Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
'FEN BİLGİSİ ALANI GEÇMİŞ YILLARA GÖRE ZORDU' Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen Bilgisi sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınavı olduğunu söyledi. Erdem, "Öğretmenlerimiz Fen Bilgisi ve Türkçe alanında soruların zor olduğunu söylediler.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
LGS başvurusu isteğe bağlı olacak ve başvuru gerçekleştiren öğrenciler hiçbir ücret ödemeyecek. MEB giriş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine ve uygulamalarına giriş yapmanızı sağlayan bir sistemdir.
İlgili 23 soru bulundu
Başvurular Nisan- Mayıs aylarında e- okul sistemi üzerinden olmaktadır. Başvuru yapıldıktan sonra öğrenci velisinin, okuldan başvuru yaptığına dair belge alması gerekmektedir. Sınav başvuruları ücretsizdir.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihi geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
DÜNDEN BUGÜNE LİSE GİRİŞ SINAVLARI
2014 yılından 2017 yılına kadar tüm liselere (2017 OKS'ye göre 12.542 liseye) sınavla öğrenci alındı. 2009 yılından 2017 yılına kadar yapılan SBS ve TEOG'da Liseye yerleştirme puanının %70'i merkezi sınavda alınan puandan, %30'u okul başarı puanından oluşuyordu.
Yapılan son LGS'de 1 netin; Türkçe: 4,34 puan. Matematik: 4,25 puan. Fen: 4,12 puan.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
LGS, OKS, SBS Derken TEOG Sınavı da Kalktı.
Bugün beğenmediğimiz sistem olan TEOG'un kaldırılış sebebi, öğrencilerin üzerine binen sınav baskısı olarak gösteriliyor.
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
Uzmanlara göre sınav geçmiş yıllara göre daha kolaydı. 562 birincinin olduğu LGS'de sıralamalardaki yığılma dikkat çekiyor. Bu kapsamda, yüksek puan alan öğrenciler hedefledikleri okullara giremeyebilir.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
Liselere girişte uygulanan sınavlar değişiklik üstüne değişikliğe tabi tutuluyor. 2004 yılına kadar Lise Giriş Sınavı (LGS), 2005-2008 yılları arasında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 2009-2013 yılları arasında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) adını alan sistemin yeni adı TEOG; tam adıyla Temel ...
LGS'ye kaçıncı sınıfta başlanması gerektiği sınava girecek öğrencinin bilgi birikimi ve ders çalışmaya ayırabileceği süreye göre farklılık göstermektedir. Uzun saatler ders çalışabilen, 8. sınıfa kadar düzenli ders çalışmış olan öğrenciler sınava daha kısa sürede hazırlanmaktadır.
inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
Peki, 2024 LGS başvuruları ne zaman bitecek, sınav ne zaman? 2024 LGS başvurularının ne zaman sona ereceği sorgulanıyor. MEB tarafından yayımlanan LGS takvimi sonrasında başvurular için son tarih 1 Nisan olarak belirlenmişti.
LGS BAŞVURULARI SONA ERİYOR
Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.
LGS başvuruları 29 Mart cuma günü sona bitecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri