Odanın havasını bakterilerden arındırır Aromasıyla kişinin bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu etki etmekle kalmayan limon aynı zamanda bulunduğu odadaki bakterileri havadan temizliyor. Ona en doğal hava spreyi desek yanlış olmaz, çünkü limon bulundurduğunuz odanın havasını daha taze hissetmeye başlayacaksınız.
Besin artıkları ağızda mikroorganizma üremesine neden olabilir. Limonlu su sayesinde bu mikroorganizmalar ortadan kaldırılabilir. Bu içecek aynı zamanda temiz ve ferah bir nefes oluşumu sağlar.
Limonlu su tüketmek şekerli ve gazlı içeceklerin tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Limonlu su içmenin faydaları bununla da bitmez. Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar.
Tuz ile limonun etkileşimi odanızda doğal bir oda spreyi etkisi yaratacak. İşte limon ve tuzun diğer etkileri; -Odanızın havasını tazeleyerek, ferahlatır. -Bronşit ve astıma faydalı etkileri vardır.
Akciğere giden hava kapaklarını temizler ve virüslerin burada yer edinmesini engeller. Koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde en önemli etkisi bu olabilir. Limon aroması kan basıncını düşürür. Bu nedenle limon ve tuzu karıştırıp uyumak, rutininiz haline gelebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Odanın havasını bakterilerden arındırır
Aromasıyla kişinin bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu etki etmekle kalmayan limon aynı zamanda bulunduğu odadaki bakterileri havadan temizliyor. Ona en doğal hava spreyi desek yanlış olmaz, çünkü limon bulundurduğunuz odanın havasını daha taze hissetmeye başlayacaksınız.
Limonu ayak altına sürmek, gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve öksürük başta olmak üzere birçok sağlık problemine iyi gelir. Bir limonu ikiye bölüp tuza batırın ve ayak altlarınızı topuklarınızla birlikte ovalayın. Hem peeling etkisi gösterecek, hem de enfeksiyon ve toksinlerden arınmaya yardımcı olacaktır.
Nefes darlığının bitkisel tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri 2 bardak kaynamış suyun içine atılan 3 çay kaşığı nanedir. Bu naneli çayın gün içinde 1 bardak tüketilmesi nefes darlığına iyi gelebilir. 3 yemek kaşığı süzme bal içine 1 şeker kaşığı kuru nane ve 1 tutam taze nane karıştırılır.
6) Limon Çayı
Limon akciğeri temizler mi diye merak ediyorsanız bu konuda destekleyici olduğunu söyleyebiliriz. 1 limonun suyunu bir bardak suya sıkıp sabahları içmeniz akciğerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanserle savaşmasına ve yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı oluyor. Kanamalara ve ateşe iyi geliyor.
Genel itibariyle kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği limonlu suyun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Birde 15 gün düzenli olarak her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir.
Tıbbi nane (Mentha piperita) Terletici (diyaforetik), ateş düşürücüdür, bazı bakterilerin gelişimini önler. Kaynatılıp buharı koklandığında ferahlatıcı ve rahatlatıcı özelliği ile burun tıkanıklıklarını açar, solunum yollarını temizler.
Evde yapılacak bazı çözümler iyi gelmektedir. Limonlu su: Nefes darlığına ne iyi gelir, limonlu su özellikle solunum yollarında yaşanan enfeksiyon problemlerine iyi gelmektedir. Limon suyu anti bakteriyel ve anti viral özelliğe sahip olduğundan orada oluşacak olan enfeksiyonlara fayda sağlamaktadır.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Nemli hava ve buhar solumak, kişilerin nefes almasını kolaylaştırabilir, kuru hırıltılı öksürük ya da öksürüğün şiddetinin azalmasını da destekleyebilir. Buhar ya da nemli hava solumak için en basit yöntemlerden biri banyonun kapısını kapatıp sıcak bir duş almaktır.
Hasta ayakta ya da oturur pozisyonda olabilir. Hastanın yanında veya arkasında durulur. Bir elle göğsü desteklenerek öne eğilmesi sağlanır. Diğer elin topuğu ile hızla 5 kez sırtına (kürek kemikleri arasına) süpürür tarzda vurulur.
Nefes darlığına iyi gelen yiyecekler; bal, soğan, rezene, nane olarak gösterilebilir. Ayrıca nefes darlığı çeken insanlar sigara ve alkolden uzak durmalıdır.
Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve halk arasında kabuğu, meyvesi ve suyu; soğuk algınlığı, sabah yorgunluğu, artirit, romatizma ve cilt bakımı gibi farklı durumların yanı sıra ayrıca yemeklerde lezzet verici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. İçerdiği bioflavonoidler sağlık için yarar sağlamaktadır.
Kuru öksürüğe iyi gelen yöntemler şunlardır: Bol Sıvı Tüketimi: Sıvı alımını artırarak boğazın nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Özellikle bitki çayları, su, veya sıcak limonlu su önerilebilir. Bal: Bir tatlı kaşığı bal, kuru öksürüğü hafifletmek ve boğazı yatıştırmak için kullanılabilir.
2) Vücudu Toksinlerden Arındırır
Limonlu su sık sık idrara çıkmanızı sağlar ve bu şekilde vücudunuzdan toksin maddeler atılır. Vücudunuzu yoran toksin maddeler temizlendiğinde, vücut direnciniz daha da kuvvetlenir.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Havayı en çok temizleyen bitkiler; aloe-vera, bambu, areka palmiyesi, kauçuk, ficus benjamin natasja, deve tabanı, dracaena çeşitleri, spatfillum (barış çiçeği), paşa kılıcı (savseveria), patos sarmaşığı olarak sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri