Süslü pet şişe kapağı da olur, kahve fincanı da olur, cay tabağı da gayet tabii olur. dikkat edin sağ sol karıştırmayın :) 8. göz damlası falan varsa kullanabilirsin süslü. göz damlaların üstünde ya da prospektüsünde yazıyo zaten lens solüsyonu görevi de görür şeklinde.
Kaynamış soğutulmuş çeyrek çay bardağı su içerisine lensler konularak buzdolabının soğutma bölümünde bekletilebilir.
Bu durumda uygulayabileceğiniz en pratik çözüm yolu bir çay bardağının çeyreğine kadar içme suyu koyarak lensleri içine atın. Daha sonra bu bardağı buzdolabında bekletin.
Acil durumlarda lens solüsyonu yerine geçecek alternatif olarak kullanabileceğiniz birkaç önerimiz var. Bir bardağa çeyreği dolacak şekilde içme suyu doldurarak lenslerinizi içine atıp buzdolabına yerleştirin.
Musluk veya steril su, tükürük, salin solüsyonu veya yeniden ıslatma damlaları kullanmayın. Bunların hiçbirisi kontakt lenslerinizi dezenfekte edemez ve doğru şekilde temizleyemez. Kontakt lenslerinizi parmaklarınızla ovun ve sonrasında taze temizleme solüsyonu ile yıkayın.
İlgili 40 soru bulundu
Distile suyun içine (eğer distile su yoksa içme suyu olsun) biraz tuz dökerek lensleri içine koyabilirsiniz. Sonrasında lens solüsyonu alır almaz lensleri doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz.
Lensin musluk suyuyla teması körlüğe neden olabilir
Kontakt lens gözdeyken duş almak çok tehlikeli. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor.
Kontakt lens solüsyonu yerine asla musluk suyu, şişe suyu veya damıtılmış su kullanmamalısınız. Arıtılmış olmasına rağmen, musluk suyu hala ciddi göz enfeksiyonlarına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaları içerebilir .
Bir kişi ne zaman gözlerini ovuştursa veya çevresindeki bölgeye dokunsa bakteri ve virüslerin enfeksiyona yol açması için fırsat doğar. Lensle uyumak veya uzun süre boyunca takılan lensler de konjonktivit gelişme riskini artırırlar.
solüsyon bittiği ve temin edilemediği durumlarda tek seçenek tükürük salgısı kullanmak olacaktır *. doğanın tutsağı olunan anlarda yağmur suyu pekala iş görebilir. gözyaşı damlası o da yoksa saf gözyaşı kullanılmalıdır. en temiz alternatif sudur.
Kontakt lensler suda durulanmaması gerekir ve saklanmamalıdır. Lensleri dezenfekte etmek için tuzlu su çözeltisi ve ıslatma damlaları kullanılmamalıdır. Hiçbiri etkili veya onaylanmış bir dezenfektan değildir. Lenslerin takma ve değiştirme süresi konularında göz doktorunun önerdiği programa sadık kalınmalıdır.
Lensleriniz göz yüzeyindeyken kuruluk hissedince, üzerine özellikle koruyucu içermeyen, tek kullanımlık suni göz yaşı damlası damlatabilirsiniz. Lens solüsyonunu gözünüzü nemlendirmek için kullanmayınız. Lens solüsyonunun içindeki bakteri karşıtı koruyucu maddeler göz yüzeyini tahriş edebilir.
Dolayısıyla lensler rutubetsiz bir ortamda (banyo yerine yatak odası gibi) saklanmalı ve kutusu ters çevrilerek kurutulmalı. Lens kutuları sık, ideal olarak ayda bir değiştirilmeli. Birkaç kez kullanılan her lens, göze tekrar yerleştirilmeden önce mutlaka temizlenmeli ve mikroplardan arındırılmalı.
Lenslerinizi mutlaka lens solüsyonu içinde saklayınız. Her sabah lensi içinden aldıktan sonra solüsyonu döküp, akşam lensleri yeni solüsyona koyunuz. . Lens saklama kaplarını mümkünse ayda bir değiştiriniz. Lens saklama kabını sadece lens solüsyonu ile temizleyiniz, çeşme suyu vs kullanmayınız.
Çünkü uzun süre gözde kalan lensler kornea tabakasında hasarlara neden olabilir. Daha az gözde kalan lenslerin performans düzeyi de bu doğrultuda fazla olacaktır. Günlük lensler, yukarıda da belirttiğimiz üzere sabah kalkış saatinden gece yatış saatine dek sorunsuz şekilde kullanılır.
Bu tür kutuları net ortamında ya da eczane gibi yerlerde kolayca bulabilirsin. Ama en çok eczanede oluyor. Hatta ücretsiz bile veren yerler vardır.
Lens varken yüz yıkanmaz.
Aylık Planlı Değişim Lensleri
30 gün kullanılmak üzere üretilmiştir, doktor tavsiyesi ve lens materyal özelliklerine göre 1-30 gün arasında gözde kalabilir.
6. Kontakt lens gözün arkasına kaçar mı? Cevap: Hayır, alt göz kapağını aşağı çektiğinizde ortaya çıkan cep, gerçekte üst göz kapağında da vardır. Yani bir çıkmazdır. Sadece bazen lens katlanarak bu ceplere sıkışabilir bu durumda kolay bir müdahele ile gözden çıkarılabilir.
Yanımda lens solüsyonu yoksa lensleri suda bekletebilir miyim? Suda bulunan bazı mikroorganizmalar gözde ciddi enfeksiyona neden olabilir. Lensler suyla asla temas etmemelidir. Lenslerle havuza veya denize girmek bu nedenle risklidir ve nermiyoruz.
Bir Lensi veya Lens Kabını Temizlemek için Asla Musluk Suyu Kullanmayın. Çünkü bu lenslerinizi kirletebilecek veya onlara hasar verebilecek pislikler içerebilir ve göz enfeksiyonuna veya hasarına yol açabilir. Her zaman taze kontakt lens dezenfeksiyon solüsyonu kullanın.
Lens solüsyonları, çoğu eczane veya optik mağazasında satılmaktadır ve fiyatları genellikle ortalama olarak kabul edilebilir.
Kurumuş Lensler Neden Kullanılmaz? Unutularak susuz kalan bir kontakt lens havayla direkt temas ederek yüzey bakterilerinin hızla çoğalmasına neden olur. O nedenle kontakt lensi tekrar takmak bakterilerin gözünüze bulaşması anlamına gelmektedir.
DUŞ ALIRKEN LENSİNİZİ ÇIKARIN!
Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor!
Örneğin aylık lenslerin kullanım süresi 30 gündür. 30 gün boyunca lensleri takabilirsiniz. 30 günün sonunda lensleri yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri