Peygamberimiz (asm) bir sünneti de zeytinyağının saça sürülmesidir. Bu yağ saça sürüldüğü zaman saç bitlenmez mi?.. buyurduğu sahih hadis kitaplarımızda geçmektedir. Bazı kitaplarda: "Çünkü o hoş ve mübarektir... Çünkü onda yetmiş derde deva vardır, cüzzam da bunlardan biridir.
Ömer İbn'ül-Hattab (r.a) naklediyor: Peygamber Efendimiz: “Zeytinyağını –ekmeğinize katık yaparak- yiyiniz ve onunla bedeninizi yağlayınız. Zirâ o, mübarek bir ağaçtan hâsıl olmuştur” buyurmuşlardır.
Resûlullah, günlük kişisel bakımını da evinde gerçekleştirirdi. Saçlarını yıkar, tarar, şekillendirir, gözlerine sürme çeker, tırnaklarını keser, vücut temizliğini yapar, dişlerini temizler, çamaşırlarını yıkar ve gerek saçına gerekse vücuduna güzel kokular sürerdi.
İbn Sa'd'ın kaydettiği bir vesikadan anlaşıldığına göre, Hz. Peygamber (asm), başlarını, sidr ağacı yaprağının kaynatılmasıyla elde edilen bir karışımla yıkardı. Müminlerin annesi Ümmü Seleme (ra) başta olmak üzere, ashab-ı kiramdan pek çoğu, Hz.
Zeytinyağının yemek kültüründeki önemli yeri dışında, kalp hastalığı riskini azaltması, antioksidan özellikler sağlaması, iltihaplanmalara iyi gelmesi, beyin ve damar sağlığına katkı sağlaması, kansere karşı koruyucu etki göstermesi gibi sağlık yararları da sayılabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Tedavi eder,.yaşlılarımızın, hatta yaşlanmadan da sabah akşam, bir küçük bardak içirilmesi lazım, özellikle evlerde yaşlılara sabah akşam bir kahve fincanı soğuk sıkım doğal, organik Kilis zeytinyağı verilmelidir. Neden bağırsakları çalıştırır, bağırsaklardaki florayı düzeltir.
Canan Karatay'ın önerdiği zeytinyağının mucizesi kanıtlandı. Canan Karatay yapmış olduğu bir açıklamada 'Zeytinyağı anne sütünün aynısıdır' ifadelerine yer vermişti. Gün içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketilince vücuda sağladığı faydalar şaşırtıyor.. Zeytinyağı dünyanın en faydalı besinlerinden biri.
Peygamber'in küçük ve büyük tuvaletini nasıl yaptığını anlatan Hüseyin Çevik, sosyal medyada gündem oldu. Çevik, peygamberin küçük tuvaletini yaparken, sol böbreğini sıktığını sağ kulağını da kapadığını söyledi. Çevik sözlerinin devamında ise Peygamber'in büyük tuvaletini yaparken de şakaklarına bastırdığını söyledi.
Peygamberimiz dişini "misvak"la temizlerdi. Misvak, Arabistan'da yetişen "arak" ağacının kök ve dalından kesilerek yapılırdı. Bazı zamanlar zeytin dalından da misvak yaptığı olurdu Peygamberimiz her vesileyle dişlerini temizlerdi. Özellikle abdest alırken, namaza başlamadan önce mutlaka misvak kullanırdı.
Hz. Peygamber, helva ve balı çok sever, en hoşuna giden içilecek şey soğuk ve tatlı olanıydı. Hz. Peygambere hangi içilecek şey daha iyidir, diye sorulduğu vakit "Soğuk ve tatlı" diye cevap vermiştir.
Muhammed'in bir gününü nasıl geçirirdi? Peygamber Efendimiz güne sabah namazı ile başlardı. Sabaha doğru müezzin, Resûlullah'ın evine iki defa uğrardı. Birincisinde namaz vaktinin girdiğini haber verir, o zaman Efendimiz tekrar kalkıp sabah namazının iki rekat sünnetini kılar, sağ tarafına uzanıp dinlenirdi.
Bu kadar vaktinizi alması gerekmese de yatmadan önce saçınızı birkaç dakika taramanın gerçekten de faydasını görebilirsiniz. Saçınızı taradığınızda diplerinizde bulunan koruyucu yağlar uçlara kadar ulaşıyor ve parlaklık sağlıyor.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) uykudan uyanınca dişlerini misvakla temizler, elini ve yüzünü yıkardı. Bu şekilde uygulamak tıbben cilt sağlığımız ve beynimiz için oldukça faydaları olduğu tespit edilmiştir.
kahvaltıda 7 tane zeytin yemek sünnettir. zaten bunu söyledik daha önce. biliyosunuz o zeytinleri de elle alıp yemek sünnettir. sağ elle peygamberimiz zeytinle çatal batırmamış. neden zeytin.
Kötü huylu kolesterolü azaltır, kan şekerini dengeler
Yani aç karnına içeceğiniz zeytinyağı kötü huylu kolesterolün azalmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda damar sağlığını koruyan iyi huylu kolesterolün de artmasını sağlıyor. Bunun sebebi ise içinde muhteva ettiği oleik asit.
1 tatlı kaşığı zeytinyağını uyandıktan sonra, kahvaltı öncesi içtiğinizde sindirim şikâyetleriniz azaltır. Aç karnına içildiği zaman içerisinde barındırdığı antioksidanlar bünyenizi kuvvetlendirir. Zihin ve beden sağlığına faydalı zeytinyağı, sağlıklı ve dengeli bir yaşamın temel unsurlarındandır.
Peygamber Efendimiz (SAV)'in yalnızca yemekten sonra değil aynı zamanda abdest aldıktan sonra da kullanılmasını tavsiye ettiği misvak, içerisindeki yüksek klorür konsantrasyonu nedeniyle diş taşı oluşumunu önler ve yüzeydeki lekeleri derinlemesine temizler.
Dişlerinizi temizlemede en etkili yöntem diş fırçalamaktır. Her yaşta yapılması gereken bu bakım işlemi dişlerinizin sağlığını şekillendirecek önemli adımlardan bir tanesidir. Günde en az 2 kere, nazik hareketlerle dişlerinizi fırçalamak uzun vadede ağız ve diş sağlığı için değerli bir bakımdır.
7000'lerde yaşayan insan iskeletlerindeki dişlerde tedavi yapılmış olduğu belirlenmiştir. Yay matkabına küçük bir çakmak taşı takılarak dişlerdeki çürük maddenin temizlenmiş olabileceğini bilinmektedir.
Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır. Peygamber Efendimiz (asm), rivayetlere göre yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.
Klozet kültürü ilahiyatçı ve modernist kültürüdür. Mendille temizlendim demek su varken caiz olmaz. Tuvaletten sonra ihtiyaca göre kadın ve erkeklerin avretlerini suyla temizlemeleri ayrıca istinca ve istibra etmeleri temizlik adabındandır.
Besmele ve niyet unutulduğunda gusül veya abdest sahih olur mu? Abdeste ve gusle başlarken niyet etmek ve besmele çekmek sünnettir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/15-17). Bu bakımdan niyet etmeden ve besmele çekmeden alınan abdest ve gusül geçerlidir.
Gece yatmadan tüketilen bir kaşık zeytin yağı hem sindirimi hem metabolizmayı düzenler hem de karın yağlarının erimesini hızlandırır.
Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı ve limon birlikte tüketildiğinde vücudu temizlemek, detoks yapmak, safra taşlarını tedavi etmek ve önlemek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda karaciğerin rahatlamasını sağlarken limonun içerisindeki C vitamini sayesinde cilde de faydası vardır.
Sağlık sorunu olmayan bir birey günde ortalama 1–2 yemek kaşığı zeytinyağı tüketebilir. Ancak bu miktar değerlendirilirken kullanılan farklı yağlar ve gıdaların içeriğinde hali hazırda var olan yağları da göz önüne almak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri