Okunuş ve telaffuzda olarak kibar olduğu için anne ve babalar tarafından kız çocuklarına verilen bir isimdir. Lidya, bir şeyin ötesinde olan anlamına gelir. Lidya ismi yumuşak huylu, güzel ve alımlı kişiler için kullanılan bir addır. Lidya, yönetici sınıflarında bulunan soylu anlamına gelir.
Lidya ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Lidya ismini koymak caizdir. LİDYA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Lidya ismini kullanan 861 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Lidya ismini kullanan 313 kişi bulunmaktadır.
Son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız Lidya ismi, kız çocuklarına verilen Yunan kökenli bir isimdir. Türkçede de yer alan ve sıklıkla kullanılan bu isim özellikle son dönemlerin gözde isimleri arasında yer almaktadır. Günümüzün modern isimleri arasında yer alan Lidya ismi dilimize Yunanca dilinden geçmiştir.
Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir. Karakteristik özellikleri ve telaffuzu hoş bir kelime olduğu için son dönemlerin popüler isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Liya ismi Arapça kökenli bir isim olup kız çocuklarına verilmektedir. Liya isminin anlamı, sabırlı, sabrın en iyisi, sabrın en güzeli ve en sabırlı olarak ifade edilmektedir. Liya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arapça kökenli Liya ismi, Kuran'ı Kerim'de geçmemektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Mira ismi, Kur'an'ı Kerim'de yer alan Kehf suresinde geçer. Kehf suresinin 22. ayeti ise, İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılır.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Likya veya Lisiya (Likçe: 𐊗𐊕𐊐𐊎𐊆𐊖. Trm̃mis; Yunanca: Λυκία, Lykía), Anadolu'nun Teke Yarımadası'nı kapsayan antik bir bölgedir. Likya, aynı zamanda bu bölgedeki antik kentlerin oluşturduğu bir federasyon ve daha sonra da Roma İmparatorluğu'nun bir eyaletidir. Likya "Işık Ülkesi" anlamına gelmektedir.
Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır. İsmin kökeni: Türkçe, Arapça, Farsça.
Lilya ismi saf ve temiz kalbi simgelediği gibi farklı anlamlara da sahiptir. Bunlardan birisi 'cennet bahçesi', diğeri ise 'zambak çiçeği' olarak bilinir. Bu isim kız çocukları için tercih edilmektedir. Lilya ismi temiz ve saf bir kalbi temsil ettiği için bu isimde olan kişilerin çok naif kişiler olması beklenir.
Lidya kelimesi Yunanca kökenli bir sözcük olmaktadır.
Anadolu'nun batısında Gediz ve Menderes ırmakları arasında kalan bölgeye Antik çağda Lidya, bu topraklarda yaşayanlara da Lidyalılar denilmiştir. Hint-Avrupa kökenli bir kavim olan ve doğudan Anadolu'ya gelen Lidyalılar önce Hititler'in daha sonra da Frigler'in egemenliği altında yaşadılar.
İlk madenî parayı MÖ 7. yüzyılda Anadolu'daki eski medeniyetlerden biri olan Lidyalılar icat etti. Bir bakla tanesi büyüklüğünde olan bu madenî paralar %75 altın ve %25 gümüşün karıştırılmasıyla elde edilen “elektrum” alaşımından oluşuyordu.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Neva, Kur'an'da geçen bir kız bebek ismidir. Neva ismi Kur'an'da yer alan Enam Suresi'nin 95.ayetinde geçmektedir. Neva ismi Fransızca ve Arapça kökenli bir kelimedir ve kısa olmasından dolayı da tercih edilmektedir.
Arya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arya ismi Arapça kökenli bir isim değildir. Ve dolayısıyla Kur'an'da geçmemektedir. İsmin dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Kur'ân-ı Kerîm'de adları geçen ve insanlara sihir öğrettiklerine inanılan iki melek.
Elya İsmi Kur'an'da herhangi bir ayette yer almaz. Yani Kur'an'da geçmez.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Alina Kur'an'da geçmeyen bir isimdir. Özellikle hoş ve etkili anlamları ile beraber kız çocukları için güzel bir isim olarak öne çıkıyor.
Lidya Yunanca kökenli bir isimdir. Yakın zamanda Türkçeye giren bu güzel isim, okunuşu ile beraber anlamı üzerinden de beğeni topluyor.
Lidyalılar din konusunda Yunanlılardan etkilenmiş ve çok tanrılı din anlayışı benimsemişlerdir. Lidyalıların inanmış olduğu tanrılar şu şekilde sıralanabilir; Zeus, Kibele, Artemis, Apollo'dur. Bunun dışında Lidyalılar ölen yakınlarını Tümülüs ismini verdikleri mezarlara gömerlerdi.
Parayı bulan ilk medeniyet olarak bilinen Lidyalılar, madeni parayı kullanan ilk uygarlıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri