Lise KPSS'ye giren bir kişi, KPSS puanına göre atama yapılan devlet kurumlarında veya kamu kurumlarında çalışabilir.
Yüksek Seçim Kurulu merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere lise, önlisans ve lisans mezunu memur alınacak. Başvuru yapacak adayların 2022 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.
Özel sektörde çalışacak olan sağlık meslek lisesi mezunları, bireysel olarak hastanelere, tıp merkezlerine veya bakım evlerine müracaat ederler ve yetkililer tarafından kabul edilirlerse işe başlayabilirler.
Lise mezunlarının çalışabileceği işler arasından en popüler olanlar market çalışanı, reyon görevlisi ve satış danışmanlığı olarak görülebilir. Bunların yanı sıra, kuryelik, çağrı merkezi asistanlığı gibi meslekler de sıklıkla talep görmektedir. Bu meslek dalları büyük ölçüde çeşitlilik gösterir.
İlgili 43 soru bulundu
Lise mezunu memur olma şartları neler? Lise son sınıfta olan ya da lise mezunu olan bireyler aynı şekilde ön lisans ve lisans mezunu adaylar gibi yaşları her ne olursa olsun KPSS'ye girerek memur olabilirler. Mezun oldukları bölümle ilgili kamu kadrolarını tercih edip atanabilirler.
KPSS Ortaöğretim Sınavı Nedir? KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise mezunu bireylerin devlet kurumlarında çalışmak için girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav, kamu kurumlarında memur, sözleşmeli personel veya farklı statülerde görev almak isteyen adaylar için gereklidir.
Eczacı olmak için üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık bölümünden mezun olmak gerekiyor.
Ortaokul mezunları, herhangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an herhangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 142 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur.
Adaylar Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu başvurularını Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleşecek.
Hasta danışmanı olmak için 2 yıl üniversite eğitimi alınır. Fakat hasta danışmanı pozisyonunda çalışmak için üniversite eğitimi şart değildir. Örneğin lise mezunu olup Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi alan kişiler de bu mesleği yapabilir.
Gişe Memuru Nasıl Olunur? Gişe memuru, olmak için geçmeniz gereken resmî bir sunan ya da eğitim programı bulunmuyor. Gişe görevlisi olmak istediğiniz kurumun şartlarını taşımanız bu görevi yapmak için yeterli sayılır. Pek çok kurum, gişe görevlisi alımında adayların en az lise mezunu olmasını talep ediyor.
Memur olmak için koyulmuş olan şartlara uygunluk da aranıyor. Bu şartlardan biri de yaş… Devlet memurluğu için birçok alımda otuz beş veya kırk yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Tabi bu durum kurumdan kuruma göre farklılık gösterebiliyor hatta bazı kurumlar memur alımında yaş sınırı aramıyor.
Özellikle devlet memurluğu kapsamına çoğu meslek grubu üzerinden yaş sınırı olmadan KPSS'ye giriş yaparak devlet memuru olma imkanı elde edilebilir. Ancak askeriye, polis ya da bu gibi farklı meslek grupları doğrultusunda 35 ya da 40 gibi yaş sınırları olduğunu söylemek gerekir.
Liseden mezun olanlar 13. derece ve 3. kademeden göreve başlar. En çok 3. dereceye kadar yükselebilir. İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.
Temel meslek lisesi süresi olan 4 yıl boyunca lise düzeyi eğitim almaya devam eden kişiler eğitim öğretimin bitmesinin ardından liseden mezun olarak meslek lisesi diplomalarını alabilirler. Bu konuda en büyük şart temel eğitimi tamamlamış olmak ve ortaokuldan başarılı bir şekilde mezun olmaktır.
KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu 15 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.
İnsan kaynakları elemanı olmak için mezun olunan lisenin herhangi bir önemi yoktur, lise mezunu olmak yeterlidir.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
Lise diploması olan kişiler veya genel lise dengi mezun olmuş kişiler eczane yardımcısı kursu almaya uygun kişilerdir. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı budur. Genellikle eczacıdan veya diğer bilgili iş arkadaşlarından iş eğitimi alırlar.
KPSS Şartı Yoktur. - Eczacılık lisans programından mezun olmak. - En az 1 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak. - Tecrübesini SGK tescil hizmet dökümü ve çalıştığı kurumlardan alacağı evraklar ile belgelemek.
Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliğinde sadece KPSS'ye girme şartı aranmayan kadrolar için 50 yaş şartı konulmuş olup, KPSS'ye dayalı alımlarda yaş şartı getirilmemiştir.
Lise KPSS' ye giren bir kişi kamu kuruluşlarında görev alabilir. Özel koşullara göre alım yapan ve doğrudan puan ile alım yapan bölümlere göre çalışma yerleri fark edebilir. Lise KPSS'ye giren bir kişi, KPSS puanına göre atama yapılan devlet kurumlarında veya kamu kurumlarında çalışabilir.
Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 2.000 sözleşmeli Hemşire (Ortaöğretim / Lise) Alımı yapacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri