Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Limon ve karbonatı karıştırarak elde edeceğiniz karışımı dudak uçuğunuza sürerek kısa süre içerisinde uçuk problemlerinizden kurtulabilirsiniz.
Anti viral özelliği olan buz uçuk yaralarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Buz oldukça iyi tedavi seçenekleri arasında olarak bilinir. Buz tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Kantaron Yağı: Dudak uçuğuna iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise kantaron yağıdır.
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğiyle uçuğunuzdaki mikropları kırar ve mikropların yayılmasına engel olur. Aynı zamanda uçuğu kurutarak uçuğun daha hızlı sürede iyileşmesini sağlar.
Bir gecelik tedavi
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Genellikle uygulanan ve olumlu sonuç gösteren ürünler; süt, sirke, sarımsak, aloevera, nane yağı, çay ayacağı gibi bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin pamuk ve ya kulak çubuğa yardımı ile uçuğa sürülmesi uçuğu rahatlatır ve kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Buz tutmak uçuğun üzerindeki derinin hem nemlenmesini hem de yanmasının geçmesini sağlar. Buz Uçuk ağrının yanı sıra dudakta yanmaya da neden olabilir. Buz tutmak uçuğun üzerindeki derinin hem nemlenmesini hem de yanmasının geçmesini sağlar.
Uçuk, dudak ve çevresinde görülen yaygın bir viral cilt enfeksiyonudur. "Uçuk neden olur?" sorusunun cevabı özetle herpes simpleks isimli virüstür. Bu virüs dudaklarda, diş etlerinde, dilde, ağzınızın çatısında ve yanak iç kısımlarında ağrılı yaralara neden olur.
Uçuk, dudakta kendini ağızda kırmızı ve içi sıvı dolu kabarcıklar halinde kendini gösterir. Bu bölgedeki uçuk genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Herpes simpleks virüsünün neden olduğu bu durum öpüşme ve yakın temas ile bulaşır.
Çoğu zaman bağışıklık sistemi bu hastalığın üstesinden gelebilir. Ancak sonbahar ve kış mevsimlerinde bağışıklığı baskılayan stres, yorgunluk, uykusuzluk, soğuk algınlığı, grip, ateşli hastalıklar, kronik hastalıklar vb. durumlarında hastalık sıklığında artış olur.
Diş macununu çıkarmak için, ılık suda ıslatılmış yumuşak bir yüz havlusu ile burayı silin. Uçuk ortaya çıkarsa aynı şekilde kabarcıkların kurumasına yardımcı olmak için de diş macunu kullanabilir ve cildinizi çabucak normale döndürebilirsiniz.
Sarımsağın da uçuğa iyi geldiği belirtiliyor. Sarımsak ezildikten sonra uçuğun üzerine sürüldüğünde uçuğun geçme süresi hızlanır. Yoğurt ve elma sirkesi gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli olarak tüketilirse uçuk çıkması önlenebilir.
Stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, güneş ışınlarına maruz kalma, ateş, viral enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve güneş yanıkları uçuk virüsünün vücutta aktif hale gelmesinde tetikleyici rol oynar.
Uçuğun iyileşmesini hızlandırmak için C vitamininden yararlanabilirsiniz. Portakal başta olmak üzere, lahana, yeşil biber, brokoli, greyfurt, kivi ve çilek bol miktarda C vitamini içerir. Bunların yanında sarımsak, vanilya özü, bal, propolis, kanuka balı ve arı sütü de uçuğa iyi gelen şeyler arasında yer alır.
Uçuk diğer adıyla Herpes virüsü daha çok ağız kenarlarında ve ağız içinde görülür. Uçuğun geçmesi için buz, aseton, süt, Sarımsak, nane yağı, vanilya uçuğa iyi geliyor.
Ağız ve dudak çevresinde çıkan virüsler ise cinsel ilişki yoluyla birlikte deri teması, öpüşme, tükürük sıvısından yayılan damlacıklar ve özellikle havlu gibi eşyaların ortak kullanımı sonucunda uçuk virüsünün bulaşıcı etkisinin görülme ihtimali vardır.
Uçuğa dokunulmamalı, dokunulursa eller çok iyi yıkanmalı. Uçukluyken kesinlikle gözlere dokunmaktan kaçınılmalı. Makyaj temizlerken dikkat edilmeli.
Karbonat iltihaplı bölgeyi temizleyerek şişliğin giderilmesine destek olacaktır. Uçuk kaynaklı şişliği de kısa sürede temizleyecektir. Eğer dudak şişmesi kaç saatte geçer diye düşünüyorsanız karbonatı sürdükten sonra 2 saat kadar beklemeniz önerilir.
HERPES SİMPLEKS VİRÜSÜnün (HPV) en yaygın türü genellikle dudakta uçuk çıkmasına neden olur.
Uçuk virüsünün bulaşıcı olduğunu belirten Ertek, "Bu nedenle uçuğu olan kişiler kişisel eşyalarını (bardak, çatal, yastık, kaşık, havlu gibi) başka kişilerle paylaşmamalıdırlar. Şurada Paylaş! Öpüşmekten ve uçuk olan bölgeye dokunmaktan da (uçuğu ellemek, kabuğu ile oynamak gibi) uzak durmalılardır.
Sirkeyi uçuğa pamuk ile birlikte ilave edebilirsiniz. Oldukça etkili çözümler arasında yer alan sirke ile uçuk acılarından da kurtulabilirsiniz. Sirke tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uçuk yarasını hızlı bir şekilde kurutabilirsiniz.
Bu, iyileşme sürecini hızlandırmaya ve bakteriyel enfeksiyonlardan korunmaya yarar. Uçuklu bölgeyi pamuklu çubukla ıslat, ardından çubuğu tuza veya karbonata batır ve uçuğun üstüne sür. Tuzun sıvıyı emmesi ve temizlemesi için birkaç dakika beklet ve ardından suyla yıka.
Kabarcıklar veya noktalar gibi, yalnızca bakteriler nedeniyle oluşan deri hastalıklarının tedavisinde. Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
Ağız köşelerinde meydana gelen yaralar, birçok kişi için oldukça rahatsız edici olabilir. Bepanthol kremi, ağız köşelerinde oluşan yaraların tedavisinde de kullanılabilir.
Uçuğa ne iyi gelir, uçuğa uygulanacak lokal tedaviler yer almaktadır. Bu noktada kremler ve haplar tedavi sırasında uygulanabilmektedir. Bu tedavilerin uygulanabilmesi için virüs için uygun antibiyotik tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri