Bitkilere oldukça da faydalı bir öneri. Suyunu sıktığınız limon veya portakal gibi narenciyelerin kabuklarının altında ufak bir delik açın. İçine bir avuç toprak ve çimlendirmek istediğiniz tohumu koyun. Narenciye kabukları toprağı hem nemli tutacak hem de barındırdığı vitaminleri bitkiye geçirecektir.
Limon Kabuğu Güçlü Bitkilerin Sırrı
C Vitamini deposu limonun kabuklarını küçük küçük kestikten sonra ağaç yaprakları ile kompost ederek bitkilerinizin toprağına ekleyebilir, böylece bitkinizin daha güçlü ve hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır. Limonun içinde bulunan sitrat böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon ayrıca romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde de etkilidir. Cilt sağlığına iyi geldiği gibi saç bakımı için de sıklıkla tercih edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Limon. Kan sulandıran besinler arasında ilk sıralarda kendine yer bulan limon, kanın temizlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede damarları rahatlatıyor. Kolesterol ve kan basıncı üzerindeki olumlu etkileri de işin içine dahil olunca kanın pıhtılaşmasının önüne geçmeyi başarabiliyor.
- Limon suyu deniz canlıları ve et üzerine sıkıldığında bakterileri öldürür. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarını önler.
Gece Limonlu Su İçmenin Faydaları
Yatarken ılık ya da sıcak limonlu su içmek gevşetici bir etki sağlar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda boğaz ağrısının ve burun akıntısının hafifletilmesinde etkilidir.
Sabah Aç Karnına: Sabahları uyandığınızda içmek, gününüze sağlıklı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir. Bu içecek, vücudunuzu hidrat eder, sindirim sistemini uyandırır ve metabolizma hızını artırır.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Bitkilere oldukça da faydalı bir öneri. Suyunu sıktığınız limon veya portakal gibi narenciyelerin kabuklarının altında ufak bir delik açın. İçine bir avuç toprak ve çimlendirmek istediğiniz tohumu koyun. Narenciye kabukları toprağı hem nemli tutacak hem de barındırdığı vitaminleri bitkiye geçirecektir.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Bunların beraberinde çiçeklere verilen bazı vitaminlerse daha sağlıklı gelişmelerine, çiçek açmalarına ve türlü rahatsızlıklara karşı bağışıklıklarını yükseltmeye destek olur. Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan “Özellikle sabahları aç karına içilen limonlu, sirkeli su yağ yakmaz ve kilo kaybına sebep olmaz.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
Özellikle de ılık su ile hazırlanan sirkeli ve limonlu su, sabahları aç karnına içildiğinde kabızlık gibi sindirim problemlerinin kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan limonlu sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kilo vücuttaki yağ yakımını destekler.
Limonlu su sahip olduğu faydalarla tüketilmesi gereken içecekler arasında yer alsa bile özellikle midesinde reflü, ülser veya gastrit olan kişilerin özellikle gece yatarken tercih etmemesi gereken bir besindir.
Limonlu su içmenin faydaları arasında böbrek fonksiyonlarını desteklemesi yer alır. Böbrek taşı oluşumunun giderilmesinde etkili olduğu düşünülen limonlu su tüketimi düzenli olmalıdır. Limonun bileşenlerinden biri olan sitrat böbrekte oluşan küçük taşların parçalanmasını sağlar.
Asitli yiyecek ve içecekler: Alınan ilaçlardan dolayı hastaların ağızlarında hassasiyet oluşabileceği için asit seviyesi yüksek olan limon, domates gibi yiyecekler, yoğun acı içerek gıdalar tüketilmemelidir.
Böbrek, mide ve safra kesesi limonun en fazla zarar verebileceği organlardandır. Aynı zamanda vücutta kalsiyum emilimini azaltarak kemik yapısına da zarar verebilir. Bu da yaşlı yetişkinlerde sık görülen kemik erimesine neden olur.
C vitamini deposu turunçgiller
Amerikan Diyabet Birliği özellikle C vitamini kaynağı olması ve zengin posa içeriği ile öne çıkan greyfurt, mandalina, portakal, limon gibi turunçgillerin tüketilmesini öneriyor.
Kalsiyum, demir ve selenyum gibi temel mineralleri içeren limonlu su kemikleri güçlendirir, böbrek fonksiyonlarını düzenler ve vücudumuzdaki pek çok organın çalışma sistemini iyileştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri