Limon suyunda bulunan sitrik asit, saç problemlerinin köküne inebilir. Bu sayede saçın kepeklenmesi ve yağlanması azalır. Limon suyuyla saçınızı duruladıktan sonra, saç derinize masaj yaparak karışımı iyice yedirin. Ardından temiz suyla durulayabilirsiniz.
İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırıyor ve gürleşmesine yardımcı oluyor. Limon saç kepeklerine karşı da iyi bir kurtarıcı. Saçlarda kepek oluşumunu engelliyor ve olanların da yok olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da doğal bir saç şekillendirici görevi görüyor.
Uygulanışı: Limon suyu, bal ve zeytinyağı bir kapta karıştırın. Daha sonra saç diplerine uygulayarak masaj yapın. 15-20 dakika kadar bekletin ve ardından güzelce yıkayın.
Saç derisine uygulanan limon seç derisinde oluşan konak ve saç derisi problemlerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Saç derisine uygulanan limon, kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olarak, saç derisine oksijen gitmesine yardımcı olur. Böylelikle saç dökülmesini önleyerek, saçlarınızın gürleşmesine yardımcı olur.
Yanlış! Limonlar güneşi sevmez. Limon suyu çoğunlukla sitrik asit içerir, bu da saçı beyazlatan ve dolayısıyla rengini açan doğal bir ağartma maddesidir, ancak tam olarak zararsız değildir.
İlgili 44 soru bulundu
Saçlarınızın sağlığı için doğal yöntemlerle bakım yaparken aynı zamanda daha kalıcı düzlük için de işlem yapmış olacaksınız. Hem Hindistan cevizi hem de limon suyu saç düzeleştirmede en kullanılan doğan yöntemlerden biridir.
Limon. İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırır ve gürleşmesine yardımcı oluyor.
Limon, yağlı saçlar için de birebirdir. Saçları besler, yağlanmanın önüne geçiyor. İçerisinde bulunan sitrik asit sayesinde saçların rengini doğal yoldan açmaya yardımcı oluyor. Saç renginizi açmak istiyorsanız, saçlarınıza limon sürüp bir süre güneşte bekleyin.
Limon ile boyalı saç rengi açmak için bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp sprey bir şişeye boşalt ve ardından saçlarına uygula. Durulama gerektirmeyen bu yöntemi uyguladıktan sonra güneşe çıkıp saçlarının kurumasını beklemen yeterli!
Limon suyu saç boyası akıtma yöntemleri arasında da en kolay ve popüler olanlardan biridir. Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz. Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır.
Saçın yağlanmasını ve kepeklenmesini azaltır.
Limon suyunda bulunan sitrik asit, saç problemlerinin köküne inebilir. Bu sayede saçın kepeklenmesi ve yağlanması azalır. Limon suyuyla saçınızı duruladıktan sonra, saç derinize masaj yaparak karışımı iyice yedirin. Ardından temiz suyla durulayabilirsiniz.
Özellikle dikkatli bir şekilde saç köklerine sürmek suretiyle, maden suyu ve limon birleşimi kepeğe iyi gelebilir. Üstelik hem kepek önleyici bir etki sağlarken aynı zamanda var olan kepeğin ortadan kaldırılmasını önemli bir katkı sunmaktadır.
Banyodan Önce Saça Zeytinyağı Sürmenin Faydaları
Eşit miktarda limon suyu ve yağın karıştırılması ile uygulanan kür ise hem kepeğin giderilmesinde hem de saçların güçlendirilmesine yardımcı olur.
Saç derisinin bakteri ve mikroplardan arınması, saçların daha parlak olmasını sağlamak için, 1 çay bardağı limon suyu, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sirke karıştırılarak saç diplerine yedirerek uygulanır ve 5 dakika beklettikten sonra durulanır.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Limon suyu
Aynı zamanda bitleri sizden uzak tutar. Saç derinize taze limon suyunu sürün. 30 dakika beklettikten sonra sirkeyle ve sıcak suyla durulayın. Bunu haftada bir tekrarlayın. 1 kaşık limon suyunu 4 diş dövülmüş sarımsakla karıştırıp saç derinize bu karışımla masaj yaparak da bitlerden kurtulabilirsiniz.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Papatya çayı için tarifimiz şöyle: Yarım litre suyu kaynat ve ocaktan al. Ardından dört-beş yemek kaşığı papatyayı sıcak suda 20 dakika kadar demle. İçine çeyrek limonun suyunu ekle. Papatya ve limon tek başına saçını kurutabilir.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
- Doğal maden suyu saçları beslemede yardımcıdır ve içerisinde saçların daha güçlü olmasını sağlayan mineralleri barındırır. - Saç köklerini daha güçlü olmasına yardım eder. - Saçların daha parlak olmasına katkı sunar ve saçların hacimli olmasına yardımcı olur.
Saçları sirkeli su ile durulamak, saçların parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır. Sirke kullanımı ile doğal parlaklığını yitiren ve güçsüzleşen saçların, eski sağlıklı görünümüne tekrar kavuşması mümkün hale gelmektedir.
Bu arada çok fazla karbonat kullanmak saça zarar verebiliyor, kepeklenme oluşabiliyor, saç telleri kuruyup hasar görebiliyor. Saç derisinin pH seviyesini dengelemek için bazik karbonatın ardından mutlaka sirke ile durulama öneriliyor…
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır. Düzenli kullanıldığında saçtaki yağı azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri