Çoklu görev becerisine sahip olmak. Sağlık meslek lisesi mezunu olmak.
Sağlık Memuru, uzman hekim tarafından hastaya uygulanması tavsiye edilen tedavi programını yürütür, hasta bakımını gerçekleştirir ve hastanın iyileşme sürecini takip eder.
Lise KPSS' ye giren bir kişi kamu kuruluşlarında görev alabilir. Özel koşullara göre alım yapan ve doğrudan puan ile alım yapan bölümlere göre çalışma yerleri fark edebilir. Lise KPSS'ye giren bir kişi, KPSS puanına göre atama yapılan devlet kurumlarında veya kamu kurumlarında çalışabilir.
Sağlık personeli olmak için bu alanda eğitim alınması gerekir. Meslek liselerinin sağlık bölümlerinden mezun olan, üniversitede sağlık bölümlerinden mezun olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olan kişiler, sağlık personeli olarak görev yapabilir.
Din hizmetleri, emniyet hizmetleri ve sağlık hizmetlerinde, yüksek öğrenim mezunlarına 3600 ek gösterge verilirlen, lise mezunları uygulamanın kapsamı dışında tutulmuştur. Yükseköğrenim mezunlarının ek göstergeleri 8. dereceden 1400 ile başlayıp 1. derecede 3600 ile sona ermektedir.
İlgili 44 soru bulundu
“Ortaokul, ilkokul ve lise mezunu memurlar 3600 ek göstergeden faydalanamayacak”
“657 Devlet Memurları Kanunu tabi olarak görev yapan kamu çalışanlarının tümüne ek gösterge verilir ve ek gösterge oranları ise ; İlköğretim ve Ortaokul Mezunlarına 2000,Lise ve Dengi Okul Mezunlarına 2200, Ön Lisans Mezunlarına 3000 ve Lisans Mezunlarına 3600 Ek Gösterge verilir.” Şeklindedir.
Sağlık memurluğu, sağlık meslek lisesinden mezun olan, üniversitede sağlık bölümlerinden mezun olan kişilerin yapabileceği bir meslektir. Sağlık memuru, hekim tarafından verilen görevleri yerine getirir, hastaların iyileşme sürecini takip eder.
Son yıllarda sağlık kurum ve kuruluşlarında hastaların tedavisinde, hekimle işbirliği yapan, hemşire, ebe, laborant, sekreter, att vs eşdeğer sağlık çalışanıdır.
Sağlık Personeli Ne Kadar Maaş Alır? Sağlık Personeli olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Sağlık Personeli maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.600 TL civarındadır.
En Son KPSS'siz Memur Alım İlanları
Başvuru şartları: En az lise mezunu olmak ve ilgili branşta mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak. 2. Sağlık Bakanlığı: Başvuru şartları: En az lise mezunu olmak ve ilgili branşta mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.
Lise son sınıfta olan ya da lise mezunu olan bireyler aynı şekilde ön lisans ve lisans mezunu adaylar gibi yaşları her ne olursa olsun KPSS'ye girerek memur olabilirler. Mezun oldukları bölümle ilgili kamu kadrolarını tercih edip atanabilirler.
Ülkemizde 1965 yılında yayımlanan 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu”nun da çalışanlar genel olarak 12 sınıfa ayrılmıştır. Sağlık hizmet alanında çalışanlar “sağlık hizmetleri sınıfı”, ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevleri yürütenler “yardımcı hizmetler sınıfı” olarak tanımlanmıştır.
Sağlık Teknikeri Ne Demek? Sağlık teknikeri; Sağlık Bakanlığı'na ait idari kurumlarda, sağlık ocaklarında, hastanelerde ve acil servislerde çalışabilen, temel sağlık bilgisi ve becerisine sahip, nitelikli sağlık çalışanıdır. Aynı zamanda evrak ve cihaz hazırlama süreçlerinde de görev alan yetkili kişilerdir.
Kamu sektöründe istihdam edilenler, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Tıbbi Sekreter (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
Kamu hastanesinde çalışan ve tıbbi tedavi ve girişimlerde bulunan hekim veya yardımcı personel, kamu personeli statüsündedir.
Bu bağlamda sağlık personeli; sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, ya da acil tıp teknisyeni olabilir.
Sağlık-Sen 17.10.2023. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Çalışma saatleri” başlıklı 99 uncu maddesinde “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama yerleştirme iş ve işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.
En düşük memur maaşında lise mezunu hizmetli maaşı esas alınmıştır. 11 bin 848 lira iken yapılan zam ve ilave katkı payıyla beraber 22 bin 17 liraya yükseltilmektedir.
En düşük memur maaşında yüzde 46,81 artış
Evli ve iki çocuklu memur baz alınarak yapılan hesaplamaya göre en düşük maaş, öngörülen yüzde 15'lik zam, enflasyon farkı, toplu sözleşme ikramiyesi ve aile yardımıyla 1 Ocak 2024'te yüzde 46,81 artarak 22 bin 77 liradan 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükselecek.
Lise mezunu maaşları da birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında çalışılan sektör, iş tecrübesi, görev ve sorumluluklar, coğrafi konum gibi etkenler yer almaktadır. Genel olarak, Türkiye'de lise mezunları ortalama olarak 11.000-24.500 TL arasında bir maaş alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri