Özel kurumlardan B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almanız durumunda ambulans şoförü olabilirsiniz. Özellikle sağlık meslek liselerinden çıkışlı olan ya da eğitimini ön lisans derecesinde tamamlayan kişilere öncelik tanınır.
BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELER? ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda, "İlk ve Acil Yardım Teknisyeni kadrosuna 400 lise mezunu personel alımı yapılacağına ve alınacak adayların ambulans sürücüsü olarak da çalıştırılacağına" yer verildi.
Adayların ilk yardım sertifikasına sahip olması gerekir. Hem pratik hem de hem de teorik olarak yapılacak olan sınav ile ölçüm yapılması gerekir. İleri sürüş teknikleri ile ilgili eğitim alan kişiler de ambulans şoförü olabilir. Tüm bu şartları sağlayan kişiler ambulans şoförlüğü yapabilir.
eleman.net verilerine göre, Ambulans Şoförü 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.700 TL maaş alıyor. Ambulans Şoförü, 2024 yılında en düşük 19.900 TL alırken, en yüksek 40.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Ambulans Şoförü, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Her yıl kamu ambulans şoförlüğü için Sağlık Bakanlığı tarafından iş alımları yapılır. Ambulans şoförü olmak isteyen kişiler, bu alımların duyurularını takip edebilir, alım yapıldığı süre zarfında KPSS puanı ile başvuruda bulunabilir. Ancak KPSS puanı ya da Acil Tıp Teknisyenliği diploması bu aşamada yeterli değildir.
İlgili 18 soru bulundu
Ambulans şoförü sertifikası alınması için hem uygulamalı, hem teorik bir eğitim ve sınav sisteminden geçirilir. Bu eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması ile gerçekleştirilmektedir. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi adıyla açılan kurslarda, dönemsel olarak eğitim verilmektedir.
Ön lisans fakültelerinin Acil Tıp Teknisyenliği mezunuysanız başvurunuz öncelik kazanıyor. Bununla birlikte, ilk yardım sertifikanızın olması, Sağlık Bakanlığı psikolojik analiz testinden geçmeniz ve ileri seviye sürüş yeteneğinizin olması gerekiyor. B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmalısınız.
Bu nedenle araç kullanabilen herkes ambulans şoförü olamaz. Ambulans şoförü olmak için gerekli belgelerin başında B sınıfı sürücü ehliyeti bulunur. Bu doğrultuda ambulans şoförlüğü yaş sınırı 18'dir. Ambulans şoförlüğü yapacak kişilerin sürücülük konusunda deneyim sahibi olması da gerekir.
Ambulans Şoförü Olmak için Kaç Puan Gerekir? Ambulans şoförü olmak için TYT'de İlk ve Acil Yardım taban puanları 177,59489 olarak belirlenmiştir. Ancak ambulans şoförü olmak için B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almak gerekir. Her iki belgeyi almak için girilecek sınavlardan en az 70 puan alınmalıdır.
Ambulans Şoförlüğü Eğitimi Sertifikası (60 Saat)
Sağlık Bakanlığı 600 ambulans şoförü alımı için adaylardan herhangi bir KPSS puanı veya sınav şartı aranmamaktadır.
Arkadaslar Ambulans soforlugu icin en az 5 yilliklik ehliyetin yani sira temel ilkyardim sertifikasi, src, psikoteknik belgeleri gereklidir.
- B sınıfı ehliyet gerekir. - Kişinin ilk yardım sertifikası sahibi olması gerekir. - Sağlık Bakanlığı kapsamında psikolojik analiz testlerinden geçilmesi gerekir. - İleri sürüş teknikleri hakkında eğitim almış kişiler ambulans şoförü olabilir.
Ambulansta Kullanılan Ekipmanların Temizliği
özellikleri istasyonda görev yapan herkes tarafından bilinmelidir. Bu işi yapmak için başka personel görevlendirilmemektedir. kaydedilerek imzalanır. Kullanılan ekipmanların kirlilik oranına göre yüksek veya düşük düzey dezenfektan uygulanmaktadır.
Özel kurumlardan B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almanız durumunda ambulans şoförü olabilirsiniz. Özellikle sağlık meslek liselerinden çıkışlı olan ya da eğitimini ön lisans derecesinde tamamlayan kişilere öncelik tanınır.
Üniversite tercihi sırasında aranan bu şartların mutlaka taşınması gerekmektedir. Programa TYT sayısal puanıyla öğrenci alınmaktadır.
Ambulans şoförleri genellikle vardiyalı çalışır ve haftada ortalama 40 saat çalışması beklenir. Ancak, bu saatler mesai saatlerine, hafta sonlarına ve resmi tatillere yayılabilir.
Ekipte en az bir hekim veya bir paramedik veya Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş modül eğitimlerini tamamlamış bir acil tıp teknisyeni ile diğer bir sağlık personeli ve bir şoför bulunur.
Şoför olmak isteyenler, sürücü belgelerini aldıktan sonra ilgili dersleri alarak, mesleki yeterlilik belgesi alır. Sürücü mesleki yeterlilik belgesi, SRC olarak kodlanmıştır. Örneğin SRC1 belgesi olan sürücüler, kamyon şoförü ya da tır şoförü olarak yurtdışı taşıma işlerinde çalışabilir.
Ekipte şoför yerine bir paramedik veya acil tıp teknisyeni çalıştırılabilir.
Kısaca src belgesi kullanılan araç ve gidilecek yere göre farklılık göstermektedir. Yolcu taşımacılığı yapacaklar 1 ve 2 nolu belge türünü alırken, eşya/kargo taşımacılığı yapanlar 3 ve 4 nolu belgeyi alır. Taşınacak yük tehlike barındırıyorsa 5 nolu belgeyi alması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri