Özellikle tüm parkurları tek seferde yürümek isteyenler için ciddi zorluklarla karşılaşılması mümkün görünmektedir. Likya yolu kaç km diye merak edenler için bu yol 20 parkurda toplamda 535 kilometre uzunluğa sahiptir.
Ülkenin ilk uzun mesafe yürüyüş rotası olan Likya Yolu'nun uzunluğu 2015 yılına kadar 509 km olarak biliniyordu. Rota o zamana kadar Hisarçandır Köyü'nde noktalanıyordu. Fakat daha sonra yeni eklenen rotalarla da beraber bugün Likya Yolu'nun uzunluğu 535 kilometreye kadar ulaştı.
Likya Yolu Ne Kadar Sürüyor? 555 kmlik yolu en baştan sona tek seferde yürüme gibi bir plan yapıyorsanız yol kişinin kondisyonuna göre 25 ila 50 gün arasında sürebiliyor.
Likya Yolu uzun ve zaman zaman kayalıklı yol içeren bir rota olsa da genel parkura baktığımızda orta zorluk seviyesinde bulunuyor. Kendini zorlamamak ve bu keyifli doğa sporunu zamanla daha çok sevmek için en basit rotalardan başlayarak zamanla yürüdüğün yolun kilometresini arttırabilirsin.
Likya yani Işık Ülkesi'nin tarihi 3000 yıl öncesine dayanıyor. Likya Yolu, pek çok farklı kaynak tarafından dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen, Teke yarımadasında Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan 540 kilometrelik bir parkur.
İlgili 15 soru bulundu
2023 itibarıyla, Likya Yolunun uzunluğu yaklaşık 760 kilometre (470 mi)'dir. Bu yol, Fethiye, Ovacık yakınındaki Hisarönü'nden başlayıp Antalya'dan yaklaşık 20 km (12 mi) uzaktaki Konyaaltı, Geyikbayırı'na kadar gider. Yol, kırmızı ve beyaz yol çizgileriyle işaretlidir.
Likya Yolu, Ölüdeniz Ovacık'tan başlayıp Antalya Hisarçandır'a kadar uzanan toplam 535 km'lik bir parkur.
Likya yolu günlük yürüme mesafesine bağlı olarak 25 ila 40 gün aralığında sürmektedir.
Likya Yolunda rahatlıkla,güvenle Dünyanın her bir köşesinden yerli ve yabancı turistler gelerek yürümektedir. Sadece kendi sağlığınız için tek olarak yürümemenizi tavsiye ederim. Herhangi bir kaza,ayak burkulması,acil yardım durumunda en az 2 kişi olarak yürümekte fayda vardır.
Likya Yolu başlangıç etabı Fethiye'den başlayıp Antalya'da son bulan bu tarihi yürüyüş rotası, Teke Yarımadası'ndaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş bir lokasyona sahip.
Likya Yolu, Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotasıdır. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmıştır.
Bu bakımdan günlük ortalama 10-15 km lik yürüyüş uzunluğu kriter olarak alındığında Likya Yolunu yaklaşık 30 parkura ayırabiliriz.
Likya, M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda yaşadığı büyük depremlerin ve M.S. 6. ve 8. yüzyılları arasında yaklaşık 200 yıl süren veba salgınının ardından bir daha kendisini toparlayamamıştır.
Muğla'nın Fethiye ilçesinin Ovacık mahallesinden başlayıp Antalya'nın Konyaaltı İlçesinin Geyik Bayırı mahallesinde sona eren tarihi Likya Yolu toplamda 535 km'dir.
Likya Yolu etapları, Hisarönü (Ovacık)-Faralya, Faralya-Kabak Koyu, Kabak Koyu-Alınca, Alınca-Yediburunlar, Yediburunlar-Gavurağılı, Gavurağılı-Patara, Patara-Kalkan, Kalkan-Sarıbelen-Gökçeören, Gökçeören-Kaş, Kaş-Kekova, Kekova-Demre, Demre-Alakilise-Finike, Karaöz-Gelidonya Feneri-Adrasan, Adrasan-Olimpos-Çıralı, ...
Likya Yolu, Antalya
Fethiye'den Antalya'ya uzanan 535 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun bisiklet* rotası olan Likya Yolu, profesyonel bisikletçiler için son derece ideal bir rota.
Xantos, Tlos, Olimpos, Patara, Simena ve Myra kentlerine uzanan Likya turu, misafirlerini önce Göcek ve Dalyan arasında bir tekne turuna davet ediyor. Sazlıklar arasından panoramik manzaraların izlendiği, Caretta-Caretta kaplumbağaları eşliğinde yüzme molalarının verildiği turda sizi eşsiz bir doğa yürüyüşü bekliyor.
Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi'nde Teke Yarımadası'nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur. M.Ö. 1. yy.'ın ortalarında ise 23 kentten oluşan “Likya Birliği” oluşturulmuştur.
850 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu, Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi ve İç Karia olmak üzere 4 ana bölüm ile Muğla ve çevresindeki bölgeleri kapsayan 1 ek bölümden oluşmaktadır.
Adrasan – Gelidonya Feneri 18,4 km. uzunlukta olup, Olimpos – Adrasan yürüyüşünün devamı olan parkurdur.
Likyalılar, Antik Çağda güneybatı Anadolu'daki Likya ülkesinin, günümüzde Teke Yarımadasına karşılık gelen bölgenin Antik Çağlardaki halkı.
Patara (Likçe: 𐊓𐊗𐊗𐊀𐊕𐊀, Pttara; Yunanca: Πάταρα), Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir Likya kentidir ve Likya Birliği'nin başkentliğini yapmıştır. Likya Birliği'nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biridir.
Antalya - Fethiye arası yaklaşık olarak 190 km'dir.
Likya Yolu, Teke Yarımadası üzerinde batıda Muğla'nın Köyceğiz ilçesi, kuzeyde Burdur'un Gölhisar ilçesi ve doğuda Antalya arasında kalan bölgede bulunuyor.
Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri