Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
Anne ve babaların en çok merak ettiği noktalardan biri de çocukların günde kaç soru çözmesi gerektiğidir. Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır.
LGS Türkiye birincilerinden Karabulut: Günde 700-800 soru çözdüm - Son Dakika Eğitim Haberleri.
Haftalık en az 450-480 soru aralığında olmalısınız. Bunun üzerine zorlandığınız ders ya da konudan sorular çözerek devam edin. İngilizce, sosyal ve din derslerinden her gün soru çözmek durumunda değilsiniz.
Tüm bunlar tek tek değerlendirmeli ve her öğrenci kendi hızında bir hazırlık içerisinde olmalıdır. Bizler danışmanlığını yaptığımız öğrencilerde yıl içerisinde günlük ortalama 100 ile 250 arasında değişen bir soru sayısı ile ilerlemelerini tavsiye ederiz. Bu sayı zaman zaman artar, temposunu korur veya azalır.
İlgili 35 soru bulundu
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
7-8-9 saat olabilir belki daha kısa belki daha uzun sorulara göre değişir.
1-Her gün kitap okumalısınız, 2-Düzenli olarak ders çalışmalısınız, 3-Günlük tekrar yapmalısınız, 4-Konuları yüzeysel değil, derinlemesine öğrenmelisiniz, 5-Farklı kaynaklardan test çözmelisiniz (mantık ve muhakeme becerilerini ölçen testlerden).
LGS Türkiye Birincileri Aybars Usta, Ayşe Kübra Şamasas ve Yusuf Boğatekin'i tebrik ederek, ödüllerini veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra öğrencilerimiz, öğretmenleri ve aileleri ile bir süre sohbet etti.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
LGS'nin ilk oturumu Türkiye saatiyle saat 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlamaktadır. Sözel derslerde soru başına 1.5 dakika, sayısal derslerde ise soru başına 2 dakika zaman verilmiştir. Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir.
Her Gün 20 Sayfa Kitap Okumak
Kitap okuma LGS başarısında ders çalışmak kadar değerlidir. Onun için LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin her gün 20-30 sayfa kitap okumaları önerilmektedir.
YDS sınavı, 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınavdır ve toplam süresi 180 dakikadır.
Günlük Soru Çözümü
Soruların cevaplanamama nedenleri üzerinde durmalısınız. Eğer neden konu eksiği ise daha çok konu anlatımına, konu eksiği az olduğu halde soru çözme pratiği gerekliliği var ise daha çok test çözümüne vakit ayırmalısınız. Başlangıç için performansa göre 50-100 soru sayısı yeterli olabilir.
Bu sınavların ilk sıralarında liseye ve üniversiteye giriş sınavları yer alır. Diyelim ki önünde LGS veya YKS gibi önemli bir sınav var ve sen bu sınavda başarılı olmak için var gücünle çalışmak istiyorsun. Her gün 500 ya da 1000 soru çözmeni söyleyen sıkı bir program dahilinde çalışman gerektiğini düşünebilirsin.
Sınavda giyeceğiniz kıyafetleri hazırlayınız!
Sınavda kıyafetinizin terletip üşütmemesi için penye bluz veya pamuklu gömlek, rahat anca öğrenciye yakışır pantolon veya eşofman giymek üzere hazırlık yapınız. Evden çıkarken üşümemek için hafif bir hırka giymeyi ihmal etmeyiniz.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Uyku yoksunluğu yaşanmaması için anaokuluna giden öğrencilerin saat 21.00, ilkokula gidenlerin 22.00, ortaokul ve liseye gidenlerin 23.00 gibi yatmaları, sabah da 7.00 gibi kalkmaları uygun olacaktır. Çocuklar okullarına öğlen bile gidecek olsalar uyku ritminin sağlığı için en geç 8.00-8.30 gibi kalkmaları uygundur."
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
YKS için günde kaç paragraf çözülmeli? gibi soruları yanıtlayacağız. Günde kaç paragraf sorusu çözüleceği, öğrencinin seviyesine ve çalışma temposuna göre değişebilir. Ancak genel olarak, günde en az 20 paragraf çözmek faydalı olacaktır.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri