Akıllı Lensleri Devlet, SGK Karşılıyor mu? Ne yazık ki, ne ülkemizde ne de diğer ülkelerde akıllı lensler devletler ve SGK gibi kurumlar tarafından karşılamamaktadır.
Gözlerde oluşan rahatsızlıklardan dolayı hastalara lens verilebiliyor. SGK'ya bağlı devlet hastanelerinde muayene olan hastalar için gözlük, lens vb. ücretlerini devlet ücretsiz olarak yapmaktadır.
Akıllı lens ameliyatları SGK kapsamında değildir ve bu sebeple sigorta karşılamamaktadır. Pek çok hasta bu durumda özel hastaneleri tercih ederek akıllı lens ameliyatı yaptırabilmektedir.
Devlet hastanesi lens yazabilir mi? Bir önceki bölümde de açıkladığımız üzere, lens bedeli ancak eğitim ve araştırma hastaneleriyle üniversite hastaneleri tarafından yazılırsa karşılanır.
Yaşa bağlı oluşan katarakt hastalığında göz içine yerleştirilen intraoküler lenslerin ödemesi devlet tarafından karşılanmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Günlük numarasız renkli lens fiyatı ortalama 75 TL'den başlar, lensin yapısına göre 800 TL gibi rakamlara bile ulaşabilir. Aylık ve 3 aylık numarasız renkli lens fiyatları ise genelde 140 TL ile 300 TL arasındadır. Yıllık numarasız renkli lens fiyatları ise 150 TL'den başlayıp 800 TL gibi rakamlara ulaşabilir.
Numaralı lensler gözlük numarası ile birebir aynı şekilde reçete edilmemektedir.
Bildiğiniz gibi, 5193 Sayılı yasaya göre; Her türlü(numaralı-numarasız) kontakt lensler sadece optik mağazalarında satılır optik mağazaları dışında kontakt lens satmanın cezası Otuz bin TL dir. Evet, Gözlükçüler dışında hiçbir kurum, kuruluş, şahıs ve meslek erbabının kontakt lens satış yetkisi yoktur!
Gözlük reçetesi ile lens alınmamalıdır ve lensin markası, çapı, modeli değişir değişmez lensin doktor tarafından incelenmesi gerekir. Zaten günümüzde optiklerde reçete olmadan kontakt lens satışı yasaktır.
Bu sırada da akla reçetesiz lens satışı geliyor. Ülkemiz sınırları içerisinde artık hiçbir yerel satıcıdan reçeteniz olmadan kontakt lens satın alamazsınız.
Yaşa bağlı görme sorunu olan hastalara uygulanan uzak-yakın 'supracor' tedavilerinde uzak görme netliği birkaç aylık zaman alabilir” diyor. Lazer operasyonu uygulanamayan 10 ve daha yüksek numaralara sahip hastalara artık göz içi lensi uygulaması yapılıyor.
bazı hastahenelerde fazladan muayene ücreti almak için gözlük muayenesi ayrı lens ayrı derler. ancak siz göz muayenesi diye randevu alın. doktorunuza muayene olurken hem lens hem gözlük derseniz tek reçete yazar.
Akıllı lensler için erken yaşlarda takılmayacağını belirtmiştik. Çünkü en az iki açıdan (yakın ve uzak) görme bozukluğunuzun olması gerekiyor. Ancak yine de en erken takılabilecek yaş sorulduğunda buna 45 yaş yanıtını verebiliriz. Orta yaş olarak geçen 45 yaş ve üzeri kişilerin ihtiyacı halinde akıllı lens takılabilir.
Herkes lens kullanabilir mi? Göz sağlığı açısından herhangi bir sorunu olmayan (gözün ve göz kapaklarının dış yapısı normal, göz yaşı azlığı ve gözde kronik enfeksiyon sorunları olmayan, sürekli göz ilacı kullanımının gerektiği bir rahatsızlığı olmayan) herkes kontakt lens kullanabilir.
devlet hastanelerinde bedavadan yaptırabileceğiniz muayenedir.
Kontakt lensler göz hekimi tarafından reçete edilmeli ve bunları satmaya yetkili optik mağazalarından satın alınmalıdırlar. Kontakt lens reçetesinde gölük reçetesinde yer alan mercek numaralarına ek olarak, lensin çapı, eğrilik yarıçapı, materyali ve kullanım şeması yer alır.
Gözlük, kontakt lense göre çok sayıda fayda sağlarlar. Çok az temizlik ve bakım gerektirirler, takmak için gözlerinize dokunmanız gerekmez (göz enfeksiyonları riskinizi azaltır) ve de gözlük, sık sık değiştirilmesi gerekmediğinden uzun vadede kontakt lensten daha ucuzdur.
Kontakt lenslerin doğru kullanımı için doktor muayenesi gereklidir. Çünkü göz kusurlarının giderilmesinde tercih edilen lensler için BC ve Dia değerleri önemlidir.
Gözlük reçetesine sahip olan hastalara 30 TL'ye kadar devlet desteği sağlanmaktadır. Bu destek, kişinin görme bozukluğu seviyesine göre azalabilmektedir. Kimi bireyler 20-25 TL destek alırken en fazla destek 30 TL olarak ödenmektedir.
İhtiyacınıza göre değişen özelliklerde tüm Atasun Optik lens çeşitlerini Trendyol'da bulabilirsiniz.
Taşkın, gözlük reçetesiyle kontakt lens alınamayacağını söyleyerek, “Lensin markası, markanın modeli, eğrilik yarıçapı, çap ve biyopsisi… Bunlardan herhangi biri değiştiği zaman lens yeniden hekim tarafından kontrol edilmeli. Sadece numara yazılarak reçete ile gidilip bu ürün alınamaz, alınmamalı.
Aylık lensler 30 gün kullanım süresine sahiptir. 30 gün boyunca günlük düzenli olarak bakımlarını yaptığınız bu lensleri kullanabilirsiniz. Aylık lensler genellikle uzun süredir lens kullanan kişiler tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.
Akıllı Lensleri Devlet, SGK Karşılıyor mu? Ne yazık ki, ne ülkemizde ne de diğer ülkelerde akıllı lensler devletler ve SGK gibi kurumlar tarafından karşılamamaktadır.
Kontakt lens ya da gözlük kullanırken yapılacak olan kontrolde her iki gözün görme derecesinin toplamı en az 16/20 olması gerekir.
Yanlış: Gözlük veya kontakt lens takmak, gözlük kusurunun ilerlemesini önler. Doğru: Gözlük veya kontakt lens takmanın ya da takmamanın gözlük kusurunun ilerlemesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri