LG Nanocell TV'lerde ise sadece nanoparçacık katmanı değil, bunun yanı sıra Düzlem İçi Geçiş (IPS) ekran paneli bulunur. NanoCell TV, ekranın arkasında bulunan nanoparçacıkları sayesinde inanılmaz renk doğruluğu sunarken, sahip olduğu IPS ekran paneli sayesinde geniş izleme açıları sunar.
NanoCell, LG tarafından geliştirilen bir televizyon panel teknolojisidir. LG'nin LED TV versiyonları diyebileceğimiz NanoCell televizyonlar, geleneksel LCD panelinin renk doğruluğunu ve geniş renk gamını artırmak için nano boyutlu partiküller içeren bir renk filtresi kullanır.
Nanocell gereksiz ışık dalgalarını emerek yüksek kalitedeki renkleri en saf haliyle gösteren, en iyi görüntü vermek için renkleri tam filtreleyen manometre boyutunda parçacıklardan oluşur. Yüksek renk filtreleme gücü sayesinde sarı, turuncu, saf kırmızı renkleri net şekilde görmenize yardım eder.
NanoCell teknolojisi, gereksiz ışık dalgalarını emerek yüksek kalitede renkleri en saf haliyle göstermek için nanometre boyutunda parçacıklardan oluşuyor. Bu teknolojiyi diğerlerinden ayıran en büyük avantajı, en iyi görüntüyü vermek için renkleri tam olarak filtreleyebiliyor olmasıdır.
İzleyiciler, NanoCell TV'lerin IPS ekranları sayesinde, görüş açısı ayırt etmeden, evdeki her koltuktan üstün görüş açışına, canlı renk ve görüntü kalitesine sahip olabiliyorlar. NanoCell TV'ler donuk renkleri filtrelemek ve saflığı artırmak için temizleyici olarak çalışan nanopartiküller sayesinde saf renk üretiyor.
İlgili 26 soru bulundu
LG'nin Nano IPS teknolojisi, IPS panele sahip bir ekranın LED arka ışığına uygulanan nanopartikülleri baz alıyor. Bu parçacıklar, IPS panele sahip bir ekranın renk gamını artırmak için, ışığın aşırıya kaçan dalga boylarını emiyor.
Siyahlar Nanocell'de harika, ancak OLED'in sunduğu mükemmel siyahlarla aynı değil. Nanocell teknolojisi mükemmel görünebilirler ancak dürüst olmak gerekirse OLED, siyah ve diğer tüm renkleri son kullanıcıya ulaştırmak konusunda daha iyi ve bunu daha kaliteli şekilde yapabiliyor.
QLED TV'nin Avantajları
Daha yüksek parlaklığa izin verir; NanoCell'den daha iyi kontrast ve daha iyi siyah sunar; OLED'lere göre burn-in'den muzdarip olma olasılığı daha düşüktür.
NanoCell Ekran, LCD'nin sunduğu resim kalitesini artırmak için 'nano' (son derece küçük) parçacıkları kullanan son teknoloji bir ekran teknolojisidir. NanoCell, zengin, güzel kırmızılar, maviler ve yeşiller sunmak için ışığı filtreler ve tam olarak yönetmenin amaçladığı gibi bir izleme deneyimi sunar.
göz kamaştıran ekranlar. LG NanoCell TV'deki Saf Renkler ve Gerçek 4K teknolojileri ile renkleri bambaşka şekilde deneyimleyin.
Başka bir kalite de IPS paneli (Düzlem İçi Anahtar) NanoCell TV'ler, görüş açısını büyütebilir. Ek olarak, IPS'li TV'ler pencerelerin veya lambaların yansımasını azaltmaya yardımcı olur ve bu nedenle rakip Samsung ve QLED'in aksine aydınlık odalar için daha iyidir.
Nanocell TV
Kelime anlamıyla nano hücre demek olan nanocell teknolojisi LG tarafından üretilmiş ve en azından şimdilik yalnızca LG tarafından kullanılmakta olan en gelişmiş LED TV teknolojisidir. Çalışma prensibi LED TVler ile aynı olmakla birlikte sıradan LED teknolojisinin çok ilerisinde bir kalite sunmaktadır.
Nanocell paneller 1 milyardan fazla rengi sunumuyla Samsung crystal uhd tvlerin önüne geçiyor Samsung crystal uhd tvler ise 16 milyon renkten oluşmaktadır. Dolayısıyla mantıklı bir tercih nanocell olmalıdır.
Araştırmacı Kullanım alanınıza en uygun hangisi ise onu tercih etmelisiniz yan açılarda koltuk varsa geniş açı için ips panel direk karşıdan izliyorsanız va panel tv öneriliyor.
IPS paneller geniş görüş açısı ve renk kalitesi ile gerçeğe en yakın görüntü sunan panellerden birisidir. Görüş açısının değişmesine rağmen, kayıpsız ve canlı renk sunan IPS panel, TN panel gibi derinlik algısını yitirmeden gerçekçi görüntüyü sağlar.
IPS, In Plane Switching (Düzlem İçi Geçiş) kelimelerinin kısaltmasıdır ve LCD (Liquid Crystal Display) teknolojisine dayanan bir panel türüdür. IPS panele sahip monitörler, TN ve VA muadillerine göre daya iyi ve güzel görüntü kalitesine sahiptir.
18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
Nano teknolojisi 8K Çözünürlükle buluşarak görüntü kalitesini yeni bir seviyeye taşıyor. 33 milyon pikselle (99 milyon alt-piksel) sunulan 8K Ultra HD Çözünürlük en küçük detayları bile belirgin hale getirirken, renkleri daha canlı ve gerçekçi kılıyor.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Üretim tesislerinde birçok sorunun çıktığı ve sorunlu ürünlerin atıldığı biliniyor. OLED TV'lerin ömrü ne kadar? OLED TV'lerin yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz. Korea Times, 2016'da LG OLED TV'lerin 100.000 saatlik kullanım süresi sunduğunu iddia etmişti (sürekli olarak 11 yıl kullanım).
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri