Yoğurt ciltteki gözenekleri küçültür ve cildi sıkılaştırır. Limon ise yüzdeki sivilce, tahriş, kızarıklık ve iltihap gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Maskeyi cildinize uygulamadan önce küçük bir noktaya uygulayarak cildinizde alerjik etki gösterip göstermediğini test etmelisiniz.
Yoğurt maskesi cilt lekelerini gidermede etkili olabilir çünkü içeriğindeki laktik asit, cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizler ve cildin daha parlak görünmesini sağlar.
Yoğurtta bol miktarda bulunan bu asit, yaşlanmaya bağlı kırışıklık ve lekelenmeleri ortadan kaldırır. Antifungal özelliği sayesinde yoğurt, haftada 4 veya 5 kez cilde uygulanması durumunda mantar ve diğer deri rahatsızlıklarının giderilmesine önemli bir katkı sağlar.
Limon Suyu Uygulayın
Cilt üzerindeki kahverengi lekelerin üzerine direkt olarak limon suyu sürüp 30 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi 2 ay boyunca her gün 2 kez uyguladığınızda istediğiniz lekesiz sonuçlara kavuşabilirsiniz.
Yoğurt karbonat maskesi, genel olarak cilt lekelerini gidermeye yönelik bir kürdür. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde cildinizin ihtiyacı olan besinleri karşılamasını sağlar. Hemen hemen her alanda kullandığımız mucizevi bir madde olan karbonat ve vücudumuzun sağlığı için mutlaka tüketmemiz gereken yoğurt...
İlgili 39 soru bulundu
Yoğurt ve limon maskesi tariflerini uygulayarak sağlıklı parıldayan bir cilde sahip olabilir ve yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Limon'da Alfa Hidroksi ve C vitamini asitleri çokça bulunur. Bu iki bileşen cildi onarır ve iyileştirir. Limon akne izleri ile savaşmak için idealdir.
Yoğurt Maskesi
Bu maskeyi erken yaşlanmayı ve kırışıklıkları önlemek amacıyla haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Sadece yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan bu maskenin uygulanışı aşağıdadır. Uygulama: 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
1 – Lazer Tedavisi
Cilt üzerindeki koyu lekelerin tedavisi için yaygın olarak lazer ışığı demeti yoğun olarak cilde uygulanır. Lazer ışınları melanini hedefleyerek cilt lekelerini ve iz oluşumlarını tedavi eder ve karanlık noktaların parçalanarak yok edilmesini sağlar.
Hem ferahlatıcı hem de beyazlatıcı etkisiyle yoğurt ev yapımı pratik maske tariflerinin içinde mutlaka yer alır. Cilt beyazlatıcı maskeler arasında da bir numaradadır. Mümkünse ev yoğurdunu akşamları yüzüne sürüp 10 dakika beklettiğinde cilt lekelerine iyi geleceğini göreceksin.
Yoğurt, ölü deri hücrelerini çözen bir alfa-hidroksi asit olan laktik asit içerir. Yoğurdun soyucu etkisi, sadece cildinize doğal bir ışıltı katmaya değil aynı zamanda sivilce parlamalarının önlenmesine de yardımcı olur. Hepsinin de yanında, lekelerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır.
Ciltte yer alan tirozinaz adı verilen enzim melanin üretiminden sorumludur ve melanin, cildinizin tonunun kararmasına sebep olur. Yoğurt yüze sürülürse bulundurduğu besin maddeleri sayesinde bunları engeller ve daha parlak ten tonu elde edersiniz.
CNN Türk'te aktarılanlara göre; Sağlıklı ve hızlı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olan limonlu yoğurt kürü, aynı zamanda daha genç bir görünüme kavuşmanızı da sağlar. *Önemli uyarı: Midesinde sorunu olanlar bu kürü uygulamamalıdır. *En azından acı biberi çıkararak yoğurdu limonlu bir şekilde tüketebilirsiniz.
Hazır olan maskenizi masaj yaparak yüzünüze iyice yedirin. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. * Bu maskeyi haftada 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var.
1.Nazik bir temizleyicidir ve sivilceleri kurutur. 2.Akneleri temizler. 3.Gözenekler büyüklüğünü miniminize eder. 4.Cildin yatıştırır, pürüzleştirir ve kızarıkları azaltır.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Cilt lekeleri için doğru uygulamalar
Kimyasal peeling: Hidrokinon, kojik asit, arbutin, azelaik asit, glikolik asit, retinol içeren kremlerle peeling'e başlanıyor. Mevsim uygunsa glikolik asit gibi bir ajanla kimyasal peeling yapılabiliyor.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
1'er çay kaşığı yoğurt ve karbonatı bir kabın içerisinde iyice karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüze masaj yaparak uygulamalısınız. Ardından 15 dakika yüzünüzde bekletmelisiniz. 15 dakika bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla yüzünüzü durulayabilirsiniz.
Yoğurdun Cilde Faydaları
Yoğurtun yüksek proteinli yapısı da cilt sağlığına önemli katkılar sağlar. Yoğurttaki protein, cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Yoğurtta bulunan laktik asit ise cildinizin görünümünü canlandırarak ona pürüzsüzlük kazandırır. Böylece daha genç görünürsünüz.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar. Doğal maske olarak kullandığınız limon suyu cildinizi kurutsa da kırışıklıklarınızı yok ettiğini gördüğünüzde çok rahatlayacaksınız.
Limon suyunun cilt lekeleri üzerinde renk açıcı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Limon suyu ile yulaf unu karıştırarak maske olarak uygulamak bunlar arasında en popüler olanı. Fakat limon suyunun çok asidik olduğunu ve ciltte tahrişlere neden olabileceğini hatıratalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri