Voleybol antrenörü olmak isteyenler, Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Antrenörlüğü kursuna kayıt yaptırmalıdır. En az lise ve dengi okuldan mezun olmak, başvuru kriterleri arasındadır. Milli sporcularda herhangi bir eğitim şartı aranmaz.
Voleybol eğitmeni olmak için üniversitelerin iki ya da dört yıllık eğitim veren spor bilimleri fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Voleybol eğitmeni, voleybol oyuncularını eğitir, oyun stratejilerini belirler, geliştirir ve voleybol oyuncularının spor kariyerlerinde başarılı olması için etkin rol oynar.
Öğrencilere voleybol alanında mesleki yeterlilik kazandırılıyor. TVF Spor Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TVF arasındaki protokolle öğrencilere voleybol alanında mesleki yeterlilik kazandırılıyor.
Türkiye Voleybol Federasyonu, uluslar arası başarılara imza atmak, geleceğin oyuncu havuzunu oluşturmak adına bir lise kurmaya karar veriyor. Ancak mevzuat gereği sadece voleybolcu yetiştiren bir spor lisesi mümkün olmuyor.
Deplasmanlı liglerde sporcu lisansı MADDE 13- (1) Voleybol spor dalında lisans sahibi olabilmek için 8 ile 48 yaş aralığında bulunmak zorunludur.
İlgili 20 soru bulundu
Voleybola başlama yaşı 8-9'dur. Bu yaşlarda kişi voleybolun temel eğitimini alır.
19 Yaşında da olabilirsin ama geç kalınmış olabilir çoğu voleybol takımı senin yaşlarında yetiştirmeye başlıyor.
Buna göre boy uzunluğu ortalaması erkeklerde 187 cm ve kadınlarda 170 cm olarak belirlenmiştir.
Voleybola başlama yaşı nedir? Temel voleybol becerilerinin kazandırıldığı antrenman programları 10 yaşından itibaren başlar. 10-12 yaş aralığında sporcular Mini Voleybol oynayarak voleybola hazırlanırlar. Ancak 12 yaşından sonra müsabakalara hazırlık dönemine girilir.
Voleybol : Voleybola başlamak için çocukların en ideal yaş aralığı 9 ile 11 yaş aralığıdır. Teknik becerinin kazanılmaya başladığı yaş olan 8 9 yaşlarından sonra 9 ile 11 yaşlarında çocuklar yavaş yavaş voleybol takım oyununa rahatlıkla katılabilir.
Türkiye'de ve yurtdışında voleybol müsabakalarında oyuncular talimatnamedeki tek tip kıyafet dışında birşey kullanamaz. Takımın bütün unsurları bu kurala uymak zorunda" dedi. Karabıyık, voleybolcuların müsabakalarda türban takmasının talimatnameye aykırı olacağının altını çizdi.
Ne yazık ki, voleybolcu olmak ülkemizde bir meslek olamıyor, bunu bir meslek olarak seçseniz de kazancınız pek fazla değil. Dolayısıyla voleyboldan kopmak istemesek de, iş hayatının yoğunluğu nedeniyle eskisi kadar motive olamıyorum.
Spor Lisesi mezunları genellikle üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük ve rekreasyon bölümlerini tercih etmektedir. Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler.
Voleybolu her cins ve her yaştaki kişiler bu oyunu karşılıklı oynayabilir. Kuralların öğreniminin kolay oluşu nedeni ile her yaş düzeyindeki oyuncu, cinsiyet ayrıcalığı gözetmeden bu oyuna katılabilir. Bu nedenle voleybol oyunu aile sporu olarak da tanımlanır.
İlgisi doğrultusunda yönlendirilen çocuk; bulunduğu ortam uygunsa ve çocuk yaptığı işten haz duymaya başlarsa sporcu olma yolunda ilerleyebilir. Yine de erken özelleşen sporlar (jimnastik, paten, yüzme) hariç sporculuk 15-16 yaşından sonra başlar. O dönem öğrenme, gelişme ve sevme dönemleridir.
Bazı uzmanlara göre voleybol ve basketbol oynamanın boy uzunluğuna katkı sağlamasıyla herhangi bir ilgisi yoktur.
Oyuncunun boyu
Libero, voleybol sporunda tartışılan bir pozisyondur. Geleneksel olarak, libero daha kısa boylu bir oyuncudur… Böyle bir profil, görünüşe göre, ağırlık merkezi zaten yere daha alçak olduğundan, toplara daha hızlı ulaşmaya yardımcı olur.
ve zehra'nın boyu 1 90 yedidir. bu boyla gerçekten en uzun o mu diye araştırdığımızda. milli takımda karşımıza takımın en yetenekli. başarılı oyuncularından. Türk duvarı lakaplı kübra Akman çıkıyor. Akman 2 metrelik boyu ile takımın en uzun oyuncusudur.
En uzun oyuncular Sibel Bileke ile Sinem Beltan'ın boyları da 1.82 cm.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Ama karate,tekvando,boks,güreş,halter,kürek gibi sporlara başlamak için erken bir dönemdir. 20-30 yaş aralığında genelde bireylerin kas ve kemik gelişimini tamamlamış olduğunu, bu yaşlarda kas ve kemikleri güçlendirmeye yönelik vücut geliştirme sporları önerildiğini aktardı.
14/12/2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği uyarınca, 2020 sezonundan itibaren Sporcu Lisans İşlemleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri