Görsel İletişim Araçları: Günümüzde kullanılan görsel iletişim araçlarına örnekler verecek olursak; kitaplar, süreli yayınlar, televizyon, afişler, broşürler, internet, cep telefonu en sık kullanılan araçlar olarak değerlendirilebilir.
® En etkili iletişim türü görsel iletişimdir. olduğundan daha etkili hale getirmek mümkündür. Bu öğeler; renk, çizgi, yazı, illüstrasyon, fotoğraf vb. elemanlardır. Çevremizde görme duyusu ile algıladığımız ve anlamlandırdığımız her şey görsel iletişimi oluşturur.
Bu resimlerde av sahneleri ve insanoğlunun varlık sembolü olarak kullanılmışçasına el resimleri vardı. Bu resimler imgelerin insan üzerinde etkisine ilişkin şekil çizerek yapılmış ilk görsel iletişim örnekleridir. Lascaux mağarasındaki bu çizimler görsel iletişimin ilk örnekleridir.
Günümüzde görsel-işitsel iletişim özgürlüğü, ifade özgürlüğünü kullanmanın en yaygın ve etkin yollarından biridir. Görsel-işitsel iletişim özgürlüğünün en etkin olarak kullanıldığı alan ise radyo ve televizyondur. Radyo ve televizyon yayıncılığı, kitle iletişim alanının en önemli ve en yaygın aracı konumundadır.
İlgili 43 soru bulundu
Görsel İletişim Araçları:
Günümüzde kullanılan görsel iletişim araçlarına örnekler verecek olursak; kitaplar, süreli yayınlar, televizyon, afişler, broşürler, internet, cep telefonu en sık kullanılan araçlar olarak değerlendirilebilir.
Görsel-İşitsel Araç-Gereçler: Hem görme hem de işitme duyusuna hitap ederler. Örneğin: Bilgisayar, DVD, TV, film makinesi ve hareketli filmler, video, tiyatro, eğitsel geziler vb. Katılımcıların güdülenme düzeyini artırır.
Telgraf, posta, telefon, faks, radyo, gazete, televizyon, uydu ve internet kitle iletişim araçlarına örnek olarak gösterilebilir. Geçmişte kitle iletişim araçları; radyo, telgraf ve faks gibi araçlarla sınırlıydı.
Bunlar; kaynak, mesaj, kanal, alıcı ve geri bildirim (feed-back)‟dir.
Görsel iletişim tasarımı bölümü; bilişim, tasarım ve iletişim araçlarını kullanabilen, kendini sürekli geliştiren, özgün fikir ve yaratıcı tasarımlar ortaya koyabilen, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlayan bir bölümdür.
Görsel İletişim Tasarımın amacı, dijital medyada ve birçok farklı medya ve özel kuruluşlarda görsel içerikler üreterek müşteri ve ürün arasında bir bağ oluşturmaktır.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü, grafik tasarım, reklamcılık, animasyon, video prodüksiyonu, web tasarımı, tipografi, fotoğrafçılık ve benzeri alanlarda öğrencilere eğitim veren bir lisans programıdır.
Bu tasarım; metin, renk, şekil, grafik, resim, fotoğraf, illüstrasyon ve diğer görsel unsurları kullanarak mesajları iletmek, bilgiyi görsel olarak organize etmek ve hedef kitleye etkili bir şekilde aktarmak için görsel araçlar ve tekniklerin kullanılması anlamına gelir.
Bilinen başlıca üç iletişim yöntemi vardır ve bunlar yazılı, sözlü ve sözsüz iletişimdir.
İletişimde yapılan hatalar
Kitle iletişim araçlarının amacı, düşünce, fikir ve haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaşmaktadır. Başlıca kitle iletişim araçları; gazete, dergi, radyo, televizyon, internet, mektup, telgraf, telsiz vb.dir. İlkçağlarda duman, posta güvercini, davul vs. dir.
Görsel-İşitsel Koleksiyon; Kütüphanemizde basılı bilgi kaynaklarının dışında kalan, görüntü ve sese dayanan her türlü medya ya da teknoloji materyalinin (DVD, VCD, CD, Disket, Video Kaset, Ses Kaseti v.b.) bulunduğu bölümdür.
2. Görsel-işitsel materyal, ses ve görüntü kayıtları, CD, DVD, sanat eserleri, tablolar, film şeritleri, resimler, slaytlar, teknik çizimler, aydıngerler, 3. Filatelik materyal, grafik materyal olarak kodlanmaktadır; pullar, zarflar, kartpostallar.
Görsel öğrenme stiline sahip kişiler, öğrenme ortamını olabildiğince renkli ve titiz tutmaya çalışırken; işitsel öğrenme stiline sahip kişiler karşısındaki kişiye konuyu anlatarak veya kendi kendine konuşarak öğrenme eğilimindedir. Dokunsal öğrenme stiline sahip kişiler ise devamlı hareket etmek ister.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri