Cilt tonunu eşitlemeye ve sivilce izlerini yok etmeye yardımcı olan limon suyu, asidik bir yapıya sahiptir. Cildinize limon suyu uygulaması yapmadan önce cilt yapınızın hassasiyetine dikkat etmeniz gerekir. Limon suyu, doğru miktarda uygulandığından sivilce izlerine iyi geldiği bilinmektedir.
Evde sivilce lekelerini geçirme yöntemleri şu şekildedir, Limon Suyu: Limon ciltte meydana gelen lekelere en iyi gelen doğal ürünlerden birisidir. İçinde ise, bol miktarda bulunan sitrik asitle ölü hücrelerin atılmasını ve yeni hücrelerin oluşumunu da önemli ölçüde hızlandırır.
Sivilceleri kurutan limon sivilce izlerini geçirmede de çok etkili. Sıktığınız limon suyuna bir parça pamuk batırarak bunu izlerin üzerine sürebilirsiniz. Ayrıca şu maske tarifini de uygulayabilirsiniz: 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 yumurta akını iyice karıştırın ve cildinizde 20 dakika beklettikten sonra temizleyin.
Gazlı bezi küçük parça halinde kesin ve üzerine birkaç damla limon sıkıp sivilcenin üzerinde yerleştirin. 20 dakika beklettikten sonra o bölgeyi yıkayın. Birkaç gün bu adımı uygulayın. Limon suyunun içerisindeki sitrik asit sivilce bölgesindeki mikropları kıracak ve sivilceyi kurutacaktır.
Limon: Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden ve ölü hücrelerden arındırır. Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın.
İlgili 27 soru bulundu
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Limon, akneye sebep olabilen bakteri türleri ile savaşması ve içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde akneye iyi gelebilmektedir. Akne üzerine olumlu etkisini görebilmek için sabahları limonlu su tüketimi faydalı olmaktadır.
Cilt tonunu eşitlemeye ve sivilce izlerini yok etmeye yardımcı olan limon suyu, asidik bir yapıya sahiptir. Cildinize limon suyu uygulaması yapmadan önce cilt yapınızın hassasiyetine dikkat etmeniz gerekir. Limon suyu, doğru miktarda uygulandığından sivilce izlerine iyi geldiği bilinmektedir.
Dermabrazyon seansları, kimyasal kullanmadan kimyasal peeling ile benzer sonuçlara ulaşır. Üst katmanları kazımak için küçük, dönen bir tel fırça çukurlaşmış derinin üzerinden geçirilir. Dermabrazyon, cilde daha eşit bir görünüm kazandırmaya ve çukurlaşmış sivilce izi görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Ergenlik sivilceleri, genellikle temizleme işlemleriyle tedavi edilebilmektedir. Temizleme işlemlerinde; cilt tipine uygun, sivilce karşıtı bakım ürünleri kullanılması tavsiye edilmektedir. Sivilce problemi ileri derecede olan gençlerin, bu tür ürünler kullanmadan önce dermatoloğa danışmaları gerekmektedir.
Lazer, ciltte meydana gelen delik ve çukurları tedavi etmek için kullanılan en etkili yöntemdir. Kişiye özel olarak uygulanan lazer tedavisi ile önce cilt analizi yapılır. Ardından uzman cildi soyan ya da cildi soymadan yenileyebilen lazer tedavisini uygular.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Herhangi bir sivilceyi veya beyaz nokta sıkmaktan kaçınmalısınız.
Sivilce İzi Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar
Sivilce izleri kesin olarak ortadan kaldırılabilir. Sivilce izleri genellikle zamanla kaybolur, ancak kesin olarak ortadan kaldırılamaz. Ancak, sivilce izlerinin görünümünü azaltmak için birçok tedavi seçeneği vardır. Sivilce izleri yalnızca gençlerde ortaya çıkar.
Akneler kistik ve derin yerleşimli olursa ve/veya bu aknelerin inflamatuar dediğimiz yangılı dönemi uzarsa bu akneler iyileşirken derinin üst tabakasından alt tabakalarına doğru uzanan fibröz bantlar oluşur ve bu bantlar deriyi aşağıya doğru çekerek çukur bir görünüme yani skarlara yol açar.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Limonlu su tüketmek şekerli ve gazlı içeceklerin tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Limonlu su içmenin faydaları bununla da bitmez. Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar.
Siyah noktalara iyi gelen ikililerden biri de limon ve tuz. Birkaç damla limon suyu ile bir tutam tuzu karıştırın. Karışımı önceden temizlenmiş burnunuza dairesel hareketlerle uygulayın. Birkaç dakika ovaladıktan sonra ılık suyla durulayın.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Limon ve sirke asidik özelliğe sahip olduklarından dolayı ciltteki lekelerin rengini açarak zamanla yok edecektir. Yüzünüz beyazlayacak ve cildiniz pürüzsüz bir görüntüye sahip olacaktır. Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir.
1 tatlı kaşığı yağa birkaç damla limon sıkılarak karıştırılır. Cilde sürülür ve 10-15 dakika bekletilir. Ilık su ile durulanır.
2 kaşık yoğurtla 1 yemek kaşığı balı karıştırın ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Oluşan karışımı sivilcelerin yoğun olduğu bölgeye sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla temizleyin. Siyah noktaları temizleyecek ve sivilcelerin etkisini kaybettirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri