar hekimlerine danışmalılar derse gelmeden önce.
Klasik Yoga derslerimiz yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Başlangıç olarak haftada bir kez eğitmen ile yapılması önerilir, kendi çalışmalarınızı haftanın 6 günü 1 defa 3- 30 dk arasında ne kadar vaktiniz varsa, yapmak yararlıdır. Günde 2 defa yapmanın sağlıklı olduğu söylenmektedir.
Evde yoga yaparken tek başına olmanıza gerek yok, grup halinde de yoga yapmak mümkün. Sadece sessiz bir ortam, temiz hava (kapalı alanlarda pencereleri açarak bol oksijen sağlamalısınız) ve tüm uygulamaları yapabileceğiniz mat veya halı ile kaplı, uygun ölçüde bir alana ihtiyacınız var.
Âmin (Asurca: ܐܵܡܹܝܢ, İbranice: אָמֵן, Yunanca: ἀμήν; Arapça: آمين); Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından anlaşma, onaylama veya istek belirtmek için bazı ibadet ve duaların sonunda kullanılan bir deyimdir. Türkçe Hristiyan kaynaklarda amin, Yahudi kaynaklarda ise amen olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri