Liselere giriş sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınavda bu yıl 562 öğrenci tam puan alarak birinci oldu. 2022 yılında 193 olan birinci sayısının 500'ün üzerine çıkmasına yönelik eleştirilere Milli Eğitim Bakanı (MEB)
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu.
1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Kartallı genç öğrenci Mert Bilal Özmek'in başarısı ile gururlandıklarını belirten Başkan Gökhan Yüksel, “Ben de Mert gibi hem heyecanlıyım hem de mutluyum. Bugün Mert kardeşimizin kendi bireysel başarısını kutluyoruz. Kartal'ın gururu oldu. LGS'de 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi oldu.
Elazığlı çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu - YouTube.
İlgili 19 soru bulundu
İlimiz Safranbolu Şehit Murat Akdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz Ayşe İrem AYDIN ve Elif TAPSIZ LGS' de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu.
Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
LGS'de 500 tam puan alan Ahmet Tolga Karabulut, “Sınavdan çıktıktan sonra yanlış yapmadığını düşündüm çünkü zorlanmadım. Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi.
LGS'ye giren her 5 öğrenciden biri yani yüzde 20'si en az bir testten bir tek soru bile doğru çözemedi. Sıfırcılar 199 bin 963 sayısıyla, sınavla öğrenci alan liselerin toplam 192 bin 872 olan öğrenci kontenjanını bile geçti.
Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
20 soruda 10 net yapmanız yeterli olcaktır. ve bunun devamında fen. eee fen. dersimizden 20 soru çıkmakta. 14 net yapmamız yeterlidir. toplamda 68 net olmakta ve bu durumda 405. puan almaktasınız. hepinize başarılar diliyorum.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Sınava hazırlanan bir öğrenci günde en az 7-8 saat uyumalıdır. 6 saatin altında ve 8-9 saatin üzerinde uyumamaya için özen göstermelidir. Araştırmalara göre günde 6 saatten az uyumak vücutta kortizol isimli stres hormonunun fazla miktarda salgılanmasına sebep olur. Bu hormon negatif düşünceleri arttıran bir hormondur.
Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır. Fakat her öğrencinin genel kapasitesi aynı olmadığı gibi bir öğrencinin her dersteki kapasitesi de aynı değildir.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
DÜNDEN BUGÜNE LİSE GİRİŞ SINAVLARI
2014 yılından 2017 yılına kadar tüm liselere (2017 OKS'ye göre 12.542 liseye) sınavla öğrenci alındı. 2009 yılından 2017 yılına kadar yapılan SBS ve TEOG'da Liseye yerleştirme puanının %70'i merkezi sınavda alınan puandan, %30'u okul başarı puanından oluşuyordu.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri