Sınava giren girmeyen tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundalar. Aksi halde öğrencilere Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve Pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
LGS merkezi sınavına, isteyen öğrenciler girecek. Sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek. Sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada hazır olacak.
Sınava girmek istemeyen öğrenciler, adresine en yakın okula yerleştirilecek. Sınava giren ve sınava girmeyen öğrencilerin 5 tercih hakkı bulunacak. Sınava girmeyen öğrenciler, adresine en yakın okulları tercih edebilecek.
LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir.Sınava girmek zorunlu değildir.
İlgili 44 soru bulundu
2)Sınava girmek zorunlu mu? Hayır. Yeni sınav sisteminde sınava isteyen öğrenciler girecektir.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) 24 Mart'ta yaptığı toplantıda bu konuda prensip kararı aldı. Buna göre özel liseler 6 Haziran'da yapılacak 2021 LGS puanı sonuçlarına göre öğrenci kaydı yapacak.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
Başvurular, 03-13 Nisan 2023 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Sınava tüm öğrencilerin katılma zorunluluğu var mıdır? Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
LGS sınavında öğrencilerin tercih yapabilmesi için herhangi bir baraj sınırı bulunmamaktadır. Öğrenciler sınav puanıyla veya adrese dayalı yerleştirme işlemi yapabilirler. Bu liselerde öğrencilerde puan şartı aranmaz dolayısıyla baraj puanı bulunmamaktadır.
LGS'ye katılım sağlayan öğrenciler sınav puanlarına göre hayalindeki liselere yerleşmek isteyecek.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Bakan Tekin duyurdu!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın 2 Haziran 2024 Pazar yapılacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığını açıkladı. MEB'den yapılan açıklamada, "2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacaktır.
Sözel alanda 50 soru için öğrencilere 75 dakika verilecek. Sayısal alan ise 40 sorudan oluşacak. Oturum 80 dakika sürecek. LGS 2024 başvuru kılavuzunda soru sayıları, sınav oturumları ve sınav oturum süresi de yer alacak.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 13 Haziran 2004 tarihinde yapılan sınava, başvuran 650 bin 230 adaydan 634 bin 787'i girdi, 15 bin 417 aday ise ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri