Kontakt lens kullanımı açısından herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle kontakt lens kullanımı durumunda yaş faktöründen ziyade kullanımın gerekliliği baz alınmalıdır. Göz bozukluğuna sahip olan çocuklarda kontakt lens gerektiği şekilde kullanılması şartıyla herhangi bir yaşta kullanılmalıdır.
Kontakt lens kullanmak için belirlenmiş minimum bir yaş sınırı yoktur. En önemli soru, çocuğunuzun lenslerin kullanımını ve bakımını doğru şekilde gerçekleştirecek kadar olgun ve motive olup olmadığıdır çünkü kontakt lensler özellikle iyi bir hijyen ve bakım gerektirir.
Özellikle, renkli lenslerin kaç yaşında takılması gerektiği konusu, son dönemlerde oldukça sık sorulmaya başlanmıştır. Öncelikle, kontakt lens ve diğer lenslerin kullanımı için yaş sınırı bulunmamaktadır.
Yani numaralı lenslerin reçete edilmesi için belirli yaş limitleri yoktur, ancak çok erken yaşlarda kontakt lens.
Gözlük, kontakt lense göre çok sayıda fayda sağlarlar. Çok az temizlik ve bakım gerektirirler, takmak için gözlerinize dokunmanız gerekmez (göz enfeksiyonları riskinizi azaltır) ve de gözlük, sık sık değiştirilmesi gerekmediğinden uzun vadede kontakt lensten daha ucuzdur.
İlgili 19 soru bulundu
Yanlış: Gözlük veya kontakt lens takmak, gözlük kusurunun ilerlemesini önler. Doğru: Gözlük veya kontakt lens takmanın ya da takmamanın gözlük kusurunun ilerlemesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Gözlük, kontakt lense göre çok sayıda fayda sağlarlar. Çok az temizlik ve bakım gerektirirler, takmak için gözlerinize dokunmanız gerekmez (göz enfeksiyonları riskinizi azaltır) ve de gözlük, sık sık değiştirilmesi gerekmediğinden uzun vadede kontakt lensten daha ucuzdur.
Kontakt lens kullanımı açısından herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Günlük veya uzun süreli kullanılabilen, ömürleri 3-12 ay arasında değişen kontakta lenslerdir. Uzun ömürleri olmasına karsı üzerinde oluşan birikintiler özellikle alerjik bulguların oluşmasına ve göz sağlığı açısından problemler yaratabilmektedir.
Lens Numarası: Lens numarası ile gözlük numarası 4 numaraya kadar birbirine yakındır. Ancak 4 numaradan sonra lens numarası gözlük numarasına göre farklılık gösterir. Astigmatlı lenslerde numara 0.75'den başlar ve 2.75'e kadar devam eder.
Kontakt lens ya da gözlük kullanırken yapılacak olan kontrolde her iki gözün görme derecesinin toplamı en az 16/20 olması gerekir.
Kullanım sürelerine göre numaralı lenslerin fiyatlarına baktığımızda; günlük numaralı lens fiyatlarının 80 TL ile 250 TL arasında seyrettiğini, haftalık kullanım süresi olan numaralı kontakt lenslerin ise markaya bağlı olarak 90 TL'den 560 TL'ye kadar ulaşan bir fiyat skalasına sahip olduğu söylenebilir.
Kontakt lensi kimler kullanamaz ? Kronik enfeksiyonu olanlar ve ilaç kullanmak zorunda olanlar, gözünde tekrarlayan kornea tahrişi olanlar, göz kapağı bozukluğu olanlar, kuru göz hastaları, bazı göz tansiyonu operasyonu geçirenler ve el becerisi yeterli olmayan kişiler kontakt lens kullanamaz.
Unutulmaması gereken, tecrübeli bir cerrahın özelliği, neyi yapabildiğinden çok, kime hangi göze, neyin yapılmaması gerektiğine karar verebilmesidir. Sonuç olarak, akıllı lensler, çok iyi sonuç veren ve yüksek hasta memnuniyeti sağlayan lenslerdir ancak her göze uygun değildirler.
Eğer hastamızdaki hafif bir şaşılık varsa gözlük, kontakt lens, prizmatik cam, egzersiz tedavilerini önerebiliyoruz. Bu tedavilerle başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Örneğin hipermetropiye bağlı hafif şaşılığı yani hafif içe kayması olan bir kişide hipermetropik gözlük ya da kontakt lens kullanmak şaşılığı düzeltebilir.
GÖZÜN OKSİJEN ALMASI ÖNEMLİ
Lensten dolayı gözün oksijensiz kaldığını belirten Dr. Muhacir, “Kornea göz kapağı ile temas etmediğinde lensten dolayı oksijensiz kalıyor. Uzun vadede kontakt lensi kabul etmeme durumu daha erken yaşta ortaya çıkıyor.
Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Hemen herkes lens kullanabilir. Lensler pek çok görme kusuru ve düzeyi için tasarlanmıştır ve görme kusurlarının çoğunda kullanılabilecek bir lens pek çok firma tarafından üretilmiştir.
Uyumadan önce lensinizi mutlaka çıkarın
Çoğu zaman da lensin gözde olduğu unutuluyor. Oysa gece gözde lens varken uyumak ciddi tehlikelere zemin hazırlıyor. Gece lensle uyunursa ertesi gün mutlaka lense ara vermek gerekir.
Lens kullanımına başlamadan önce ilk olarak herhangi bir göz hastanesine giderek gerekli olan göz doktoru muayenesi olunması gereklidir. Lens kullanımı zor mu sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Lens kullanımı başlarda zordur, ancak yaklaşık 10 gün içinde birçok kişi rahatlıkla lens takıp çıkartır hale gelmektedir.
Gözünüzde lens varken denize, havuza ve ne kadar temiz olsa da okyanusa bile girmek oldukça zararlıdır. Su içerisinde bulunan mikroorganizmaların gözünüz ile temas etmesi durumunda mikrop kapma riskiniz oldukça yüksek olacaktır. Bu yüzden hiçbir uzman doktor gözünüzde lens varken suya girmenizi tavsiye etmemektedir.
Artık görme kalitenizi riske atmadan renkli lensler ile gözlerinizin rengini değiştirebilirsiniz. Numaralı renkli lensler size sadece eşsiz güzellikte gözler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda etkileyici gözlerinizle çevrenizdekileri cezbetmekten daha önemli olan doğal görünüm ve net bir görüş sağlıyorlar.
Şirket, gözlük geliştirmeye karar verdiğinde ünlü tasarımcı Barton Perreira ile anlaştı ve ortaya bu güzel gözlük çıktı. Gözlük altın çerçeveye, 2.85 karat pembe elmas ve pembe lensler ya da 3.59 karat siyah elmas ile kahverengi tonlu leopar baskı seçeneği ile üretildi. Her iki seçeneğin de fiyatı, 27.000 $'dır.
Numaralı lens doğru bir şekilde kullanıldığında oldukça uzun ömürlüdür. Göz sağlığını koruyan ve görme bozukluklarını düzelten numaralı lensler doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde göz sağlığını da korur.
Aylık lensler 30 gün kullanım süresine sahiptir. 30 gün boyunca günlük düzenli olarak bakımlarını yaptığınız bu lensleri kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri