Tüm uygulamalar telefonunuzu yavaşlatır, bu nedenle uygulamalara şöyle bir göz atıp indirilen uygulamaların sayısını azaltmak Android telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olabilir. Ayarlar (dişli simgesi) öğesine ve ardından Uygulamalar'a gidin.
Android'de performansı etkileyen uygulamaların başında çevrimiçi müzik hizmeti Spotify yer alıyor. Listenin ikinci sırasında Amazon Kindle, üçüncü sırasında anlık mesajlaşma hizmeti Line, dördüncü sırasında Samsung WatchOn ve son sırada Snapchat yer alıyor.
İndireceğin dosya virüs içeriyorsa yavaşlatabilir.
Tabiki yavaşlatır. Süre zarfında bu uygulamalar sürekli bellekte yerlerini arttırır. Arka plan çalışanlar Ram tüketir.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir.
İlgili 27 soru bulundu
Wi-Fi, Bluetooth ya da NFC gibi hizmetler, bazen aramalarınızı ve internet bağlantınızı farklı bir servis üzerinden vermeye çalışıyor ya da diğer bağlanılan cihazların bant aralığını ve çekim gücünü kullanmanıza izin veriyor. Böyle durumlarda telefonun çekim gücü, diğer cihazın bağlantı hızına bağlı olarak değişiyor.
Bu yöntemlerin başında uçak modu gelir. Eğer telefonunuzda yoğun bir şekilde düşük çekim gücü ile karşılaşıyor iseniz bu durumdan kurtulmak için telefonunuzu kısa süreliğine uçak moduna alarak çekim gücünün artırılmasını sağlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise sim kartının olduğu bölgenin temizlenmesidir.
Mobil cihazınız, baz istasyonundan ne kadar uzaktaysa sinyalin gücü de aynı oranda düşer. Eğer mobil cihazınızın bulunduğu bölgede yeterli çekim gücü sağlayacak altyapı yoksa bu durumda çekim gücü düşebilir ve cep telefonunuzdan yeterli verimi alamayabilirsiniz.
Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarında beyni sayılan işlemciler, cep telefonların işlem hızını doğrudan etkiliyor ve bu yüzden vazgeçilmez bir birleşen olarak karşımıza çıkıyor. İşlemciler, tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır.
##746# - Hata ayıklama dökümü menüsünü açar. *#9900# - Sistem döküm moduna erişir. *#3214789# - GCF modu durumunu görüntüler. *#9090# - Tanılama ayarlarını görüntüler.
Bir Android telefonun yavaşlamasının temel nedeni, kullanıcı tarafından yüklenen ve çalışan uygulamaların ve işletim sisteminin kaynak tüketimidir. Eğer telefonunuzda hafıza dolu olsa bile, uygun şekilde yönetilen uygulamalar ve süreçlerle hala yüksek performans elde edebilirsiniz.
En son güncellemeyi “İndir ve Yükle”ye tıklayarak kullanabilirsiniz ya da bunu bir gece otomatik olarak yapmayı tercih edebilirsiniz. Tıpkı Android'de olduğu gibi iPhone'unuz zamanla ve kullandıkça yavaşlar.
Akıllı telefonlar belli bir işlemci ve ram kapasitesi bünyesinde çalışır. Ancak bu sistemler aynı zamanda hassas bir yapıya sahiptir ve zaman içerisinde performansını kaybeder. Bu doğrultuda telefonu aşırı oranda uygulama yüklemek ve telefonu çok fazla zorlamak, donma gibi sebep ortaya çıkarabilmektedir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Telefon Bağımlılığı (Nomofobi), kişinin akıllı telefonundan ayrı kaldığında yaşadığı panik olma, huzursuzluk, sürekli akıllı telefonunu kontrol etme ihtiyacı, ümitsizliğe düşme gibi belirtilerin gözükmesine denir. Sıklıkla akıllı telefon kişinin elindedir ve telefonunu bırakmakta zorlanır.
RAM kısaca bilgisayar ve telefonlardaki veriler için hızlı erişim ve bilgilerin geçici olarak depolandığı hafıza türüdür. İngilizce açılımı Random Access Memory olan RAM Türkçe'de Rastgele Erişimli Bellek olarak tanımlanır.
Uygun anten: Wi-Fi antenleri, Wi-Fi çekim gücünü artırmaya yardımcı olabilir. Telefonunuza uygun bir Wi-Fi anteni kullanarak sinyal gücünü artırabilirsiniz. Telefonunuzu güncelleyin: Telefonunuzdaki güncellemeler, Wi-Fi sinyal gücü ile ilgili sorunları düzeltebilir.
dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri