Lise diploması hemşirelik olduğu için KPSS'de veya özel hastanede hemşire olarak çalışabilir.
Özel hastanelere en az lise mezunu hasta kabul, hasta danışmanı ve sekreter alımı yapılıyor. Bir hayli şehirde bulunan bir hayli sağlık kurumuna, en az lise mezunu olan adaylar arasından hasta kabul personeli ve hasta danışmanı alımı yapılacağı açıklandı.
Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı nasıl olunur? Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde hasta kabul elemanı olmak için öncelikle hasta kabul sertifikası sahibi olunmalıdır. Hasta kabul belgesi olanlar hasta kabul iş ilanı veren devlet hastanelerine ve özel hastanelere başvurarak çalışmaya başlayabilirler.
İlgili 43 soru bulundu
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
Lise Mezunu Tıbbi Sekreter Olabilir mi? Hayır, lise mezunları tıbbi sekreter olamaz. Lise mezunları tıbbi sekreter olmak için TYT'den yeterli puanı alarak üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nü okumalıdır. Fakat önceki yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları tıbbi sekreter olabiliyordu.
Öncelikle eğitim şartı, hem kamu hem de özel sektör kurumlarının muhakkak istediği bir koşuldur. Zaten tıbbi sekreter olmak isteyen birinin de en az lise, iş başvurularında öne çıkmak için ise üniversite mezunu olması gerekir.
MEB Onaylı Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifika fiyatları, eğitimi aldığınız kuruma göre farklılık taşımakla birlikte ortalama 600 TL civarındadır.
Lise diploması üniversite okuyabilmenin ön şartıdır. Lise diploması olmayan hiçbir öğrenci üniversite okumaya hak kazanamaz. Lise diploması çalışma içinde oldukça önemlidir. Özellikle birçok şirket en az lise mezunu olma şartı istemektedir.
Lise eğitimi sonucunda açık öğretim kurumlarının verdiği lise diploması ise açık lise diploması olarak bilinmektedir. Açık lise diploması üniversite sınavına girilmesini sağlamaktadır.
Lise 4.sınıfa (12.sınıf) geçen öğrenciler, sağlık ocağı ve tüm sağlık kurumlarında staja tabi tutuluyor. Haftada 3 gün staj, 2 gün ise eğitim gören öğrenciler iş koşulları ile tanışarak mesleki bilgiler edinmektedir.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak. 3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (22/03/1983 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü okunmalı ve başarıyla mezun olunmalıdır. Bu bölümü okumamış üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılım sağlamalı ve sertifika alarak tıbbi sekreter olarak çalışma hakkı elde etmelidir.
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.210 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
2023 yılı itibari ile 178 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Tıbbi Sekreterlik maaşları 12110 TL'dir. En düşük Tıbbi Sekreterlik maaşı 11400 TL iken, en yüksek Tıbbi Sekreterlik maaşı 20220 TL'dir. Güncel Tıbbi Sekreterlik maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için öncelikle bir üniversite onaylı tıbbi sekreterlik kursuna kayıt yaptırıp burada verilen eğitimlere katılmanız gerekmektedir. Verilen eğitimi başarıyla bitirmeniz halinde tıbbi sekreterlik sertifikasına sahip olup bu alanda iş başvuruları yapabilirsiniz.
Nasıl Tıbbi Sekreter Olunur? Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.
Meslek eğitim merkezleri artık lise diploması veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yönerge ile artık mesleki eğitim merkezlerinden lise diploması alma koşulları daha da genişletildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri