Dişlerin daha parlak ve daha beyaz olması için karbonat ve limon suyu ile hazırlanan karışım yeterlidir. 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyu karışımı ile dişlerinizi düzeni olarak fırçaladığınızda bembeyaz ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.
İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. ' ifadelerini kullandı.
Yapmanız gereken şey, diş fırçanızı ıslatıp az miktar karbonata banmak ve iki dakika boyunca fırçalamak. 2 haftada bir kez bunu gerçekleştirmek yeterli olacaktır.
Kabartma Tozu ve Limon
Evde diş beyazlatmak dendiğinde akla ilk gelen ve en çok bilinen yöntem budur. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1-2 yemek kaşığı limon suyunu kabın içerisinde iyice köpürene kadar karıştır. Dişlerini diş fırçası ve bu karışımı kullanarak 2 dakika fırçaladıktan sonra ağzını çalkalayabilirsin.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Karbonatın dişlerinizi beyazlatmak için akıllıca bir seçim olduğu kanıtlanmıştır, ancak diş sağlığınızın tamamına yönelik bir çözüm değildir. Tam bir ağız bakım rutini uyguladığınızdan emin olun ve beyazlatıcı ürün kullanmayı düşünüyorsanız diş hekiminize danışın.
Tuz, karbonat ve limon suyu: 2 ayda bir
Bir yemek kaşığı diş macunu, bir tutam tuz, karbonat ve dört-beş damla limon suyunu bir kase içinde karıştırdıktan sonra dişlerinizi bu karışımla beş dakika boyunca fırçalayın. Tek seferden sonra bile değişikliği hemen fark edeceksiniz.
En sık kullanılan doğal diş beyazlatma yöntemi limonun karbonatla karıştırılarak dişlere uygulanmasıdır. Karbonata limon sıkılır karıştırıldıktan sonra diş fırçasına sürülür ve dişler fırçalanır. Ardından ağız iyice çalkalanarak karışım temizlenir. Bu karışımda limon yerine elma sirkesi de kullanılabilir.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
1) Limon ve Karbonatla Diş Beyazlatma
C vitamini açısından ve antioksidan maddeler açısından zengin olan limon, karbonat ile iş birliği yapıyor ve dişlerinizin daha beyaz olması için harekete geçiyor.
Genelde 1 ile 3 seans arasında istenilen sonuca ulaşılır. Her seans yaklaşık 30 ila 60 dakika arasında sürer. Ofis ortamında gerçekleştirilen diş beyazlatma işleminden sonra beyaz dişlerin bakımının sağlanabilmesi adına hastalara özel beyazlatma plağı ve bakım ilaçları verilir.
Karbonat diş beyazlamasını sağlayabiliyor ancak aynı zamanda dişlere ve diş etlerine zarar da verebilir. Dolayısıyla bu gibi yöntemlerden uzak durulması gerekir.
Yarım kaşık elma sirkesini bir bardak su ile seyreltin. O elma sirkeli su ile 30 saniye ağzınızı çalkalayıp tükürün. Hemen arkasından florürsüz bir diş macunu ile dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalayın. Bu işlemi her gece 2 hafta boyunca yapmanız sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.
Yemeklere, salatalara hatta cildini yumuşatmak için kullanabileceğin; elma sirkesi… Doğal diş beyazlatma konusunda karbonat ve elma sirkesi karışımı; diş minesinin yapısını bozan bakterileri yok ediyor. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat karışımı ile dişlerini fırçalayabilirsin.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
Ev Tipi Beyazlatma Nedir? Evde diş beyazlatma, dişlerin evde kullanılan özel beyazlatma kitleri ve jel ürünler yardımıyla beyazlatılması işlemidir. Bu yöntem, ofis tipi beyazlatma yöntemi kadar etkili olmayabilmektedir. Ancak daha uygun maliyetlidir ve evde rahatlıkla uygulanabilir.
Zira evde uygulanabilen kabartma tozu, pirinç tozu ve zerdeçal tozu gibi doğal diş beyazlatma yöntemlerinin yanı sıra özellikle içerisinde kimyasal da barındıran siyah kömür tozu ve benzeri gibi ürünler yanlış kullanıldığında dişlere ciddi zarar verebilmektedir.
Ancak şöyle bir durum var ki; elma sirkesi ve karbonat birleştiğinde asidik özelliği çok yükseldiğinden diş minesi için ciddi bir risk faktörü haline gelmektedir. Dolayısıyla da elma sirkesi ve karbonat doğal yöntem olsa da uzmanlar tarafından diş beyazlatıcı olarak önerilmemektedir.
Sodyum bikarbonat dişleri beyazlatmaya da yardımcı olabilir, ancak diş macununun yerini tutmaz ve çok fazla kullanmaya başlarsanız dişlerinizin ve minenizin sağlığını riske atarsınız. Kabartma tozunun avantajları arasında diş beyazlatma, ağız kokusunu önleme ve iyi bir ağız pH'ını destekleme yer alır.
Karbonat maskesi cilt lekeleri için de birçok kişinin denediği bir uygulamadır, farklı tarifleri siz de deneyebilirsiniz. Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Sarı dişleri önlemek veya kurtulmak için en iyi yol dişlerinizi günde iki kez iyi bir diş macunu ile fırçalamaktır. Anında daha beyaz dişler için White Now Gold kullanmanızı öneririz.
Karbonat, tuz ve sirkeden 1 çay kaşığı almalısınız. Ardından bunları bir kapta karıştırmalısınız. Bir miktar diş fırçasına sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Haftada birkaç kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Dişlerdeki sararma yüzeysel ise öncelikle iyi bir diş taşı temizliği, ardından düzenli fırçalama ile giderilebilir. Ancak iç tabakada yani dentin tabakasında oluşan lekelenmeler fırçalama ile giderilmez; beyazlatma işlemi ile tedavi edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri