LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Dove'un antiperspirant içeren sabun ve duş jellerini ter kokusunu önleme ve giderme amacıyla tercih edebilirsiniz. Duş sonrası antiperspirant içeren Dove deodorant ve roll-on deodorantlarından yararlanabilirsiniz. Antiperspirant kullanımı ile terleme ve koku oluşumunu büyük oranda engelleyebilirsiniz.
Günde en az bir kez duş alın: Sabun veya duş jeli kullanın ve özellikle ter kokusuna eğilimli alanlarda bunları iyice köpürterek vücudunuzu temizleyin. Bunun yanında koltuk altlarınızı, kasıklarınızı ve cilt kıvrımlarınızı yıkamak için bir bez kullanmak etkili olabilir.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
İlgili 31 soru bulundu
Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır. Vücutta ergenlik döneminden itibaren türemeye başlayan bakteriler, aynı zamanda vücut kokusunun da kaynağıdır.
Limon suyu
Yuvarlak bir şekilde dilimlediğiniz limonu tuzla karıştırarak direkt olarak koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Eğer limon suyu ile işlem yapacaksanız bir pamuk yardımı ile limon suyunu koltuk altınıza sürmelisiniz.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
KABARTMA TOZU: Kabartma tozunu vücuda sürdüğünüz zaman vücuttaki fazla nemi emme özelliği vardır. Kabartma tozunun nem emme özelliği ve nemi nötralize etmesi ile aşırı terleme sorunu engellenmiş olur. Kabartma tozunun kötü kokuları giderici özelliği de vardır.
Ayak terlemesi ve ayak kokusunu gideriyor
Bunu önlemek için pudra kullanabilirsiniz. Bir miktar pudrayı çorabınızın içerisine dökerek, teri emmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı içinde oluşan kötü kokuyu da engelleyen pudrayı ayakkabınıza dökerek kullanın.
Tuz, doğadaki en iyi antibakteriyel malzemelerin başında geliyor. Suya karıştırdığınız tuzu iyice erittikten sonra koltuk altlarınıza iyice uygulayın. Banyodan çıkmadan hemen önce bu karışımı uygulayarak ter kokusundan uzun bir süre uzak kalabilirsiniz.
Yani vazelin burada kütiküla gibi iş görmüş ve terlemeyi engellemiştir. O yüzden su buharı çıkışı olmamıştır. Vazelin sürmediğimiz yaprak ise terleme yaptığı için poşetin iç kısmında su buharı bulunmuştur.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. Mümkün olduğunca soğu su içmek işinize yarayacaktır. Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın. Sigara ve alkol terlemenize neden olur, ayrıca teriniz kötü kokar.
Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin havasız kalması terlemeyi artıran faktörler arasındadır. Bu nedenle cildinizin hava almasını sağlayan pamuklu kumaşları tercih edin.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Limon, asitli içeriğiyle bölgedeki kararmayı giderir ve daha beyaz kol altına hızlı ve etkili bir şekilde sahip olabilmenizi sağlar. Limon uygulamasında limonu yuvarlak şekilde dilimleyin ve dilimleri koltuk altında birkaç dakika bekletin. Ardından bölgeyi durulayın.
Limonu cilde sürmenizin bir faydası da vücudunuzda fazla kilo alımına bağlı oluşan çatlakların hafifletilmesi ve giderilmesidir. İçerisindeki C vitamini hücre yenileyici etkiye sahip olması nedeniyle düzenli kullanımda etki gösterecektir.
Limon bu asit sayesinde cilt lekeleriyle savaşmada oldukça etkili bir doğal çözümdür. Limon güneşten kaynaklanan lekeler, güneş yanıkları, kahverengi cilt lekeleri ve sivilceler yüzünden oluşan lekeleri yok etmede de işe yarar. Düzenli olarak yüze limon sürüldüğünde lekeler gözle görülür bir biçimde hafifler.
turunçgiller. canlı ve taze kokularıyla kötü kokuları vücudunuzdan arınmasına yardımcı olur. özellikle ananas, elma, çilek ve portakal bu besinler arasındadır. günde 1 bardak elma suyu gün boyu vücutta daha hoş kokuya sebep olur. eğer bu kürde iseniz insense ultramarine tercih edebilirsiniz.
Normalde insan teri neredeyse hiç koku molekülü içermez. İnsanda iki çeşit ter bezi vardır bunlardan bir tanesinin ürettiği terin içinde protein bulunur, koku bu proteinleri yıkan bakteriler tarafından üretilir. Yani terlediğimizde etrafımıza yaydığımız ter kokusunun kaynağı bakterilerdir.
Terleme ile gelişen vücut kokusuna bromohidrozis, osmidrozis de denilmektedir. Terlemenin kaynağına göre Ekrin ve apokrin bromhidrozis olarak tanımlanmıştır. Ekrin bromohidrozis; ilaç yada farklı besin alımlarında tüm vücutta ortaya çıkabilir. Örneğin sarımsak, çemen yenildiğinde terin kokması gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri