Limon tuzu ağız içerisindeki bakterileri yok ederek diş taşlarını düşürür.
Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır. Limonda yüksek oranda asit bulunur ve karbonat ile karıştırılarak ya da tek başına diş fırçalamak için kullanılması durumunda hem dişler hem de diş etleri zarar görebilir. Limon asidik özelliğe sahiptir ve karbonat da bazik bir yapıdadır.
Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir.
Limon tuzu yalnızca yiyecekler ve içeceklerde değil, pH düzenleyici ve kireç sökücü özelliğiyle temizlikte de etkilidir. Bu bağlamda limon tuzu temizlikte de kullanılabilmektedir. Kireçlenmiş su ısıtıcıları, çaydanlık ve tencere gibi mutfak malzemelerinde kireç temizleyici olarak kullanılabilmektedir.
şunlardır: Bağırsak, böbrek ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Bakterilere karşı vücudu koruyarak enfeksiyonları önler.
İlgili 17 soru bulundu
LİMON TUZU
Diğer adı sitrik asittir. Sudaki kireci azaltarak köpürmeyi artırır. Antibakteriyel ve antiseptiktir, dezenfekte eder.
Böbrek taşlarının kolay bir şekilde atılmasını sağlayan limon tuzu tansiyonu da düzenlemektedir. Limon tuzunun cildi yenileyici özelliği de bulunur. Limon Tuzunun Faydaları Nelerdir? Limon tuzu ağız içerisindeki bakterileri yok ederek diş taşlarını düşürür.
Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Ardından diş fırçanızı yıkayın, limonlu suya daldırın. Bu su ile dişlerinizi ve diş et-lerini hafifçe ovun. Bir dakika bekleyip suyla ağzınızı durulayın.
Pas lekelerinden kurtulmak için limon suyu veya sirke ile tuzu karıştırın. Öncelikle lekenin tamamen kuru olduğundan emin olun. Lekenin üzerine limonu sıkın ardından üzerini tamamen tuzla kaplayın. Yarım saat bekletin ve ardından bir süngerle temizleyin.
Limon tuzu genelde reçel ve turşu yapımı başta olmak üzere yemek sektöründe fazlasıyla kullanılıyor. Aynı zamanda temizlik yaparken de tercih ediliyor ve bazen de çamaşır ve bulaşık makinelerinde deterjan olarak kullanılıyor. Bunların yanı sıra limon tuzu hammaddesi limondur.
Diş temizliğinde sıkça kullanılan limon ve tuz, dişlere zarar veriyor. Diş hekimi Aslı Ercanlı Ünal, limonun asitli, tuzun ise iri granüllü olduğu için diş minesine zarar verdiğini ve aşındırdığını belirtti. Ünal; "Diş temizliğinde kullanılan iri granüllü maddeler; dişin parlaklığını yok ediyor.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Kendin yap fikirlerinden yola çıkıp lekeleri yok etmek için dişlerinizde doğrudan tuz kullanmak da, tuzun aşındırıcı özelliğinin dişlere kalıcı zarar verme olasılığı sebebiyle hiç tavsiye edilmeyen bir yoldur.
Son zamanlarda özellikle zayıflamak için bol bol tüketilen limonlu su diş için bir kabustur. Limonun asitli yapısından dolayı diş minesine zarar verdiği için hem dişlerde çürümeye hem de diş tabakasının altında kalan sarı tabakanın ortaya çıkmasına neden oluyor.
Limon tuz karışımı yüze uygulanır mı sorusunun cevabı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Limonlu tuz karışımı yüze uygulanır.
Karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunun dışında da alternatif yöntemlerin dışında doktorunuzun önerisiyle birlikte eczanelerden alabileceğiniz leke gideren ilaç ve diş macunlarını kullanabilirsiniz. Eğer lekeler fazlasıyla varsa ve yaptığınız işlemlere rağmen azalma olmuyorsa diş hekiminize görünün.
Genital bölge ve koltukaltı gibi bölgelerde de limonun cildi beyazlatıp beyazlatmayacağı merak edilse de en çok yüz ile ilgili sorular soruluyor. Evet limon suyu cilt rengini açar. Genelde yüz, genital bölge ve koltukaltı için kullanılır.
7000'lerde yaşayan insan iskeletlerindeki dişlerde tedavi yapılmış olduğu belirlenmiştir. Yay matkabına küçük bir çakmak taşı takılarak dişlerdeki çürük maddenin temizlenmiş olabileceğini bilinmektedir.
1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Daha sonra üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde de bir müddet karıştırdıktan sonra dişlerinize bu karışımı sürün. Belirli bir süre bu şekilde dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişteki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.
Günde en az 2 kez dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerde leke oluşma ihtimali çok düşüktür. Evde hazırlayacağınız karbonat ve limon karışımı ile bir temizleme jeli hazırlayabilirsiniz. Bunu da diş macunu gibi dişlerinize uyguladığınızda lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.
Sofra tuzu kullanılarak da dişlerin kolayca beyazlatılması mümkündür. Diş fırçası ıslatılıp sofra tuzuna banıldıktan sonra dişler fırçalanır. Sofra tuzu dişleri beyazlatmasının yanı sıra dişlerde gün içerisine biriken zararlı bakterileri de temizler.
Karbonat, diş macunları içerisinde de bulunan temizleyici ve beyazlatıcı etkisi olan bir maddedir. Bu nedenle evde karbonat ile diş taşı temizliği oldukça etkili bir yöntemdir. Evde karbonat ile diş taşı temizliği yaparak karbonatın antibakteriyel özelliği sayesinde diş taşlarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Evde diş taşı temizliği ceviz kabuğu da ilginç bir yöntem olarak bilinmektedir. Bir bardak suyun içerisine konulan ceviz kabukları ortalama 20 dakika boyunca kaynatılır ve sonrasında soğumaya bırakılır. Diş fırçası, soğumuş olan bu suda yaklaşık 10 dakika bekletilir. En sonunda da bu suyla dişler fırçalanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri