Takipçileri hikayedeki bağlantıya gidip alışveriş yaptıkça, içerik üreticileri ortalama yüzde 20 komisyon kazanıyor. Örnek bir hesaplama yapayım. Ayda bin takipçi linkler üzerinden kişi başı 300 liralık alışveriş yapsa toplam 300 bin liralık tutar oluşur.
Ortalama bir sayı vermek gerekirse 100 bin takipçili ve 10 ile 30 bin izlenmeye sahip olan influencerlar, paylaşımları başına bin TL ücret alıyor. 1 milyonun üzerindeki hesaplar ise 5 bin TL'den 30 bin TL'ye kadar farklı kazançlara sahip olabiliyor.
Ama en genel hatlarıyla Instagramda Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir sorusuna cevap olarak , ilk aşamada 10.000 takipçi sayısını hedeflemelisiniz diyebiliriz. 10.000 takipçi sayısına ulaşan kişiler ilk olarak swipe-up özelliğine sahip olmanızı sağlar. Bu özellikle takipçilerinizle bağlantılar paylaşabilirsiniz.
Ortalama 100 bin takipçi ile 10 ila 30 bin izlenmeye sahip Instagram fenomenleri, paylaşımları karşılığında yaklaşık bin TL ücret alıyor. 1 milyonun üzerinde takipçisi olanlar ise faturalı iş birliği yaptıkları için bu rakam 5 bin TL'den 30 bin TL'ye kadar değişiklik gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan araştırmalara göre influencerlar, kullandıkları platforma göre farklı kazançlar elde ediyor. Örneğin YouTube'da 1 milyon takipçisi olan bir kullanıcının aylık kazancı 40 bin liraya kadar çıkıyor. Bunun yanı sıra video içerisindeki reklamlarla bu kazanç 100 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.
İlgili 41 soru bulundu
Türkiye'de 1 milyon takipçisi olan bir influencer'ın marka iş birliği ve reklam gelirlerini düşünerek video başına 25 bin TL, Instagram gönderilerinde ise 15 bin TL'ye kadar kazanabileceği bilinmektedir. Takipçi sayısı ve etkileşim, influencer'ların kazandığı geliri doğrudan etkiler.
Ayrıca beğendiğin ürünlerin, ürün detaylarında bulunan Koleksiyona Ekle butonuna tıklayarak da koleksiyonlarını genişletebilirsin. Paylaştığın linkten yapılacak alışveriş üzerinden ürün fiyatının %5'ine varan toplamda 5000 TL'ye kadar kazanç sağlayabilirsin.
Tipik olarak gönderi başına aldığınız ücretler takipçi sayınıza ve etkileşim oranınıza göre belirleniyor. 1.000 ile 10.000 arasında takipçisi olan nano influencer'lar gönderi başına 200-1000 TL arasında ücret alıyor.
YouTube platformu, her bin izlenme sayısı için ortalama 0,5–2 dolar arasında ödemeler yapıyor. İçerik türüne göre oranlar değişiyor. Buna göre hesaplama yapıldığında 1 milyon izlenme oranına ulaşan bir kullanıcı, ortalama 4–40 bin dolar arası kazanca ulaşabilecektir.
Doğrulanmış hesap rozeti olarak da bilinen mavi tiki almak için Instagram hesabınızın belirli bir takipçi sayısına sahip olmasını şart koşuyor. Bu şarta göre bir hesabın mavi tik alabilmesi için en az 10.000 takipçiye sahip olması gerekiyor.
Örneğin Reels Oynatımı, Reels videolarınızın oynatım sayısı kadar para kazanmanızı sağlayan bir bonus programıdır. Reels videolarınız ne kadar çok oynatılırsa o kadar çok kazanabilirsiniz. İlerlemenizi Instagram başlatır ve ilk görüntülemelerinizin bazıları için size fazladan kazanç sunar.
Instagram Reels'da 1 milyon izlenme elde etmek, kullanıcılar için çeşitli fırsatlar sunabilir. Ancak, 1 milyon izlenme başına kazanılan para miktarı kesin bir standart değildir. Reels'dan elde edilebilecek gelir, birçok faktöre bağlıdır.
Yine iddialara göre izlenme oranına göre 100 bin ve altı takipçisi olan fenomenler aylık yaklaşık 250 ile 2 bin dolar kazanç elde ediyor. Takipçi sayısı 1 milyonun üzerinde olan fenomenlerin kazançları ise 2 bin ile 30 bin civarlarına ulaşıyor.
Influencer'lar artık reklamveren tarafından verilen ürün/hizmeti hediyeymiş gibi gösteremeyecekler ve sadece tüketici gibi görünmeyecekler. Açıkça reklam iş birliği olduğunu belirtmeleri gerekiyor. Böylece tüketiciye karşı şeffaflık korunmuş olacak.
sosyal medya fenomenleri kazançları Instagram fenomenlerinin bir paylaşım için aldıkları paralar belli oldu. En çok kazanan ise Danla Bilic oldu. Bir paylaşımdan 180 bin tl alıyor. Duygu Özaslan 100 bin tl, Rachel Araz ise 50 bin tl..
Trendyol Influencer Kazanç Oranları Nelerdir? Influencer, Trendyol üzerinden hazırladığı linki sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından takipçileri bu link üzerinden satın alma gerçekleştirirse ürünün güncel fiyatın üzerinden yüzde 15 komisyon kazanmaktadır.
Bu geri bildirimlerden biri de "beğeni"dir. Birçok içerik oluşturucu, videolarının ne kadar beğenildiği ve bu beğenilerin ne kadar gelir getirebileceği konusunda merak duymaktadır. Ancak, YouTube'da bir beğeninin doğrudan bir para değeri yoktur ve YouTube bir beğeni başına doğrudan ödeme yapmaz.
YouTube'dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir, ancak içerik oluşturucuların 1.000 izleyici tıklaması başına yaklaşık 3 ila 10 ABD Doları kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu, günde 10.000 görüntülemeye sahip bir içerik oluşturucunun 300 ABD Doları veya daha fazla kazanabileceği anlamına gelir.
Videolarınızın veya Shorts videolarınızın para kazanmaya uygun olması için orijinal olması, başka bir içeriği kopyalamaması ve YouTube kanal para kazanma politikalarımızdaki diğer koşulları karşılaması gerekir.
Tiktok 10000 İzlenme Kaç TL Veriyor? Tiktokta izlenmeye göre daha fazla para kazanmak mümkündür. .Tiktok 10000 izlenme ile aylık olarak 4500-5000 TL arası kazanç sağlanmaktadır. İzlenme sayısı arttıkça daha yüksek tutarlarda kazanç elde etmek mümkündür.
Para kazanmak için Instagram'da minimum on bin takipçi sayısının olması gerekmektedir.
Instagram'da takipçi sayınız 30 binin üzerinde olmalıdır. Takipçi ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir. Her influencer kazancını fatura edebileceği bir şirket/ajans veya Sosyal İçerik Üreticisi Muafiyet yöntemi ile çalışmalıdır.
Link gelir sistemi 1-15 tarihleri arasında satın alınan ürünün link geliri diğer ayın 1'nde hepsi papel olarak hesaba yatar.
Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez. Yalnızca başvuru yapıp mağaza açtıktan sonra sisteme yüklediğiniz ürünlerin satışından komisyon kesintisi yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri