Adayların sayısal testi cevaplaması için 80 dakika süre verilecek. Sözel test ile aynı gün yani cumartesi günü yapılan sayısal test saat 11:30'da başlayıp 12:30'da sona erecek. LGS'de Hangi Sınıflardan Soru Sorulacak? MEB tarafından yapılan açıklamaya göre LGS soruları 8. Sınıf Konuları arasından sorulacak.
LGS, Türkiye'de 8. sınıf öğrencilerinin, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları gibi seçkin liselere yerleşebilmek için girdikleri merkezi bir sınav sistemidir.
Her yıl düzenlenen sınavda Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, İnkılap ve Din Bilgisi alanlarından sorumlu tutulur. MEB tarafından her yıl düzenlene LGS sınavı 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanır ve toplamda 90 sorudur.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
LGS'ye ortaokul son sınıf öğrencileri yani 8. sınıf öğrencileri girmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek. Okul puanıyla girecek öğrenciler, adreslerine en yakın okula kayıt oluyorlar.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır.
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile ilgili esasları düzenleyen yönetmeliğe göre ilkokul 4. sınıflarda da yazılı sınav saati uygulaması yapılmayacak.
< 2008 yılında doğan çocuklar 2019-2020 eğitim öğretim yılında LGS'ye girmeyecekler. 2008 yılında doğanlar ya 2020-2021 ya da 2021-2022 eğitim öğretim yılında LGS'ye girecekler.
Öğrenciler lise taban puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamalarına göre LGS tercih işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Adayların toplamda 10 tercih hakkı bulunacak.
Sınavda değişiklik yok
LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildiren Özer, "Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.
Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınavda öğrencilere toplam 90 soru soruldu. Sınav eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Deprem nedeniyle bu yıl öğrencileri çok zorlamayacağız" yönündeki açıklamalarına uygundu. Sınav son yılların en kolay LGS'si olarak değerlendirildi.
En zor lgs hangi yıl sorusunun cevabı herkes için değişse de, 2022 yılında yapılan lgs sınavının Türkçe sorularının oldukça zor olduğu dile getirilmektedir.
Bu da aynı zamanda LGS olarak bilinen liselere geçiş sistemine hazırlık yılı anlamına gelir. 7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrenciler, yıl sonunda sınava girerler. Bu sınavı başarıyla atlatırsan, lisede iyi bir eğitim alma, hatta sonrasında üniversite tercihlerini daha iyi okullardan yana kullanma şansını artırabilirsin.
90 Sorudan oluşmakta olan çoktan seçmeli LGS sınavı iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Sözel alan için adaylara 50 soru, sayısal alan için adaylara 40 soru olacak şekilde 2023 LGS gerçekleştirilecektir.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada LGS'ye girmenin zorunlu olmadığını ifade etti. Öğrenciler liselere iki şekilde yerleştiriliyor. Biri LGS puanı diğeri ise adrese dayalı yerleştirme sistemi. LGS'ye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak.
Bu nedenle, LGS puanı hesaplanırken öğrencilerin okul başarıları veya okul puanları dikkate alınmaz.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıklaması ile birlikte 2023 LGS konuları belli oldu. LGS Konuları ilk dönem işlediğimiz konulardan oluşacak ve soru sayısında herhangi bir değişiklik olmayacak.
Şurada Paylaş! Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran 2023 Pazar günü düzenlendi. LGS sınavı, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi. İki oturumda uygulanan sınavda 465 bin 274 sınav görevlisi yer aldı.
Konuları iyi öğrenin: Matematikte başarılı olmanın temel anahtarı, konuları tam anlamıyla kavramaktır. Okul derslerine katılın, ders kitaplarını ve kaynak kitaplarını dikkatle inceleyin. 2. Planlı çalışma yapın: Düzenli ve planlı bir çalışma programı oluşturarak, matematik dersine her gün yeterli zaman ayırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri