Android Package Kit kelimelerinin kısaltılmış hali olan APK, mobil uygulamaların dağıtımı ve kurulumu için Android işletim sistemi tarafından kullanılan paket dosya biçimidir.
İlgili 36 soru bulundu
İşlemlerimize telefonumuzun Ayarlar menüsüne girerek başlıyoruz. Ayarlar menüne girdikten sonra Genel sekmesine geçiyoruz. Daha sonra Genel sekmesindeki menüyü biraz aşağı doğru kaydırarak Güvenlik menüsüne giriyoruz. Güvenlik bölümünde ise 'Bilinmeyen Kaynaklar' seçeneğini aktif konuma getiriyoruz.
APK dosyaları, Google Play Store 'dan indirdiğimiz uygulamalar kadar güvenli olmayabilir. Yani indirildiği zaman norma uygulama ve oyunlardan hiçbir farkı yoktur. Birebir aynı uygulamalardır fakat bu yazılımları 3. Kişiler tarafından hazırlandığı için çeşitli virüs programları yüklenme ihtimali de vardır.
APK ya da tam adıyla Android Package Kit, Android platformunda kullanılan öntanımlı paket dosyası formatıdır. APK dosyaları Google Play gibi uygulama marketinin yanı sıra, Android tabanlı cihazlara uygulama sunan üçüncü taraf uygulama merkezleri ve BlackBerry 10.2.1 üzeri tüm cihazlarda kullanılabilmektedir.
APK yani Android Package Kit, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlere uygulama ya da oyun dosyalarının marketler üzerinden dağıtılmasına ya da dosya üzerinden direkt kurulmasına imkan veren bir dosya türüdür.
APK uzantılı bir dosya, Google'ın Android işletim sistemindeki uygulamaları dağıtmak için oluşturulan bir içerik paketidir. APK dosyaları ZIP formatında kaydedilir ve genellikle Google Play aracılığıyla doğrudan Android cihazlara indirilir, ancak diğer web sitelerinde de bulunabilir.
Android İçin Uygulama Geliştirme
Android açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir. Kendisi Java yazılım dilinin çekirdeğinden yaratılmıştır. Bu sebeple Android için uygulama geliştirme konusunda Java programlama diline hâkim olmanız gerekmektedir.
Apkpure, uygulama indirmek için yasal bir platformdur, ancak resmi olmayan bir web sitesidir ve cihazınıza bulaşabilecek kötü amaçlı uygulamalar içerebilir.
Android Paket Kiti olarak da bilinen APK, Android işletim sistemi tarafından uygulamaları Google Playstore'a yüklemek ve dağıtmak için kullanılan dosya biçimidir.
APK'nın ne demek olduğunu ve Android için neden önemli olduğunu merak ediyorsanız, gelin hızla onu tanımlayalım. Android Package Kit sözcüklerinin kısaltılmışı olan APK, Android uygulamalarını dağıtmakta ve yüklemekte kullanılan bir format. APK dosyası, cihazınızda yüklemeye yapmak için gerekli tüm öğeleri barındırır.
uygulamayı yüklemek ücretsiz, ama uygulama içi satın alma mevcut.
APK indirmenin telefonunuza vereceği zararlar:
Bozuk dosyalar cihazın doğru çalışmasını engelleyebilir. Kişisel bilgileriniz çalınabilir, Ücretli uygulamaları APK ile indirmek korsan yazılım kullanıma girer, yasaktır. Korsan yazılımlarla cihazınız kitlenebilir.
APK Çıkarıcı uygulaması, bir uygulamanın APK dosyasını Android cihazının belleğine kaydetmene imkân verir ve bu noktada dosyayı paylaşabilirsin.
Android 6 veya 7'de bilinmeyen uygulamaların yüklenmesine yanlışlıkla izin verirseniz, herhangi bir uygulama — daha sonra yükleyeceğiniz uygulamalar da dahil — kötü amaçlı dosyalar indirebilir.
Android İçin Uygulama Yapma
Android uygulama yapma ve yayınlama çok daha kolay. Google Play uygulama yapma için kullanılan dil ise genelde JAVA ve C++ oluyor. Bununla beraber uygulama yapma programları içerisinde ise en çok Android Studio ve Eclipse kullanılmakta.
Ücretsiz uygulamalar indirme başına gelir elde etmez. Ücretli uygulamaların aksine, abonelik tabanlı mobil uygulamalar satın alınan her abonelik için para kazanır. Yazılım Mağazasında veya Google Play'de uygulama fiyatını kontrol etmek, indirme başına ne kadar gelir elde ettiğini hesaplamanıza olanak tanır.
Google Play Store'daki bir uygulamayı yayınlamak için bir Google Play Geliştirici hesabına abone olmanız gerekir. Bir kerelik 25 ABD doları kayıt ücreti vardır. Bu google play oyun yayınlama ücretide aynıdır ve bir kez ödenmektedir. Google play oyun/uygulama yayınlama ücretinin iadesi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri