Limon suyu anti bakteriyel özelliklere sahiptir ve göğüs enfeksiyonlarından kurtulmanızda, öksürüklerinizi kesmede etkilidir. Vücudunuzda iltihaplanmalar oluyor ve bu durum size acı veriyorsa kesinlikle limon suyu içmelisiniz. Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır.
- Limonun içeriğinde bulunan “narenginin” adı verilen anti-oksidan ve anti-inflamatuar ajanlar oldukça faydalıdır. İçerdiği alkoloidler sayesinde kanser ve bakteriyel enfeksiyon ile savaşmaya yardımcı olmaktadır.
Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır. Nefesi ferahlatır: Tüketilen bazı gıdalar nefeste koku oluşmasına sebep olabilir. Bu gıdaların ardından limonlu su içerek nefesinizi tazeleyebilirsiniz.
- Limon suyu deniz canlıları ve et üzerine sıkıldığında bakterileri öldürür. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarını önler. - Kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti-kanserojen besindir. Hücrelerdeki metabolizma sorunlarını giderir ve bu sayede kanser oluşumunu engeller.
Limon, doğal bir antibiyotiktir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda limonun faydalarından bolca yararlanırız. Fakat limonun faydaları bununla sınırlı değildir. İçerdiği mineraller, vitaminler ve kimyasallarla birçok hastalığa iyi gelmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonları için en etkili doğal antibiyotikler sarımsak, zencefil ve kekiktir. Sarımsak, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. İçerdiği alisilin sayesinde ateşi düşürmeye ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Pharmacia & Upjohn firmasının ürettiği ''Zyvox'' adlı yeni antibiyotiğin şimdiye kadar en güçlü antibiyotik sayılan Vancomycin'in bile iyileştiremediği enfeksiyonlara neden olan bakterileri dahi öldürüdüğü belirtildi.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
Gece uyumadan önce içilen 1 bardak su kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır. Suyunuza limonu da eklediğinizde limonlu su boğaz ağrılarının hafifletilmesine iyi gelebilir. Solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye destek olarak kullanılabilir.
Ayrıca limondaki asit, aşırı tüketildiğinde mideye zarar veriyor. Özellikle aç karnına fazla miktarda içilen limonlu su ülser ve reflü gibi çeşitli mide hastalıklarını tetikleyebiliyor. Limon, yapısı nedeniyle sık idrara çıkmanızı sağlayan bir meyvedir. Bu da dehidrasyona neden olabilir.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
Kanamalara ve ateşe iyi geliyor. Birçok kötü hastalıkla mücadele eden limon suyu ayrıca vücutta birikin yağları kısa süre içerisinde atmanıza yardımcı olacak. Limon suyu, ödem oluşumunu engeller. Kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır.
Limonlu suyun içerisindeki limon suyu sindirim için gerekli olan hidroklorik asit üretimini destekler. Ayrıca asitlik derecesini ve gut hastalığı riskini azaltır. Sindirim sorunlarından şikâyetçi olan kişilerin düzenli olarak limonlu su tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca ishal ve benzeri sorunları önler.
İdrar yolu yolu enfeksiyonuna karşı limon suyu tercih edilebilir. Bunun için limonlu su kullanılabilir.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
- Kanı temizler ve kan basıncını dengeler. - Kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddeler içerir ve salgılar. - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin oluşumunu engeller. - Yüksek demir içeriğine sahip olduğu için kansızlık problemlerini çözmede yardımcı olur.
Ayrıca limonlu suyu bir pamuk yardımıyla doğrudan cildinize uyguladığınızda sivilce ve siyah noktaları azaltır. Sindirim Sistemini ve Böbrekleri Temizler Limonlu su doğal olarak antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak sindirim sistemini ve böbrekleri temizlemektedir.
Sabahları limonlu su içmek kabızlık gibi bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Bu suyun sıcak veya ılık olarak tercih edilmesi sindirim sisteminin hareketlerini düzenleyerek gün içinde etkili bir rahatlık sağlar. Sindirim sisteminin düzenlenmesi tüketilen yiyeceklerin sindirilmesini kolaylaştırır.
Limonlu su hazırlamak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle, bir bardak suyu kaynatın ve ardından içine yarım limonun suyunu sıkın. Daha sonra, suyun içindeki limon parçalarını çıkarmak için bir süzgeç kullanın. Limonlu suyunuz hazır!
Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
6) Limon Çayı
Limon akciğeri temizler mi diye merak ediyorsanız bu konuda destekleyici olduğunu söyleyebiliriz. 1 limonun suyunu bir bardak suya sıkıp sabahları içmeniz akciğerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Limonlu vücuttaki toksinleri arındırma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını kolaylaştırarak kilo verme konusunda destek olur. Aynı zamanda sabahları içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
4.Limon Suyu: Vücuda oldukça fazla yarar sağlayan limon suyu aynı zamanda karaciğerin temizlenmesine ve yenilenmesini sağlar. Gün içerisinde aç karna bir bardak limonlu su tüketmek karaciğerde yer alan toksinlerin giderilmesine destek olmaktadır.
Aspirin dışında, eczanelerde satılan adları ile Voltaren, Naprosyn, Exen, Endol, Etol, Profenid, Rantudil gibi ilaçlar da bu gruptandır.
Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Sabah akşam düzenli bir şekil de kullanıyoruz. Acil şifalar. Not; Antibiyotik kadar etkili oluyor dikkat etmeniz gereken düzenli kullanmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri