Sitrik asit cilt üzerinde renk açıcı bir etkiye sahip. Cilt üzerinde peeling etkisi yaratıyor. Cildin üzerindeki ölü deriyi temizliyor. Bu sayede daha koyu ve lekeli olan bölüm soyuluyor.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir. Fakat kararma olan bölgede yara veya tahriş durumu varsa, limon ile beyazlatma işlemi yapılması uygun görülmemektedir.
Limon Saç Rengini Nasıl Açar? Limon suyunda bulunan sitrik asit doğal bir ağartıcıdır. Bu sayede, saçların renk pigmentini azaltarak saçları beyazlatır. Güneşe maruz kaldığında, sitrik asidin ağartma özelliği fazlalaşır.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
İlgili 22 soru bulundu
Limonun vücut beyazlatmaya olan etkisi birçok kişi tarafından bilinir. Özellikle koltuk altı beyazlatmada da kullanılabilen limon suyu, ölü derilerin ve hücrelerin atılmasına ve kararmanın giderilmesine yardımcı olur.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Cildi Canlandırıcı Etkisi; bol oranda C vitamini barındırmasından dolayı düzenli bakım yapıldığında cildin solgun görünümünü düzelterek, canlılık ve pürüzsüzlük kazandırmaktır.
Limonu normal bir şekilde kesip kabuğu ile beraber lekeli olan bölgeye ve yüze uygulayabilirler. 3-4 saat hatta gün boyu da kalabilir. Sadece yüze değil vücudun her yerine uygulayabilirler. Renk açma özelliğe sahiptir.
Önce peelingi, daha sonra maskeyi uygulayın. Fakat gündüz değil akşamları. Çünkü turunçgil ailesinin diğer üyeleri gibi limon da cildi güneşe karşı daha hassas yapar ve hatta cildinizde bu meyvelerin kalıntısıyla güneşe çıktığınızda leke oluşumu kolaylaştırır.
Uygulama: Zeytinyağı ile limonun cilde faydaları arasında pigment yenileyici özelliğinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırıp temiz yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Zerdeçal tozu ile limon suyunu karıştırın ve yüzünüze sürün. 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı 2 günde bir yaparsanız etkisini kısa zamanda görebilirsiniz.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
Limondaki C vitamini cilt için faydalıdır ve her gün düzenli olarak limonlu ılık su içmek cildi güzelleştirir. Limonda açlığı bastıran pektin fiberi bulunur. Açlık hissini azaltarak kilo kaybına yardımcı olur.
Limonun antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği ile limon, cildi korur ve güzelleştirir. Limon ile sivilceler ve akneler nedeniyle oluşan cilt lekelerini ve güneş lekelerini yok edebilirsiniz.
Özellikle yağlı ciltlerde T bölgesinde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bir süre cildinizde beklettiğiniz limonu yalnızca suyla yıkamalısınız.
Yaz mevsiminde aşırı portakal suyu, limon suyu/limonata, bergamotlu çay tüketimi ve hastalıklarımız için kullandığımız bazı ilaçlar da lekelerin gelişmesine neden olabilir. Aromatik yağlar ve bitki/çiçek sıvılarına temas da güneş ışığı altında cilt lekelerine neden olabilir.
Limon: Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden ve ölü hücrelerden arındırır. Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Kaşıntı ya da kızarıklıklara maruz kalmamak için limon suyu uyguladığınızda güneşe çıkmayın.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
Pirinç, badem sütü, yoğurt gibi maddelerle yapılan maskelerle cilt koyuluklarına çözüm aranıyor. Uzmanlar da kojik asit, arbutin ve C vitamini bazlı beyazlaştırma işlemleri uyguluyor. Cilt beyazlatma sağlayan, lokal uygulanan kremler de farklı markaların etiketleri ile satışa sunuluyor.
Hangi Besinler Cildi Beyazlatır? Limon, patates, C vitamini, siyah çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya, yulaf ezmesi gibi besinler yardımıyla cildinizi beyazlatmak mümkün. ·Limon: İçerisinde bulunan asitlerden dolayı doğal yollardan cildi açmak için kullanılabilir.
Limon isteğe göre gün içinde yüze sürülüp temizlenebilir ya da şartlara göre yatmadan önce yüzde bekletilebilir. Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir. Yüzde limonun bekletilme süresi en az 5 en fazla ise 50 dakika olmalıdır.
Çünkü limonun cildi sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini verdiğim yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur. Bunun için yarım çay bardağı limon suyunu, bir yemek kaşığı bal ve bir bardak suyla karıştırın.
Cildinize bakım yapmak istiyorsanız limonun faydalarından yararlanabilirsiniz. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran limon, hem hücreleri besliyor hem de genç ve dinamik kalmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri