LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
Öğrenciler şimdi, "LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?" sorularına yanıt arıyor. LGS nakil başvurusu ise 24-28 Temmuz tarihleri arasında alınacak. 1. yerleştirme sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrencileri ikinci nakil yerleştirme sürecince şansını deneyecek.
LGS'DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK? LGS 2.nakil sürecinden hiçbir okula yerleşmeyen öğrenciler lise nakil süreci devamını merak ediyorlar. LGS yerleşemeyenler İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularını gerçekleştirecekler.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.
İlgili 22 soru bulundu
Ek yerleştirme tercihlerinden birinci tercihlerde tercih yapmayan veya birinci tercihlerde tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler yararlanabilecek.
Ek tercihte yerleşirsem seneye puanım kırılır mı? Evet. Genel yerleştirmede ya da ek yerleştirmede bir programa yerleştiysen ister üniversiteye kaydını yaptır istersen vazgeç ortaöğretim başarı puanından alman gereken puan katkısını yarı yarıya kaybedersin. Bu en az 15 en fazla 30 puana eşittir.
Sınava başarılı olamayan veya sınava hiç girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranından tercih yapabileceklerdir.
LGS sınavında öğrencilerin tercih yapabilmesi için herhangi bir baraj sınırı bulunmamaktadır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK? Üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme fırsatı olacak. Ek yerleştirmede kontenjanlar üniversite kayıt işlemleri sona erdikten sonra açıklanacak.
Yerleştirmeye esas nakillerde (1 ve 2. nakil) ve sonraki tüm nakil işlemlerinde ek kontenjan kullanılmayacak. 2023 LGS tercihleri nasıl yapılır? Kılavuza göre, LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz'da yapılabilecek.
LGS puanına okul puanı etkilemiyor. Adaylar LGS puanı ile tercih yapacaklardır. Ancak merkezi sınav puanı eşit olan iki aday ile aynı liseye başvurması durumunda Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne bakılıyor.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
📌 İlk olarak LGS puanının branş netlerine göre hesaplandığını bilmelisin. 📌 Net hesabı yaparken, 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü unutmayalım. Örneğin Fen Bilimlerinden 17 doğru 3 yanlış yaparsan, 16 netin olacaktır.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) geçen yıldan itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temek Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanı uygulaması kaldırıldı.
Tercih edilen okullardan hiçbiri gelmezse 1.nakil (25-29 Temmuz) ve 2.nakil (1-5 Ağustos) dönemlerinde tekrar tercih yapılmalıdır.
LGS puanı, sınavda elde edilen doğru ve yanlış cevaplar üzerinden belirlenir. Öğrencilerin sınav sonuçları, bu temel kriterlere dayanarak hesaplanır ve tercih ettikleri liselere göre sıralamaları yapılır. Bu nedenle, LGS puanı hesaplanırken öğrencilerin okul başarıları veya okul puanları dikkate alınmaz.
LGS'ye katılım sağlayan öğrenciler sınav puanlarına göre hayalindeki liselere yerleşmek isteyecek.
Ek tercih; ön lisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirmedeki en küçük puanların altında puanı olan adaylar yerleşemeyecektir. Ek tercih hakkını kullanmak isteyen adaylar, tercih yaptıkları bölümün taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmalıdır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek tercih başvurusunda bulunabilecek. Aynı ilk tercihlerde olduğu gibi adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle 2 ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek.
Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri